آیا تعرفه گواهی معاینه فنی افزایش خواهد یافت؟
مدیرعامل اتحادیه حمل و نقل همگانی کشور از موافقت هیات وزیران برای افزایش نرخ تعرفه صدور گواهی معاینه فنی در سال ۱۴۰۱ خبر داد.
آقای عبداله متولی در گفتگوی اختصاصی با خبرنگار خبرگزاری صداو سیما، با اشاره به حواشی بوجود آمده و اعتراض مراکز معاینه فنی کشور به افزایش نیافتن نرخ تعرفه مراکز معاینه فنی در سالهای گذشته افزود: براساس تبصره ۴ ماده ۶ قانون هوای پاک، وزارتخانههای کشور و راه و شهرسازی موظف به تعیین تعرفههای مراکز معاینه فنی سبک و سنگین هستند.
وی گفت: این وزارتخانهها براساس هزینهها، تورم سالیانه، افزایش مالیات، میزان افزایش تعرفه مراکز را تعیین و برای محاسبه به سازمان تنظیم بازار و کارگروه مستقر در این سازمان ارائه و در نهایت آن سازمان برای اخذ مجوز به هیات وزیران ارسال میکند.
آقای متولی اضافه کرد: در این خصوص در تاریخ نهم آذر ۱۴۰۰ نرخ نهایی شده وزارتخانههای کشور و راه و شهرسازی برای سازمان تنظیم بازار و هیات وزیران ارسال شد، اما در تاریخ دهم بهمن ماه ۱۴۰۰ سخنگوی هیات دولت از پذیرفته نشدن این افزایش تعرفهها خبر داد که موجب نارضایتی مراکز معاینه فنی سراسر کشور شد.
مدیریت اجرایی مراکز معاینه فنی کشور ادامه داد: با توجه به افزایش هزینههای مراکز از جمله آب و برق، گاز و تلفن، حقوق کارکنان و حتی مالیات آنها ضرورت دارد که پس از دو سال افزایش نیافتن تعرفههای این مراکز این افزایش صورت میگرفت.
وی تصریح کرد: با این همه با پیگیریهای مستمر وزارتخانههای اشاره شده در نهایت هیات دولت پذیرفت که افزایش تعرفه گواهی معاینه فنی با پیشنهاد مجدد وزارتخانهها در دولت مطرح و برای افزایش نهایی برای سال ۱۴۰۱ تصمیم گیری شود.
مدیرعامل اتحادیه حمل و نقل همگانی کشور گفت: از سال ۹۹ تاکنون برای اخذ معاینه فنی هر خودروی سبک مبلغ ۴۷ هزار تومان دریافت میشود و قرار بود ۳۶ درصد افزایش یابد که متاسفانه مورد موافقت قرار نگرفت از این رو منتظر موافقت هیات دولت با پیشنهاد جدید هستیم.
آقای متولی با بیان اینکه بالغ بر ۸۳۶ خط مکانیزه معاینه فنی در سراسر کشور فعال است، افزود: براساس گزارشی که از سامانه سیمفا (سامانه یکپارچه معاینه فنی ایران) ارائه کرده است بالغ بر ۸۰ درصد از مراکز معاینه فنی کشور تعداد پذیرش واقعی خودرویشان کمتر از پذیرش اسمی است، به معنای دیگر براساس دستورالعمل ماده ۳ مراکز معاینه فنی برای هر خط مکانیزه پذیرش ۱۵ هزار خودرو در سال پیش بینی شده است که براساس آمارهای دریافتی هم اکنون کمتر از ۵ هزار خودرو در سال پذیرش میشود.
مدیریت اجرایی مراکز معاینه فنی کشور گفت: این در حالی است که هزینههای این مراکز هم اکنون با درآمدهایشان تطبیق ندارد و باید در این خصوص گام مناسبی برداشته شود که مراکز معاینه فنی به بهترین نحو به مردم خدمات رسانی کنند.