پخش زنده
امروز: -
وزیر کشور امروز در آّبادان مصوب کرد: سفرهای دریایی تجاری برای لنج داران منطقهی آزاد اروند به ۳ سهمیه افزایش یابد.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما مرکز آبادان، وزیر کشور امروز در دومین روز سفر به خوزستان با مدیران آبادان و خرمشهر تشکیل جلسه داد.
در این نشست احمد وحیدی با بیان اینکه کشور وظیفهی بزرگی برای ادای دین به دو شهرستان آبادان و خرمشهر دارد گفت: این دو شهرستان که نماد مقاومت کشور ما هستند به نماد توسعه و پیشرفت تبدیل شوند.
وی خاطر نشان کرد: نکاتی که مدیران دو شهرستان آبادان و خرمشهر مطرح کردهاند حتما پیگیری خواهد شد، ظرفیتهای بزرگی از جمله اروند رود در این منطقه وجود دارد.
وزیر کشور افزود: امروز جلساتی با بخشهای مختلف این دو شهرستان خواهیم داشت و مسئولیتهایی از جانب دولت به آنها داده میشود.
دژ مرزی اروندکنار به طول ۶۰ کیلومتر نیز حذف می شود و از این پس این ظرفیت مغفول مانده به درگاهی برای توسعه گردشگری تبدیل میشود.
وحیدی تاکید کرد: تعداد سفرهای دریایی تجار تهلنجی آبادان نیز از ۲ سفر به ۳ سفر در سال میرسد.
وی با اشاره اهمیت احیای نخیلات و شوری آب گفت: باید با پیگیریها از سوی مسئولان مربوطه الگوی کشت جدیدی به مدیریت جهاد کشاورزی منطقه داده شود.
وزیر کشور یادآور شد: چنانچه بخشهای خصوصی بخواهند در بیمارستان سازی سرمایهگذاری کنند استقبال کنید و بنا بر دولتی بودن پروژهها را متوقف نکنید.
لایروبی اروندرود یک موضوع دوطرفه است و باید با طرف عراقی نیز مذاکره شود تا لایروبی شود.
وحیدی این را هم گفت: موضوع زنان سرپرست خانوار موضوعی است که کمیته امداد امام خمینی باید آن را پیگیری کند.
پای کار بودن همهی مسئولانی که دور این میز نشستهاند مهم است، اینجا سرزمینی مقدس است و همه باید برای آبادانی آن تلاش کنیم.
در این نشست مدیران ادارات مختلف با مطرح کردن مشکلات خود مطالباتی را مطرح کردند و خواستار رفع آن مشکلات شدند.
حجت الاسلام غبیشاوی امام جمعه آبادان
عقبماندگیهایی که از مدیریتهای قبلی بر جای مانده است باید جبران شود، عمران شهری در آبادان و خرمشهر بیش از دیگر شهرهای استان خوزستان است. آسفالت و فاضلاب شهری مهمترین مسائلی هستند که مردمان منطقه را با سختیهای زیادی روبه رو کرده است.
بی ثابتی در مدیریت منطقهی آزاد اروند از جمله مسائلی است که مردم از آن گلایهمند هستند. حدود پنج ماه است که هنوز حکم سرپرست این سازمان ابلاغ نشده است.
حجت الاسلام عادل پور امام جمعه خرمشهر
با روی کار آمدن دولت سیزدهم مردم امیدوار به حل مشکلات خود شدند، در آستانهی چهلمین سالگرد آزادسازی خرمشهر هستیم البته خرمشهر و آبادان مشکلات واحدی دارند. این دو شهر که پایتخت مقاومت و پیروزی هستند امروز آرزوی آنها پیش پا افتادهترین امور است مانند جمعآوری پسماندها، روکش آسفالت.
نرخ بیکاری در خرمشهر بسیار زیاد است، خرمشهر زیارتگاه است و هر کسی وارد این دو شهر میشود گلایه میکند که چرا وضعیت شهری که محل عروج ۵۰هزار شهید است اینگونه است.
شهیب زاده، مدیر جهاد کشاورزی خرمشهر گفت:
یکی از موضوعات اصلی در خرمشهر، شوری اراضی است.
خرمشهر در پایین دست رودخانه کارون قرار دارد و آبی که به باغ های کشاورزان خرمشهر میرسد شور است و کشاورزان ما به ویژه در تابستان از افزایش میزان شوری متضرر میشوند.
سلمان زاده رئیس دانشگاه علوم پزشکی آبادان
مشکل عمدهی حوزه سلامت را در زیر ساختهای عمرانی منطقهی آزاد اروند دانست و گفت: حدود ۵۰ مرکز بهداشتی درمانی پیشتر قرار بود در منطقه آزاد اروند احداث شود و ساخته نشدند حالا مراکز بهداشتی آبادان و خرمشهر فرسوده هستند.
او افزود: ۳ برابر تعرفه دولتی از بیماران عراقی دریافت میشود که به لحاظ اقتصادی بسیار برای کشور مهم است بنابراین یک بیمارستان در آبادان را باید به بیماران عراقی سرویس دهند.
بیمارستان شهید موسوی خرمشهر نیز که قرار بود سازمان منطقهی آزاد اروند آن را بسازد که متاسفانه به دلیل مسائل مالی بر زمین مانده است.
بداغی مدیر سمت آبادان و خرمشهر
بسیاری از سرمایه گذاران پروژههای بزرگی را پیشنهاد میدهند، اما به دلیل آماده نبودن زیرساختهای شهرکهای صنعتی آبادان و خرمشهر نمیتوانیم واحدهای صنعتی را گسترش دهیم. مدتی است در مقابل شهرک صنعتی آبادان زندان احداث شده است که این خود به نوعی جلوی گسترش این شهرکها را میگیرد.
حسین حمید پور شهردار آبادان
در راستای فعال سازی درآمدهای پایدار برای شهرستان آبادان یکی از کارها، واگذاری اختیار اراضی سواحل به شهرداری آبادان است که هم اکنون در اختیار وزارت نیرو است.
شهر آبادان با وسعت ۵۵۰۰ هکتاری برای توسعه خدمات شهری و ناوگان آتش نشانی به کمک نیاز دارد.
لفته احمد نژاد نماینده مردم خرمشهر در مجلس شورای اسلامی
اساس مشکلات خرمشهر پیش پا افتادهها است، آب و فاضلاب است. کیفیت آب شرب خرمشهر کیفیت بسیار نامناسبی است. ظرفیتهایی در خرمشهر وجود دارد که از آنها استفاده نمیشود. مردم امروز در ابتداییات زندگی ماندهاند و ما نمیتوانیم آنها را برآورده کنیم.
لایروبی اروند رود که شاهرگ تجاری منطقه است، اروند رود باید اصولی لایروبی شود.
خلفنژاد رئیس آبفا آبادان
در ارتباط با فاضلاب در شهرستان آبادان ۷۰۰ کیلومتر شبکه فاضلاب داریم که ۴۰۰ کیلومتر آن فرسوده است. به دلیل فرسودگی مشکلات عدیدهای در حوزهی فاضلاب شهری آبادان وجود دارد.
عبیداوی رئیس آبفا خرمشهر:
خرمشهر ۵۶۰ کیلومتر شبکه فاضلاب دارد که ۲۶۰ کیلومتر آن نیاز به بازسازی دارد. برای توسعه شبکه فاضلاب به یک هزار و ۲۰۰ میلیارد تومان اعتبار نیاز است.