پخش زنده
امروز: -
رئیس جمهور: نگاه ما در سیاست خارجی به همه کشورها متوازن است؛ امید ما به همه مناطق کشور است و هرگز امیدی به وین و نیویورک نداریم.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما، سید ابراهیم رئیسی، پیش از خطبههای نماز جمعه تهران در مصلی امام خمینی (ره) گفت: بهدنبال توازن در سیاست خارجی هستیم، زیرا نگاه به غرب، وضع را نامتوازن کرده است. باید نگاه متوازن به همه دنیا داشته باشیم، اما اولویت ما همسایگان هستند.
رئیس جمهور تأکید کرد: نگاه و امید ما به خوزستان، خراسان و سراسر ایران، از شمال و جنوب تا شرق و غرب است و هرگز امیدی به وین و نیویورک نداریم.
رئیس جمهور با اشاره به ظرفیتهای بیش از پیش کشور، آینده ایران را بسیار امیدوار کننده دانست و گفت: این مهم، نه در شعار، بلکه هر روز که میگذرد، بیشتر جلوه میکند.
آقای رئیسی افزود: به رهبر معظم انقلاب هم گفتم، هر روزی که میگذرد، ظرفیتهای کشور، از جوانان و فرهیختگان دلباخته به نظام و انقلاب و نیروهای مصمم را میبینم و امیدم به پیشرفتهای آینده بسیار بیشتر میشود.
رئیس جمهور در بخش دیگری از سخنان خود بر ضرورت نظام عادلانه در تولید، توزیع، جذب و ارتقای کارکنان و عدالت در همه سطوح تأکید کرد و گفت: بنده مصمم هستم در این میدان اجازه ندهم که بیعدالتی، مردم را نگران کند و بعد از خدا امیدم به شما مردم و حضورتان در صحنه است.
عدالت خواهی و استقلال طلبی؛ ماهیت انقلاب اسلامی
رئیس جمهور، استقلال طلب بودن جمهوری اسلامی ایران را یکی دیگر از عناصر هویتساز انقلاب اسلامی برشمرد.
سید ابراهیم رئیسی در ادامه سخنان خود در خطبه های پیش از نماز جمعه تهران، با بیان اینکه آزادی خواهی و استقلال و عدالتطلبی از ویژگیهای جمهوری اسلامی هستند، افزود: انقلاب در درون خود، عدالت خواه و عدالت طلب است، هیچزمان نمیتوان عنصر عدالت را از انقلاب اسلامی جدا کرد، زیرا در درون انقلاب اسلامی، عدالت خواهی، عدالت طلبی و ضد ظلم و فساد بودن، نهادینه شده است.
رئیس جمهور گفت: در درون انقلاب، ضد استکبار بودن نهادینه شده است، یعنی هاضمه انقلاب شکوهمند اسلامی و نظام، فساد و ظلم نمیپذیرد، مانند کسی است که غذای مسمومی را بخورد، هاضمه انسان سم را نمیپذیرد، همچنان هاضمه انقلاب اسلامی نمیتواند ظلم و فساد را بپذیرد.
آقای رئیسی افزود: انقلاب در درون خود، ضد ظلم و ضد فساد است، رژیم ستمشاهی مظهر تام و تمام وابستگی، استبداد، دیکتاتوری، خضوع در مقابل قدرت های سلطهگر، گردنکشی در مقابل خواست مردم، آلودگی به انواع فساد و ظلم به مردم و کشور بود.
رئیس جمهور گفت: انقلاب اسلامی آمد که این رژیم فاسد و مورد حمایت قدرتهای سلطهگر را از میان بردارد و نظام مبتنی بر دین و آنچه مردم بارها فریاد زدند استقلال، آزادی، جمهوری اسلامی، برپا کنند.
آقای رئیسی ادامه داد: پیروزی انقلاب شکوهمند اسلامی، تمدنی را رقم زد که این تمدن به نام اسلام و جمهوریت رقم خورد. این مدنیت در مقابل تمدنهایی که قطببندی های جهان را شکل می دهد، تمدنی نوین بود.
رئیس جمهور، گفت: این مدنیت، همراه خود، همه سعادت را برای انسان معاصر فریاد میزند تا معلوم باشد این تمدنی که انقلاب اسلامی امروز در مقابل تمدنهای مدعی در دنیا برپا کرده، تمدنی دارای یک شاخصه های مهمی است که میطلبد در وقت دیگری درباره این شاخصهها گفته شود.
سید ابراهیم رئیسی، گفت: ملت ایران با اتکا به خود و توکل بر خداوند، حکومتی که متکی به سلطه بیگانگان بود، کنار زد تا با نام خدا حکومتی به نام دین و ارزشهای الهی تحقق پیدا کند که این خود دست قدرت لایزال الهی را نمایان میکند.
دینی و مردمی بودن؛ از عناصر هویتساز انقلاب اسلامی
رئیس جمهور، دینی و مردمی بودن انقلاب اسلامی را از عناصر هویتساز این انقلاب برشمرد و بر شناخت این عناصر در چارچوب فرموده رهبر معظم انقلاب برای «جهاد تبیین» تأکید کرد.
سید ابراهیم رئیسی در ادامه سخنان خود قبل از خطبه های نماز جمعه تهران در مصلای امام خمینی (ره) گفت: همانطور که رهبر معظم انقلاب، همه ما و نیز صاحبان رسانه و سخن و تریبون را به جهاد تبیین امر فرمودند، یکی از موضوعاتی که ضرورت دارد ابعاد آن تبیین شود، روز پیروزی انقلاب و عناصر هویتساز آن است.
رئیس جمهور افزود: یکی از این عناصر هویت دینی، انقلاب است به این مفهوم که دین در عرصه زندگی انسان معاصر میخواهد همه شئون بر اساس دین و آموزه های شریعت اداره شود.
دکتر رئیسی، مردمی بودن را از دیگر عناصر هویتساز انقلاب اسلامی دانست و گفت: این انقلاب، مردمپایه است، به نحوی که اساس آن را مردم تشکیل دادهاند؛ از آن حمایت کردند و ادامهدهندگان مسیر نیز مردم هستند.
سخنران پیش از خطبههای نماز جمعه تهران، غیر طبقاتی بودن انقلاب اسلامی ایران را از دیگر عناصر هویتساز انقلاب برشمرد و افزود: انقلاب ما مثل انقلابها و خیزشهایی که در شرق و غرب بر یک قشر و طبقه خاص اتکا داشت، نبود، بلکه همه مردم از همه طبقات در آن حضور داشتند.
هیچ سلطه و ظلمی را نمیپذیریم
رئیس جمهور گفت: استقلال، عزت ملی، نفی سلطه و ظلم، شعارهای همیشگی انقلاب اسلامی ایران است و بر این اساس نه سلطهای را میپذیریم و نه حاضر به پذیرش ظلمی در عالم هستیم.
سید ابراهیم رئیسی در ادامه سخنان خود پیش از خطبه های نماز جمعه تهران با تأکید بر اینکه هیچ کدام از شعارهای انقلاب حذف نخواهد شد، افزود: باید این شعارها ادامه داشته باشد و اگر زمانی ما شعار استقلال آزادی نه شرقی و نه غربی سر دادیم، امروز هم باید به آن پایبند باشیم.
وی گفت: ارزشها در نظام اسلامی ثابت است و محرومان و مستضعفان جهان بهخاطر همین موضوع به انقلاب اسلامی ما عشق میورزند.
آقای رئیسی با اشاره به فطری بودن شعارهای انقلاب تصریح کرد: آرمانهای انقلاب ما جهانشمول است و امروزه نه فقط ملت ایران بلکه ملتهای دنیا به آن امیدوارند.
رئیس جمهور افزود: ملت ایران همواره خواهان ادامه راه انقلاب و انقلابیگری و پایبندی به مبانی آن هستند و در فراز و فرودها دچار دگرگونی نمیشوند تا ان شاءالله پرچم این انقلاب به دست امام زمان (عج) داده شود.
وی تصریح کرد: ملتهای آزاده دنیا حتی غیر مسلمانها در مواجهه با ما، به امام (ره)، انقلاب و آرمانهای ما عشق می ورزند که نتیجه شعارهای عقلانی نظام اسلامی است.
رئیس جمهور با اشاره به آیه شریفهای از قرآن کریم به چهار عنصر در امتها اشاره کرد و افزود: در این آیه به مواردی چون هدفدار بودن امت، حرکت و پویایی اشاره شده است که امتها باید در جریان و حرکت باشند و از ایستایی خودداری کنند.
جمهوری اسلامی ایران، مستقل ترین کشور جهان است
رئیس جمهور گفت: مستقل ترین کشور جهان جمهوری اسلامی ایران است و همه جهانیان به این موضوع اعتراف دارند.
پیشرفت کشور در گروی انسجام و وحدت ملی
رئیس جمهور گفت: همه سلایق باید به دور از اختلافات، وحدت و انسجام ملی را حفظ کنند.
آقای رئیسی افزود: همه کسانی که دل در گروی انقلاب و اهداف بلند انقلاب اسلامی دارند، بدانند که پیشرفت کشور در گروی انسجام و وحدت است.
رئیس جمهور گفت: من خدمت نمازگزاران عزیز و مردمی که با وجود شرایط کرونایی، امروز به خیابان آمدند، میگویم ما بهعنوان دولت برخاسته از رأی و اراده مردم، به حل مشکلات و توجه به ظرفیتهای فراوان کشور و اقتصاد ملی و مقاومتی مصمم هستیم.
وی با بیان اینکه مشکلات فرهنگی و آسیبهای اجتماعی، مردم عزیز را رنج میدهد، تصریح کرد: برای حل مشکلات، برنامهریزی شده و گامهای مقدماتی برداشته شده است و انشاءالله گامهای بسیاری نیز در پیش داریم که با همت و کمک مردم، اجرایی خواهد شد.
نیویورک چرا؟؟؟؟؟؟؟؟؟!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
واشنگتن منظورشه؟؟؟؟؟؟