پخش زنده
امروز: -
وزیر علوم:برای ۱۵ درصد رشتههای که پرطرفدار هستند کنکور قابل حذف نیست.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا وسیما، محمدعلی زلفیگل در گفتگوی ویژه خبری درباره نحوه آموزش در دانشگاههای کشور در نیمسال جدید با توجه به وضعیت کرونا افزود: تضمین سلامت دانشجویان اصل اساسی در آغاز آموزشهای حضوری است.
وی به وضعیت خوابگاههای دانشجویی هم اشاره کرد و گفت: شرایط خوابگاههای دانشجویی متفاوت است و باید حتما با در نظر گرفتن شرایط و اقتضائات، آموزش حضوری و اسکان دانشجویان غیربومی را برنامهریزی کنیم.
زلفی گل به وضعیت توسعه علمی بعد از پیروزی انقلاب اسلامی اشاره کرد و افزود: به یُمن انقلاب اسلامی تحولات عظیمی در حوزه آموزش عالی اتفاق افتاده است و در واقع انقلاب علمی نیز همزمان رخ داده است، استادان دانشگاهها ۱۰ برابر افزایش پیدا کرده و سهم بانوان در این بخش بیش از دوبرابر بوده است.
وزیر علوم تحقیقات و فناوری به رشد علمی کشور هم اشاره کرد و گفت: رشد علمی ایران در سال ۱۳۵۷ فقط حدود ۵۰۰ مقاله علمی بود. در سال ۲۰۲۱ این میزان به ۷۶ هزار سند رسید. آموزش عالی کشور در راستای تحقق مرجعیت علمی، از ۱۸۰۰ مجلات علمی حدود ۲۸۴ مورد در سطح بینالمللی نمایه شده است و به رغم اعمال تحریمهای ظالمانه اقتصادی، سهم دانشمندان ایرانی در تولید علم دنیا به ۳۰ درصد رسیده بنابراین نظام جمهوری اسلامی ایران در عرصه مدیریت علمی کشور بسیار موفق عمل کرده است.
زلفی گل تاکید کرد: در عرصه علم و دانش، صرفاً تشویق و ترغیب جواب میدهد و تحکم جایی ندارد و برای تحقق تحقیقات توسعهای و کاربردی تلاش میکنیم.
وی درباره وضعیت اعتبار پژوهشی تاکید کرد: در لایحه بودجه ۱۴۰۱ تخصیص یک درصد اعتبار پژوهشی دستگاههای اجرایی، منوط به ثبت نیاز دستگاهها در سامانه "نان" است و بخش فناوری در وزارت، علوم تحقیقات و فناوری باید پررنگتر دیده میشد و در همین راستا به منظور بسترسازی برای تولید ثروت از دانش، معاونت فناوری و نوآوری ایجاد شد بنابراین تلاش میکنیم دانشگاه را به نیازهای جامعه و صنعت وصل کنیم البته که هنر ما باید این باشد که تحقیقات را در راستای نیازهای اساسی جامعه هدایت کنیم.
وزیر علوم، تحقیقات و فناوری درباره نحوه برگزاری کنکور گفت: در رشتههای برتر برای حدود ۱۵ درصد داوطلبان، کنکور قابل حذف نیست.
وی افزود: مهارت آموزی برای ایجاد و توسعه اشتغال در اولویت برنامههای وزارت علوم قرار دارد و مسئولان کشور باید ایجاد اشتغال را به عنوان یک دغدغه ملی در دستور کار قرار دهند. اگر برای نخبگان شغل مناسب در کشور خودشان ایجاد شود، هرگز مهاجرت نخواهند کرد.