پخش زنده
امروز: -
نایب رئیس کمیسیون حقوقی و قضایی مجلس با اشاره به انتقاد رئیس قوه قضائیه از برخی عملکردهای سازمان بازرسی کل کشور گفت: با امکانات فعلی از این سازمان انتظار بالایی نمیتوان داشت.
حجت الاسلام والمسلمین نوروزی در مصاحبه با خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما افزود: ما هم با سخنان آقای اژهای در انتقاد از سازمان بازرسی موافقیم و معتقدیم این سازمان باید به همه مراکز و نهادهایی که به هر عنوان از بیت المال پول و امکانات دریافت میکنند ورود کند، اما در طول این سالها در این باره کم توجهی شده است.
وی گفت: وقتی در استانی مثل تهران همه کارمندان سازمان بازرسی به ۳۵ نفر برسد انتظار اقدامات مهم از طرف این سازمان با وجود مراکز بسیار زیاد دولتی و عمومی نمیتوان داشت.
نایب رئیس کمیسیون حقوقی و قضایی مجلس افزود: حرف ما این است که باید در خصوص سازمان بازرسی خود قوه قضائیه به ویژه رئیس آن ورود کند و در جلسات کمیسیون تلفیق نیز حاضر شده و نیازهای خود را اعلام کند تا نمایندگان نیز در این زمینه توجیه شوند و ما نیز در کمیسیون حمایتهای لازم را صورت خواهیم داد.
حجت الاسلام والمسلمین نوروزی در عین حال گفت: آقای خدائیان چند جلسهای در کمیسیون تلفیق حاضر شدند و مصوباتی نیز درباره سازمان بازرسی داشته ایم، اما کافی نیست.
وی تاکید کرد: اگر قرار است سازمان بازرسی به وظایف خود طبق قانون اساسی عمل کند باید این سازمان از نظر مالی و انسانی حمایت شود به گونهای که مدیران و رؤسای آن در تهران و استانها حداقل ۱۰ سال به صورت مستمر در آن کار کنند و از سوی دیگر این گونه نباشد که از ادارات دیگری نیروهای خسته و بی رمق در آن جذب شوند.
حجت الاسلام والمسلمین نوروزی گفت: از سوی دیگر خود قوه قضائیه باید پشتیبان این سازمان باشد و این گونه تصور نشود که به سازمان بازرسی گفته میشود که به فلان مرکز ورود کنید یا ورود نکنید.
نایب رئیس کمیسیون حقوقی و قضایی مجلس با ذکر مثالی به عملکرد ضعیف سازمان بازرسی پرداخت و تصریح کرد: به عنوان نمونه سالها قبل یکی از فروشگاههای بزرگ زنجیرهای به بخش خصوصی واگذار شده بود، اما یکی از اعضای سازمان بازرسی میگفت که مبلغ آن کم بوده و خریدار پس از دو ماه با دخل و خرج حاصل از عواید کالاهای آن فروشگاه توانسته بدهی خود را پرداخت کند، اما من از آن فرد گله کردم که خود شما باید ورود کنید نه اینکه همین را به ما منتقل کنید چرا که این وظیفه اصلی شماست.
وی در ادامه افزود: در موردی دیگر ۱۰ سال قبل گزارشی در خصوص یکی از مناطق تهران در موضوع مسکن ارائه شده بود که ما پارسال وقتی در این باره سؤالاتی کردیم گفتند عملاً گزارشی وجود ندارد این یعنی آن گزارش یا کاملاً محو شده و یا فرد گزارش دهنده از سازمان به جای دیگری منتقل شده است.
حجت الاسلام والمسلمین نوروزی گفت: اگر ما هم در مجلس امکانات را در اختیار سازمان بازرسی قرار دهیم و بگوییم بخشی از عواید حاصل از فعالیتش صرف تقویت بازرسی شود اقدام مناسبی است، اما ما وقتی در کمیسیون تلفیق برای موضوعاتی همچون سازمان بازرسی صحبت میکنیم طبیعتاً ممکن است دولت یا نماینده سازمان برنامه و بودجه مخالفت کند و در پی آن نیز نمایندگان رأی مثبت ندهند چرا که توجیه نیستند، اما اگر از مسئولان عالی رتبه قوه قضائیه همچون رئیس قوه قضائیه در این باره ورود کنند و در کمیسیون تلفیق و جمع نمایندگان حاضر شوند طبیعتاً شرایط فرق میکند.
نایب رئیس کمیسیون حقوقی و قضایی مجلس افزود: اگر آقای اژهای در انتقاد از سازمان بازرسی صحبت نمیکردند ما هم حرفی نمیزدیم، اما الان با توجه به سخن ایشان ورود کردیم و با آن کاملاً موافقیم، اما پیش از آن اگر ورود میکردیم میگفتند این موضوع اجرایی است نه نظارتی.