پخش زنده
امروز: -
13 فوریه روز جهانی رادیو است، رسانهای که دیرتر و دورتر از سایر رسانهها با مردم ارتباط برقرار کرده و با همین مفهوم هم در جامعه جا افتاده است.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز مهاباد، درست است که قدیمیترها و افراد مسن، بیشتر رادیو گوش میدهند اما رادیو امروز هم، شنوندگان خود را دارد؛ شنوندگانی که همزمان با رانندگی، آشپزی یا هر کار دیگری گوششان به صدای این رسانه قدیمی است.
برنامه های رادیویی از سال 1909 درکالیفرنیای آمریکا آغاز و با ایجاد برنامههای زنده و جدول برنامهها از سال 1930 همهگیر شد.
اولین فرستنده عمومی رادیو در ایران به ساعت نوزده ۴ اردیبهشت ۱۳۱۹ در تهران با نام «رادیو تهران» گشایش یافت. از فردای آن روز برنامههای عادی رادیو آغاز شد و چون برنامهها تنها در تهران قابل دریافت بود رادیو تهران نامیده میشد.
رادیو مهاباد هم به عنوان یکی از رادیوهای پرمخاطب و قدیمی منطقه سالیانه 3 هزار و 100 ساعت برنامه تولید میکند.
گفته میشود رادیو مهاباد در سال ۱۳۲۴ دایر شده و تا سال ۱۳۲۵ گاهی برنامههایی به زبان کردی از این رادیو پخش میشد. براساس همین گفتههای شفاهی، عوامل و گردانندگان رادیو مهاباد در آغاز، گویا عبدالرحمن شرفکندی (استاد ههژار)، علی خسروی و رحمان اویسی بودهاند.
فرستنده رادیو مهاباد بعد از تعطیلی در سال 1325، سال 1330 فعالیت خود را زیر نظر ستاد ارتش دوباره از سر گرفته و هر شب چند ساعت برنامه به زبان کردی پخش میکرد.