پخش زنده
امروز: -
معاون امور بین الملل قوه قضاییه گفت: ایرانیان خارج از کشور نیز با مراجعه به سامانه ثنا می توانند از خدمات معاضدت قضایی بهره مند شوند.
کاظم غریب آبادی در مصاحبه اختصاصی با خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما درباره ارائه خدمات معاضدت قضایی به ایرانیان خارج از کشور افزود: هموطنان ما در خارج از کشور بخش اعظمی از نیازها و خدمات مورد نیاز خود را از دفاتر مستقر در سفارتخانههای ما تحت عنوان بخشهای کنسولی یا کنسولگریها دریافت میکنند.
وی ادامه داد: طبیعی است بخشی از خدمات وجود دارند که اینها در داخل تهران از طریق دفاتر خدمات الکترونیک قضایی به هموطنان خودمان ارائه میشود که به دلیل استقرار پیدا نکردن سامانهها در خارج از کشور تاکنون بخشی از این خدمات را نمیتوانستیم به هموطنان خودمان در خارج از کشور ارائه بدهیم.
معاون امور بین الملل قوه قضاییه گفت: یک سری از خدمات نیز از طریق سامانه ثنا درباره پروندههای قضایی یا ابلاغ اوراق قضایی ارائه میکنیم که مشکلات آن خیلی وقت است که برای ایرانیان خارج از کشور حل شده است و هموطنان ما در خارج از کشور به سامانه "ثنا" دسترسی دارند البته، سامانه "ثنا" یکی یا دو ایراد جزئی وجود دارد که ما آن را رفع میکنیم.
وی افزود: طبق بررسیهایی که اخیرا به طور مشترک با وزارت امور خارجه و مرکز فناوری اطلاعات قوه قضاییه انجام دادیم، به این نتیجه رسیدیم که ما اکنون میتوانیم خدماتی مشابه خدمات دفاتر الکترونیک قضایی که در داخل کشور به هموطنان خود ارائه میکنیم، به هموطنان خارج از کشور نیز ارائه کنیم.
وی ادامه داد: ما آمادگی خود را به وزارت امور خارجه اعلام کرده ایم که مرکز فناوری قوه قضاییه ما میتواند چنین خدماتی را به ایرانیان خارج از کشور ارائه کند و در حال رایزنی و بررسیهای نزدیک با همکاران در وزارت امور خارجه هستیم، به محض اینکه زیرساختهای آن آماده شود میتوانیم چنین خدماتی را از طریق بخشهای کنسولی سفارتخانههای خودمان به هم وطنان خارج از کشور ارائه کنیم.
غریب آبادی گفت: اکنون این آمادگی وجود دارد و به محض اینکه زیرساختها از سوی وزارت امور خارجه فراهم شود و به ما اعلام کنند، ما بلافاصله آن را در هر کشوری که وزارت امور خارجه اعلام کند مستقر خواهیم کرد.
وی افزود: برداشت ما این است که بسیار زود بستر این کار در خارج از کشور حداقل در چندین کشور به صورت آزمایشی آغاز خواهد شد و ان شاءلله بعد از ارزیابی چگونگی ارائه این خدمات و رفع نواقص احتمالی میتوانیم آن را به کشورهای بیشتری توسعه بدهیم.
دبیر ستاد حقوق بشر قوه قضاییه گفت: البته ذکر این نکته را ضروری میدانم که هم وطنان ما در خارج از کشور مسائل و نیازهای مختلفی دارند که بخشی از آن حقوق قضایی است و بخشی از نیازها در حوزه دانشجویی، برخی در حوزه نظام وظیفه و برخی در حوزه تردد است؛ بنابراین همه دستگاهها باید دست به دست هم بدهند که هم مشکلات را شناسایی کنیم و هم در جهت رفع آنها در واقع تلاش کنیم.
وی افزود: قانون جامع حمایت از ایرانیان نیز در واقع یکی از مصوبات نشست اخیر شورای عالی ایرانیان خارج از کشور بود و این امر بسیار مبارکی است.
غریب آبادی گفت: مقررات مختلف و متفاوت در زمینه حمایت از ایرانیان خارج از کشور وجود دارد، اما اگر همه این مقررات به ویژه با در نظر گرفتن شرایط و تحولات جدید در یک قانون جامع تجمیع شود، طبیعتاً نفع آن برای ایرانیان خارج از کشور بسیار بیشتر خواهد بود و اجرای قوانین مختلف را نیز اگر در یک قانون جمع کنید اجرای آن در واقع سادهتر و سهلتر خواهد بود و آثار بسیار موثر و مثبت تری خواهد داشت.
وی افزود: اکنون وزارت دادگستری مامور شده برای تهیه پیش نویس قانون جامع حمایت از ایرانیان که نمایندگان دستگاههای مختلف حضور دارند و مهلتی هم که رئیسجمهور برای تدوین پیش نویس این قانون دادن ۹۰ روز است که ۲۰ روز آن گذشته است و ۷۰ روز دیگر بیشتر وقت نیست و جلسات چندین بار برگزار شده و اکنون گروهی مأمور تهیه پیشنویس قانون شده اند.