پخش زنده
امروز: -
تولید هستههای بذری حبوبات و محصولات جایگزین حدود ۱۵۰ درصد برای تحقق اهداف طرح جهش تولید در دیمزارهای کشور امسال افزایش داشته است.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما از وزارت جهاد کشاورزی، رئیس موسسه تحقیقات کشاورزی دیم با اعلام این خبر گفت: تولید هستههای بذری محصولات زراعی نقش پایه و زیربنایی در تحقق اهداف طرح جهش تولید دارد.
خشنود علیزاده افزود: در برنامه جهش تولید در دیمزارها، تولید بذر پرورشی ۱ گندم و جو، هر یک ۱۵۰ درصد افزایش داشته و در مورد گندم تولید از متوسط ۴۰ تن به حدود ۱۰۰ رسیده است.
وی تصریح کرد: طی پنج سال اجرای طرح جهش تولید در دیمزارها برای پوشش سطوح پیشبینی شده، مطابق یک برنامه مدون، بذور محصولات غلات، حبوبات، دانههای روغنی و گیاهان علوفهای در طبقات بذری پرورشی ۱، پرورشی ۲ و پرورشی ۳ افزایش مییابد و مطابق آن، طبقات مادری و گواهی شده باید تولید شود.
علیزاده افزود: طبقات بذری پرورشی ۱، پرورشی ۲ و پرورشی ۳ زیر نظر مستقیم موسسه تحقیقات کشاورزی دیم و طبقات مادری و گواهی شده با کمک بخش خصوصی و بخش اجرا به تولید میرسد.
وی با بیان این که با حمایت معاونت زراعت، یک برنامه مدون برای تولید بذر وجود دارد، گفت: با تصویب طرح جهش تولید در دیمزارهای کشور، پشتیبانی ستاد اجرایی فرمان امام (ه) و همگرایی و اهتمام ملی در بخش اجرا و تحقیقات، تولید بذر را جدیتر و منسجمتر دنبال میکنیم.
رئیس موسسه تحقیقات کشاورزی دیم اعلام کرد: طبق برآوردهای این موسسه، روند تولید هستههای بذری منطبق با اهداف طرح افزایش تولید در دیمزارها است.
وی اذعان داشت: علاوه بر تولید هستههای بذری، پشتیبانی فنی هم بر عهده این موسسه است، زیرا این بذور و ارقام، زمانی منجر به افزایش عملکرد و بهرهوری میشوند که همراه با بستههای زراعی و دستورالعملهای فنی مورد استفاده قرار بگیرند.
علیزاده افزود: این دستورالعملها به تفکیک برای غلات، حبوبات، دانههای روغنی و گیاهان علوفهای و بر اساس آخرین یافتههای علمی بروزرسانی و در اختیار استانها قرار گرفته است.
وی گفت: برای کشت و داشت این بذور، برنامههای ترویجی و مزارع الگویی نیز تدوین کردهایم که با کمک بخش اجرا به کشاورزان و کارشناسان ارایه میشود.
رئیس موسسه تحقیقات کشاورزی دیم اضافه کرد: در این راستا، ۳۰۰ پیامک کوتاه ترویجی آماده شده که برای انتشار و اطلاعرسانی در اختیار معاونت ترویج سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی قرار دادهایم.
وی با اشاره به استفاده از ظرفیتهای پیامرسانها و شبکههای مجازی اظهار داشت: عبارتها و توصیههای کوتاه ترویجی برای کاشت و داشت بذور در دیمزارها از طریق شبکههای اجتماعی فعال در استانهای دیم خیز با کمک همکاران در اجرای طرح جهش تولید در دیم زارها به بهره برداران ارسال میشود.