پخش زنده
امروز: -
صدها زن محجبه پاکستانی با برپایی تظاهرات در کراچی، ممنوعیت حجاب دانش آموزان مسلمان در برخی از موسسات آموزشی در هند را محکوم کردند.
به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صداوسیما به نقل از خبرگزاری آسوشیتدپرس، روز یکشنبه، صدها زن محجبه با برپایی تظاهرات در شهر کراچی پاکستان، ممنوعیت حجاب دانش آموزان مسلمان در برخی از موسسات آموزشی در جنوب هند را محکوم کردند.
تظاهرکنندگان در حالی که دست نوشتههایی در محکومیت ممنوعیت حجاب در دست داشتند، ضد ناراندرا مودی، نخست وزیر هند شعار سر دادند و ”سرکوب مسلمانان“ در هند را محکوم کردند.
یکی از معترضان به نام نزیحه خلیل گفت: ”هند خود را سکولار و آزاد معرفی میکند، ولی من هیچ نوع آزادی و سکولاریسمی در هند نمیبینم. حقوق بشر، به ویژه حقوق مسلمانان، در هند نقض میشود. “
این معترض افزود: ”پوشیدن حجاب حق اساسی زنان مسلمان است، زیرا حجاب هویت زن مسلمان است. آنها این حق را از زنان مسلمان سلب میکنند. هند چطور میتواند خود را کشوری آزاد بنامد؟ “
سخنرانان در این تظاهرات اعلام کردند، پوشیدن حجاب انتخاب زنان مسلمان است و نمیتوان این حق را در یک جامعه آزاد سرکوب کرد. معترضان ممنوعیت حجاب را تضعیف زنان مسلمان توصیف کردند.
ماه گذشته، اقدام یک مدرسه دولتی در منطقه اودوپی ایالت کارناتاکا به جلوگیری از ورود دانش آموزان محجبه به کلاس به سرخط اخبار تبدیل و موجب به راه افتادن موجی از اعتراضها در برابر ورودی مدرسه شد. مدارس بیشتری اقدام به ممنوعیت حجاب و دیوان عالی ایالتی را مجبور به مداخله کردند.
هندوها اکثریت جامعه هند را تشکیل میدهند. تقریبا ۱۴ درصد از جمعیت حدود ۱.۴ میلیارد نفری هند، مسلمان هستند. در جامعه هند با اکثریت هندو حجاب سنتی مسلمانان ممنوع نیست و در اماکن عمومی محدودیت ندارد و در همه جا به چشم میخورد.
با وجود این، در دوران حزب حاکم ملی گرای هندوی ناراندرا مودی خشونت و نفرت پراکنی ضد مسلمانان افزایش یافته است. ایالت کارناتاکا در اختیار حزب حاکم است.
پاکستان و هند تاریخ پرتنشی دارند. دو قدرت هستهای جنوب آسیا دو بار بر سر کشمیر که بین دو کشور تقسیم شده و هر دو ادعای مالکیت آن را دارند، جنگیده اند.