پخش زنده
امروز: -
عرضه برنج و شکر با نرخ مصوب در فروشگاههای زنجیرهای زنجان آغاز شده است.
به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری صدا و سیما مرکز زنجان ؛ مدیرکل غله و خدمات بازرگانی استان زنجان گفت: 300 تن شکر با هدف ثبات قیمت ها و حفظ آرامش بازار در استان توزیع می شود.
زمانی افزود: در راستای حفظ آرامش بازار و ثبات قیمت ها مقدار 300 تن شکر سفید برای مصارف صنف و صنعت در سطح استان تخصیص و در اختیار کارگروه تنظیم بازار استان داده شده است.
وی افزود: این شکر در کیسههای ۵۰ کیلویی و به ازای هر کیلوگرم ۱۲ هزارو ۵۳۵ تومان (تحویل درب انبار) به مباشرین منتخب توزیع میشود.
همچنین عرضه اینترنتی برنج و سیب زمینی هم آغاز شده است تا دست دلالان و برهم زنندگان بازار اقلام اساسی کوتاه شود.
چرا برنج و سیب زمینی گران شد؟
به علت خشکسالی در هنگام کشت برنج از ابتدای سال قیمت برنج مرتب در حال افزایش بود.
آمارها نشان میدهد که قیمت هر کیلو برنج طارم در ابتدای فصل برداشت ۴۰ تا ۴۲ هزار تومان بود که با جهش چشمگیر به ۸۰ هزار تومان رسیده است.
مسئولان وزارت جهاد کشاورزی و در راس آن وزیر جهاد کشاورزی میگوید که تولید بواسطه خشکسالی ۲۰ تا ۳۰ درصد کاهش یافته است، اما در مقابل انجمن واردکنندگان برنج نظر دیگری دارد.
در مدت ممنوعیت واردات به سبب حمایت از تولید داخل، بازرگانی داخلی اقدام به عرضه ۱۰۰ هزار تن برنج کرد.
دلال باعث گرانی برنج شد نه خشکسالی
خاکزاد مشاور نظام صنفی میگوید: امسال کاهش تولید برنج در حدی نیست که بتواهد تاثیر جدی بر بازار بگذارد و اختلاف ۷۰ تا ۷۵ درصدی برنج با استانهای شمالی ناشی از سودجویی دلالان و واسطه گران است.
با توجه به اذعان انجمن تولیدکنندگان برنج مبنی بر کاهش ۱۰ تا ۱۸ درصدی تولید نسبت به مدت مشابه سال قبل، جای این سوال مطرح است که علت گرانی چشمگیر برنج در بازار چیست؟
هر چند انجمن تولیدکنندگان برنج معتقدند که شبکههای نظارتی خود را به خواب زدند چرا که تنها قیمت برنج نیست که با استانهای شمالی اختلاف معنادار دارد، بلکه کیفیت در تهران به سبب ۱۰ تا ۱۲ درصد ناخالصی اختلاف دارد که کسی پاسخگو نیست.
در سمتی دیگر از سودجویی ها، سیب زمینی به علت سیل در کرمان نیز دچار خسارت شده و آن هم به جرگه گرانیها پیوست.