پخش زنده
امروز: -
افزایش بی سابقه قیمت انرژی در اتحادیه اروپا به علت تنش روزافزون میان غرب و روسیه بر سر اوکراین، این اتحادیه را با بحران جدی مواجه کرده است.
به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما، به نقل از پرس تی وی، قیمت بالای انرژی در اتحادیه اروپا به بحرانی جدی تبدیل شده است.
خبرنگار پرس تی وی از بروکسل گفت: هرگز گرم کردن خانه، مصرف برق و رانندگی با خودروی شخصی تا این حد برای شهروندان اتحادیه اروپا گران نبوده است. حدود ۴۰ درصد از انرژی مورد نیاز برای ۲۷ کشور عضو در اتحادیه اروپا از روسیه وارد میشود. پس مقصرِ بحران کنونیِ انرژیِ اتحادیه اروپا مسکو است؟ براساس گفته اورزولا فون در لاین در اکتبر سال گذشته در پارلمان اروپا، نه.
اورزولا فون در لاین، رئیس کمیسیون اروپا گفت: گازپروم به قرارداد طولانی مدت با ما متعهد است.
هرچند دوشنبه قبل، ادعا شد که روسیه گاز را به روی شهروندان اتحادیه اروپا قطع کرده است و شهروندان اتحادیه باید برای مشکلات بیشتر آماده شوند.
آنتونی بلینکن، وزیر خارجه آمریکا گفت: ما به تلاش برای جلوگیری از وقوع چنین اتفاقی پایبند هستیم. همچنین در صورتی که روسیه تصمیم گیرد بیش از زمان کنونی، صادرات گاز را قطع کند، بر کاهش تاثیر آن بر تامین انرژی و قیمت آن، متعهدیم.
واقعیت این است که روسیه به همه تعهدات خود براساس قراردادهای تامین گاز اتحادیه اروپا عمل کرده است. ما این سوال را از کمیسیون اروپا پرسیدیم.
خبرنگار پرس تی وی گفت: آيا غرب از موضوع انرژی به عنوان ابزاری برای افزایش تنش با مسکو استفاده میکند؟
دانا اسپینانت، معاونِ سخنگوی کمیسیون اروپا گفت: اگر شما به این نتیجه رسیده اید که نیتی برای افزایش تنش و نظامی گری وجود دارد، این تفسیر شماست. این چیزی نیست که ما در اتحادیه اروپا به آن رسیده باشیم.
تحلیلگران سیاسی میگویند راهبردِ منفیِ اتحادیه اروپا در قبال روسیه به صورت کامل از سوی آمریکاییها تعیین شده است.
آنا وان دنسکی، مشاور امور اتحادیه اروپا گفت: آنها (اتحادیه اروپا) نمیتوانند سیاست مستقل داشته باشند. من فکر میکنم این فاجعه است. اروپاییها باید روابط خوبی با روسیه داشته باشند، چون آنها همسایه هستند و مسئولیت مشترکی در قبال اروپا و آینده و امنیت آن دارند.
از سال ۲۰۱۴، ۱۷ میلیارد یورو از مالیات شهروندان اتحادیه اروپا به اوکراین داده شده است. این در حالی است که براساس گزارش دیوان محاسبات اروپا که در سپتامبر سال قبل منتشر شد، فساد در اوکراین بسیار زیاد است.
خبرنگار پرس تی وی گفت: از ماه سپتامبر تاکنون چه اقداماتی برای اطمینان از هدر نرفتنِ ۱۷ میلیارد یورو (مبلغ اعطایی به اوکراین) انجام شده است؟
پیتر استانو، سخنگوی سیاست خارجی اتحادیه اروپا گفت: اگر هرگونه کم کاری مشاهده و اثبات شود، ما روی حل موضوع کار میکنیم و مطمئن میشویم آنچه درباره اوکراین انجام میدهیم کاملا براساس قوانین و دستورالعملهای ما پیش برود.
درباره موضوع گاز، روسیه میتواند صادرات خود را به اتحادیه اروپا افزایش دهد، اما پرسش کارشناسان این است که با توجه به فضای کنونی، چرا روسیه باید برای این کار تمایل داشته باشد؟
روسیه، بیشترین ذخایر گاز طبیعی دنیا را در اختیار قرار دارد و پس از آن هم ایران در جایگاه بعدی است. تحلیلگران میگویند دسترسی اتحادیه اروپا به این بازار به دلیل نفوذ آمریکایی ها، کاهش یافته است و در نهایت شهروندان عادی هستند که از نظر مالی متضرر میشوند.