پخش زنده
امروز: -
با خواص بی نظیر دمنوش گیاه تاتوره بیشتر آشنا شوید.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای مرکز اراک؛ تاتوره یک گیاه علفی یکساله و بومی ایران است که از خرداد تا مهر گل میدهد، دمنوش این گیاه برای درمان بسیاری از بیماری ها عالی است .
گیاه تاتوره از لحاظ درمانی و دارویی بسیار موثر است، دمنوش تاتوره در علم پزشکی وجود مواردی این چنینی به تعداد زیادی وجود دارد که قبل از مصرف دمنوش تاتوره به هر میزان با پزشک خود مشورت کنید.
این گیاه دارویی که با نام های بسیار زیادی در جهان مانند داتوره، طاطوره، نوارالفدی و… شناخته می شود و در ایران ما نیز از این گیاه با نام های دیگری مانند جوزماش، نبات اهریمنی و علف شیطان نام می برند.این گیاه که امروزه نوشیدن دمنوش آن بسیار مورد استقبال قرار می گیرد و دارای ویژگی های خاصی می باشد که مهمترین مورد آن کشنده بودن این گیاه می باشد.در خطرناک بودن و عوارض این گیاه لازم است بدانید که آب موجود در این گیاه اگر در چشم شنا ریخته شود باعث باز ماندن مردمک چشم خواهد شد، مصرف دمنوش تاتوره در مقدار بیش از حد باعث مختل شدن سیستم عصبی بدن و غیر ارادی شدن واکنش های ارادی می شود که در موارد زیاد حتی باعث مرگ افراد می شود.تاتوره این گیاه سمی در علم پزشکی در تهیه داروی آتروپین مورد استفاده قرار می گیرد و باعث شده از ارزش بالایی برخوردار شود و دمنوش این گیاه نیز در صورت استفاده مناسب دارای فواید و تاثیرات فوق العاده ای می باشد.
آشنایی با خواص بی نظیر دمنوش گیاه تاتورهنحوه مصرف و خواص دمنوش تاتوره
لازم است بدانید دمنوش تاتوره بخاطر ویژگی های منحصر به فرد خود می تواند با مصرف متعادل و مناسب بسیار تاثیرات ویژه ای در بدن شما داشته باشد.از مهمترین خواص و فواید استفاده از دمنوش تاتوره می توان به ضد اسپاسم بودن، آنتی کولی نرژیک و کمک به درمان سرفه و بیماریهای آسم و پارکینسون اشاره کرد، که علاوه بر این موارد کمک به درمان بیماری هایی مانند آنفلولانزای خوکی و معمولی از خواص منحصر به فرد دمنوش تاتوره می باشد.
مقدار و دستور مصرف این دمنوش باید بین 2 تا 6 گرم در روز و در سه وعده و به صورت دمنوش و دم کرده مورد استفاده قرار بگیرد که البته این دمنوش برای زنان باردار و شیرده اصلا توصیه نمی شود.اما فراموش نکنید به طور کلی هیچ نوع توصیه و نحوه مصرف قطعی برای دمنوش تاتوره وجود ندارد و بر اساس تجربه ای که به دست آمده اعلام شده که برای مصرف این گیاه تنها پزشکان می توانند متناسب به شرایط فیزیکی نحوه مصرف و میزان آن را مشخص کنند و از مصرف خود سر دمنوش تاتوره خود داری کنید.
دمنوش تاتوره ضد درد، بیحسکننده، ضد آسم، آنتی کلینرژیک، ضد التهاب، ضد پارکینسون، ضد عفونیکننده، ضد اسپاسم، افزایش دهنده ی قوای جنسمی، ضد ترشح بزاق، مسکن CNS، محرک CNS، بازکنندهی برونشها، دمنوش تاتوره روانگردان، سمی، آرامبخش، خوابآور، مخدر، گشاد کنندهی مردمک چشم و پاراسمپاتولیتیک.
ترکیبات مهم:
اصلیترین آلکالوئید گیاه تاتوره هیوسین است که برگها تا ۰/۲۵ درصد و دانهها تا ۰/۵ درصد از این ماده را در خود دارند. مقدار کمی آتروپین و هیوسیامین نیز در گیاه وجود دارد. دانهها حاوی تا ۲۰ درصد پروتئین، ۲۹ درصد چربی و ۲/۷ درصد خاکستر میباشند. چربی دانهها حاوی ۸۸ درصد اسیدهای چرب ازجمله اسیدهای اولئیک، لینولئیک، پالمیتیک، استئاریک و لیگنوسریک است. ترکیبات تاننی در دانه گزارش شدهاند.
١- تاتوره در اروپا به نام پودر آسم نیز معروف است. این نام به خاطر تأثیر قابلتوجه دود آن در بهبود آسم است. در بعضی از نقاط دنیا آن را بهصورت سیگار طبی تهیه نمودهاند.
۲- درصورتیکه سیگارت طبی تاتوره موجود نباشد، میتوان حدود ۳ گرم از مخلوط سرشاخههای هوایی گیاه شامل گل، برگ، میوه و دانه را سوزاند و دود آن را با چند نفس عمیق استنشاق کرد. خردشدهی میوه گیاه که حاوی دانههای زیادی است نیز دارای همین خاصیت است، زیرا کلیهی قسمتهای هوایی گیاه ترکیبات یکسانی دارند و فقط میزان مواد در آنها متفاوت است. از میان قسمتهای هوایی بیشترین درصد مواد دردانهها، سپس در برگ و کمتر از همه در ساقههاست.
۳- تاتوره گیاهی است بسیار سمی و خطرناک که بیاحتیاطی نسبت به آن ممکن است منجر به مرگ گردد، لذا مصرف خوراکی آن توصیه نمیشود و از دسترس کودکان نیز باید دور نگهداشته شود.
۴- با توجه به اینکه گیاه تاتوره دارای گلهای بزرگ و زیبا و میوههای خاصی است، گاهی کودکان دوست دارند با آنها بازی کنند که در این رابطه مسمومیتهای منجر به مرگ در نقاط مختلف دنیا از این نوع تماس با گیاه گزارش شده است. بعضی افراد نیز ممکن است ناآگاهانه آن را در محیطهای مسکونی بکارند و یا باد و آب دانههای آن را به مناطق مسکونی آورده و بهطور خودرو در محیط های مسکونی سبز شود؛ ازاینرو آشنایی با گیاه و خطرات آن بهخصوص برای ساکنان سرزمینهای شمالی کشور که این گیاه در آنجا بیشتر وجود دارد، ضروری است.
۵- امروزه داروهای صنعتی زیادی از آلکالوئیدهای تاتوره در جهان تهیه میشود که مصرف زیادی هم دارد. این داروها دارای مقادیر کاملاً معینی از این ماده هستند و دوز درمانی آنها با دوز سمی کاملاً متفاوت است. مصرف این داروها بر اساس نسخهی پزشک و در حد دارویی بیخطر است.