پخش زنده
امروز: -
استاندار فارس گفت: طرح پزشک خانواده مزیتهای فراوانی همچون ارتقای جایگاه پزشکان عمومی، کاهش پرداختی از جیب مردم و پیشگیری از بروز بیماریها دارد.
محمدهادی ایمانیه در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما در پاسخ به سوالی درباره مزیتهای طرح «پزشک خانواده» افزود: طرح پزشک خانواده مزیتهای فراوانی دارد؛ استقرار پزشکان با توزیع جغرافیایی بسیار بهتر از قبل و ارتقای دسترسی مردم به ویژه در نقاطی که از مرکز شهر و استان دور هستند، از فواید این طرح محسوب میشود.
وی با اشاره به اینکه ارتقای جایگاه پزشکان عمومی، یکی دیگر از مزیتهای طرح پزشک خانواده است، ادامه داد: تب و تاب تخصص گرایی و فوق تخصص گرایی با اجرای طرح پزشک خانواده فروکش کرد، همچنین پرداختی از جیب مردم به خصوص در خدمات سرپایی به شدت کاهش پیدا کرد، البته این طرح در کاهش پرداختی در خدمات درمانی نیز مفید است، زیرا مواردی را که پزشک خانواده به بیمارستان ارجاع میداد ۵ درصد به عنوان فرانشیز دریافت میکردند.
استاندار فارس گفت: امکان بازآموزی مکرر پزشکان و ارتقای سطح علمی آنان از فواید دیگر طرح پزشک خانواده است، همچنین این طرح امکان ایجاد پرونده الکترونیک را به سیستم داد و اینکه ما بتوانیم مبتنی بر دادههای پرونده سلامت الکترونیک مدیریت کنیم.
ایمانیه با اشاره به اجرای این طرح در استان فارس افزود: اجرای این طرح به استان فارس بسیار کمک کرد؛ غربالگری بیماریهای قلبی، فشار خون بالا و دیابت از دستاوردهای اجرای این طرح در این استان است، دهها هزار بیمار دیابتی که خود از بیماری شان اطلاع نداشتند در این طرح شناسایی شدند، همچنین دهها هزار فردی که فشار خون بالا داشتند و بی اطلاع بودند، شناسایی شدند که این بیماری میتوانست منجر به سکتههای مغزی و قلبی در آنان شود، در واقع غربالگری و پیشگیری عمل کردن به جای درمانی عمل کردن از فواید بزرگ طرح «پزشک خانواده» است.
وی گفت: قرار بود در این دههای که از اجرای طرح «پزشک خانواده» میگذرد، مبتنی بر نسخه ۰۲ در همه کشور همزمان اجرا شود، با تشکیل منظم جلسات ستادی، نقاط ضعف طرح «پزشک خانواده» در کشور رفع شود.
استاندار فارس افزود: متاسفانه در این مدت چهار بار تغییرات جدی در مدیریت کشور در وزارتخانههای «بهداشت، درمان و آموزش پزشکی» و «تعاون کار و رفاه اجتماعی» و سازمانهای «بیمه سلامت» و «بیمه تامین اجتماعی» روی داد به همین علت سلیقههای مختلف و متنوعی درباره موضوع پزشک خانواده وجود داشت و این سبب شد که درخواستهای منطقی و غیرمنطقی با هم مخلوط شود و کشور نتواند به درخواستهای منطقی توجه کند.
ایمانیه ادامه داد: راه حل این مشکلات در زمینه طرح «پزشک خانواده» این است که دوباره با یک هماهنگی میان وزارتخانههای «بهداشت، درمان و آموزش پزشکی» و «تعاون کار و رفاه اجتماعی» و سازمان برنامه و بودجه بتوانیم درخواستهای منطقی را پاسخ بدهیم.
استاندار فارس در پاسخ به سوالی درباره حاضر نشدن پزشکان خانواده به مدت چند روز در محل کار خود گفت: در نسخه ۰۲ آمده است که مراقبان سلامت ۱۲ درصد از سرانه را دریافت کنند و شرح وظیفه آنها کامل مشخص باشد و شرح مراقبان سلامت از پزشکان خانواده جدا شود، اما متاسفانه در این فاصله اتفاقاتی که روی داد موجب شد دچار ابهام و سرگردانی شود.
ایمانیه افزود: پیشنهاد من این است که مراقبان سلامت همان ۱۲ درصد را در سرانه بگیرند و ما به التفاوت آن را تا کفی که اداره کار معین کرده است، بیمهها پرداخت کنند و شرح وظیفه مراقبان سلامت و پزشک خانواده شفاف شود تا بتوانیم مشکلات فعلی را پشت سر بگذاریم.
وی ادامه داد: از وزیر بهداشت درخواست کردم که تیمی را مرکب از معاون بهداشت وزیر و روسای بیمه سلامت و مدیر درمان اجتماعی کشور به شیراز اعزام کند و نماینده تام الاختیاری از سازمان برنامه و بودجه کشور نیز حضور پیدا کند تا هر زمان که لازم است در شیراز در خدمت آنها باشیم و خودم از نظر فکری مشورت خواهم داد تا نقاط ضعف و قوت پزشک خانواده را در ۱۰ سال گذشته در استان فارس پیدا کنند و به جمع بندی برسند و در تهران با حضور وزاری مربوط و سازمان برنامه و بودجه تصمیمات لازم را بگیرند و در هیئت دولت این طرح برای تعمیم به کل کشور آماده شود.
چطوریه ک پزشکان ک شما سنگشونوب سینه میزنین ماهی ۴۰ تومن براشون کمه ولی یه مراقب سلامت ماهی دو تومن براش کافیه ؟؟ مراقبی ک۴ سال توی رشته بهداشت و مامایی درس خوند.....