پخش زنده
امروز: -
راشاتودی آلمانی زبان از آذر پخش خود را آغاز کرده بود، اما مقامات آلمانی میگویند که مجوز لازم را نداشت.
به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما، راشا تودی آلمانی در بیانیهای این اقدام مقامات آلمان را دارای انگیزه سیاسی میداند.
سازمان تنظیم کننده مقررات رسانهای آلمان شرکت ماهوارهای یوتل ست را مجبور کرده که پخش راشا تودی یا RT را با اتهام تخلف از قوانین مسدود کند. این اقدام آلمان بی پاسخ نمانده و روسیه هم تصمیماتی را برای مقابله به مثل در دستور کار خود قرار داده است.
در همین حال روسیه در پاسخ به اقدامات محدودیتهای رسانهای آلمان برای شبکه آلمانی زبان راشاتودی، اقدامات متقابل را کلید زد.
وزارت امورخارجه روسیه اعلام کرد: در پاسخ به اقدامات غیردوستانه آلمان برای ممنوعیت پخش ماهواره و سایر برنامههای تلویزیونی آلمانیزبان راشاتودی، مسکو نیز نخستین مرحله از اقدامات واکنشی خود را از فردا اجرا میکند.
بسته شدن دفتر شبکه تلویزیون و رادیو آلمانی «دویچه وله» در فدراسیون روسیه، لغو کارت وزارت خارجه کارکنان دفتر دویچهوله، پایان دادن به پخش ماهوارهای و سایر برنامههای تلویزیونی و رادیویی دویچهوله در قلمرو فدراسیون روسیه، بخشی از واکنش متقابل روسیه به اقدامات آلمان است.
وزارت امورخارجه روسیه همچنین از آغاز روند رسیدگی قضایی برای قرار گرفتن شبکههای رادیویی و تلویزیونی دویچهوله بهعنوان «سرویس خارجی عامل بیگانه» خبر داد.
تهیه فهرستی از افراد دخیل در ساختارهای دولتی و عمومی آلمان، که در محدود کردن پخش شبکه راشاتودی دخالت داشتهاند، جهت ممانعت از ورود آنها به قلمرو فدراسیون روسیه، از دیگر اقدامات مسکو اعلام شده است.
کنستانتین کاساچوف، سناتور ارشد و معاون بینالملل شورای فدراسیون روسیه نیز گفت: کارکنان دفتر شبکه رادیو و تلویزیون دویچهوله تا زمان خروج از کشور، اجازه هیچگونه فعالیتی، از جمله تهیه خبر و گزارش در خاک روسیه نخواهند داشت.
ماریا زاخارووا، سخنگوی وزارت امورخارجه روسیه نیز، تحریم شبکه راشاتودی در آلمان به موازات محدودیتهای بیسابقه برای این شبکه در انگلیس، فرانسه و آمریکا را نشانه پوچی ادعای آزادی بیان عنوان کرد و گفت: اینگونه اقدامات نشان میدهد غربیها هیچ اعتقادی به آزادی بیان ندارند، از اینرو روسیه برای پاسخ متقابل، مجموعه اقداماتی را به مرحله اجرا میگذارد.
در حالیکه محدودیتهای رسانهای برای دیگر رسانههای مستقل، از جمله شبکههای برونمرزی ایران نیز آشناست، معاون بینالملل هلدینگ رسانهای «روسیه امروز» متشکل از شبکههای راشاتودی به زبانهای مختلف، ریانووستی و اسپوتنیک، خواستار همگرایی کشورهای مستقل شد.
واسیلی پوشکوف، معاون بینالملل آژانس روسیه امروز، در گفتگو با خبرگزاری صداوسیما گفت: ما برنامههای مشترکی با جمهوری اسلامی ایران، بویژه با سازمان صداوسیما داریم که میتواند همگرایی رسانهای بین دو کشور را توسعه دهد.