بهره مندی ۷۰ درصد جمعیت استان از خدمان بیمه تامین اجتماعی
۷۰ درصد جمعیت استان مرکزی از خدمات بیمه تامین اجتماعی برخوردار هستند.
علیرضا حسینی در دیدار با تشکل های کارگری ساوه در خانه کارگر این شهرستان با اشاره به اینکه افزون بر ۵۰ درصد جمعیت کشور تحت پوشش سازمان تامین اجتماعی هستند، اظهار کرد: جمعیت تحت پوشش سازمان تامین اجتماعی در استان مرکزی از مرز یک میلیون نفر عبور کرده است و هم اکنون ۷۰ درصد جمعیت استان از خدمات این سازمان بهرهمند هستند.
وی به بیش از ۲۳ هزار کارگاه فعال در استان اشاره کرد و با بیان اینکه میانگین دستمزد پرداختی در استان ۶ میلیون و ۸۰۰ هزار تومان است، افزود: تامین و پوشش بیمه برای اقشار مختلف جامعه در دستور کار سازمان تامین اجتماعی قرار دارد و در نیمه دوم امسال نیز طرح فراگیر بیمه خانواده ایرانی آغاز شده است تا ضریب پشتیبانی که هم اکنون به ۳.۷ رسیده است افزایش یابد. در این طرح زنان خانهدار، دختران مجرد، دانشجویان و ... میتوانند با مبلغ ۳۱۸ هزار تومان بیمه شوند که خوشبختانه در استان مرکزی بیمه زنان خانه دار، مشاغل آزاد و دانشجویان نسبت به سال گذشته ۲۵ درصد افزایش داشته است.
او با اشاره به رشد ۴.۴۳ درصدی تعداد بیمه شدگان بیمه کارگری در استان مرکزی گفت: در آذرماه سال گذشته ۲۱۳ هزار نفر بیمه شده کارگری وجود داشته که امسال به ۲۲۲ هزار نفر افزایش پیدا کرده است.
حسینی در ادامه حمایت از تولید را دومین اقدام سازمان تامین اجتماعی در تحقق شعار امسال بیان کرد و افزود: سازمان تامین اجتماعی ارتباط مستقیم با حوزه تولید دارد و شرایطی را فراهم آورده است که کارفرمایان با کمترین دغدغه بتوانند حق بیمه خود را واریز کنند. بدهی معوق بیمهای صنایع سال گذشته به هزار میلیارد تومان رسیده بود که امسال به ۷۵۰ میلیارد کاهش یافته که ۵۵۰ میلیارد آن به صورت اقساط توسط کارفرمایان پرداخت میشود.
او به موضوع کمبود نیروی کار در صنایع استان به ویژه در ساوه اشاره کرد و افزود: کمبود نیروی انسانی که نگرانی کارفرمایان را در پی دارد در حالی اتفاق میافتاد که در شهرستان ساوه بطور متوسط ماهانه دو هزار نفر مقرری بیمه بیکاری دریافت میکردند. با پیگیریهای صورت گرفته و انعقاد دستورالعمل مشترک وزارت کار و سازمان تامین اجتماعی مقرر شد که وزارت کار به تکلیف قانونی خود در راستای اجرای ماده ۱۶ آئین نامه بیمه بیکاری مبنی بر معرفی افرادی که مقرری بیمه بیکاری میگیرند به مشاغلی که متناسب با جایگاه شغلی آنان باشد اقدام کند و مقرری آنان قطع شود.
این مقام مسئول در تامین اجتماعی استان مرکزی با اشاره به اینکه سال گذشته افزون بر پنچ هزار نفر در استان مرکزی مقرری بیمه بیکاری دریافت میکردند، گفت: امسال میزان مقرری بیمه بیکاری پرداختی در استان به کمتر از چهار هزار نفر رسیده است که برای آنها اشتغال جدید ایجاد و علاوه بر تامین نیروی انسانی مورد نیاز صنایع، مقرری بیمه بیکاری آنها نیز قطع شده است. البته به هیچ عنوان اجازه نداریم مقرری بیمه بیکاری کارگر بیکار را قطع کنیم.
وی در خصوص کارگران ساختمانی نیز گفت: از سال ۱۳۸۶ نیز کارگران ساختمانی تحت پوشش خدمات سازمان تامین اجتماعی قرار گرفتند اما در دو سال اخیر با بررسیهای بعمل آمده سازمان به این نتیجه رسید که برخی از کارگران ساختمانی من غیر حق بیمه هستند. بنابراین با اعمال قوانین سختگیرانه و بازرسی کار پالایش این اقشار انجام شد و از بیمه شدن افراد جدید ممانعت بعمل آمد. البته در بخشنامه جدید مقرر شده است با قطع شدن مقرری مقرری بگیران بیکاری میتوان نیمی از کارگران را بیمه کرد و اصلاح ماده ۵ قانون بیمه کارگران ساختمانی ازسوی مجلس در دست اقدام است.
حسینی به غیر حضوری کردن ۳۰ خدمت ارائه شده از سوی سازمان تامین اجتماعی اشاره کرد و افزود: قرار بود ۷۰ درصد مراجعات سازمان تامین اجتماعی کاهش یابد که به دلیل اختلالات سامانهای از سوی برخی دستگاههای خدمات رسان نظیر ثبت احوال این مهم تاکنون محقق نشده است.
وی با اشاره به الکترونیکی شدن نسخ تامین اجتماعی گفت: طرح نسخ الکترونیکی در راستای شفافیت و صرفهجویی در هزینه و زمان اجرایی شده است. طبق مصوبه کمیسیون تلفیق از ابتدای خردادماه سال آینده پرداخت نقدی در حوزه درمان شامل پزشک، داروخانه و ... اکیدا ممنوع و حتی با جریمه نقدی و ابطال پروانه مواجه خواهند شد.
وی همچنین گفت: در راستای حمایت از تولید هیچ واحد تولیدی در استان به دلیل معوقات تامین اجتماعی تعطیل نشده و هیچ دستگاهی توقیف یا کارگری اخراج نشده است و با تعامل مطالبات وصول شده است.
حسینی در خصوص همسان سازی حقوق بازنشستگان نیز گفت: با پیگیریهای صورت گرفته در مرحله اول ۴۸ درصد میانگین پرداختی حقوق بازنشستگان تامین اجتماعی افزایش یافت و در مرحله دوم ۷۴ درصد افزایش پیدا کرد و در مجموع از سال ۱۳۹۸ تا ۱۴۰۰ شاهد افزایش ۱۵۸ درصدی میانگین پرداختی بازنشستگان هستیم و امروز حداقل دریافتی کمتر از ۳.۵ میلیون نیست.
وی به برخورد قانونی با افرادی که دستمزد غیرواقعی به تامین اجتماعی ارسال میکنند، اشاره کرد و افزود: در راستای ماده ۴۰ تامین اجتماعی در صورت مشاهده چنین لیستهایی مبالغی به عنوان علی الراس از کارفرما دریافت خواهد شد.
او در ادامه با اشاره به اینکه جمعیت بیمه شده ساوه به ۲۱۱ هزار و ۲۵۰ نفر رسیده است، افزود: ضریب پوشش بیمهای در شهرستان ساوه ۷۴.۵۱ درصد بوده که از میانگین استانی بالاتر است.
مدیر کل سازمان تامین اجتماعی استان مرکزی با تاکید بر رعایت تکریم ارباب رجوع و اعتمادسازی شرکای اجتماعی نسبت به سازمان گفت: اقناع سازی در خصوص مشکلات و مطالبات مردم گامی در جهت ارتقای سطح رضایتمندی مردم است. تامین اجتماعی صف اول ارائه خدمت به جامعه کارگری و بیمه شدگان است و باید با کار جهادی و انقلابی با رعایت اخلاق در خدمت به مردم پای کار باشیم.