دکتر یونس پناهی تاکید کرد:
لزوم توجه به تقویت دانش و تولید فناوری
معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت گفت: در طول سالیان گذشته در حوزه سلامت، تحقیقات قابل توجهای صورت گرفته و برنامه ریزی شده است تا ضمن تقویت تولید دانش و مرجعیت علمی به تولید فناوری و محصول محور بیشتر پرداخته شود.
به گزارش
خبرگزاری صدا و سیما به نقل از وبدا، دکتر یونس پناهی معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با اشاره به اینکه خوشبختانه تحقیقات خوبی در خصوص ویروس کرونا که تهدید بزرگی برای دنیا محسوب میشود، صورت گرفته است که در حقیقت همان واکسنها هستند، تصریح کرد: یکی از نکات مهم این است که دانش را در راستای حل مشکل متمرکز کنیم. به عنوان مثال امروزه بیماریهای مزمن همچون سرطان یکی از تهدیدهای جدی در دنیا محسوب میشوند و یکی از روشهای درمانی این بیماری استفاده از داروهای خوراکی است که خوشبختانه سال گذشته ماده موثره یکی از این داروهای خیلی مهم توسط یکی از پژوهشگران ما سنتز شده و در جشنواره رازی مقام آورد که این امر نشان میدهد که محور تحقیقات به سمت تولید است.
معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت عنوان کرد: تولید فناوری واکسنهای مختلف با پلتفرمهای متفاوت است که استحضار دارید اکنون حدود چهار نوع از این واکسنها در چرخه سلامتی افراد قرار دارند و از آنها استفاده میشود. واکسنهای دیگری هم ظرف هفتههای آتی به سبد درمانی اضافه خواهند شد.
وی ادامه داد: افزایش توانمندی دانشگاهها، ارتقاء رشد و توانمندی اعضای هیات علمی و مراکز تحقیقاتی از اهداف بسیار مهم معاونت تحقیقات و فناوری است که در ارزیابیهای مراکز تحقیقاتی حدود ۲۱ هزار هیأت علمی در حوزه سلامت داریم که نزدیک به ۳۵ درصد تولید دانش را این گروه انجام میدهند. حدود ۵۰ درصد از فناوریهای حوزه سلامت به وسیله تعداد محدودی از همکاران هیات علمی انجام میشود که نشان دهنده توانایی تبدیل دانش به فناوری است. با تولید شرکتهای دانشبنیان و ایجاد پارکهای فناوری تمایل داریم فاصله بین دانشگاهها و صنعت را حذف کنیم و در شرکتهای دانشبنیان و پارکهای علم و فناوری بتوانیم نخبگان را به کار بگیریم تا آنها بتوانند با سرعت بیشتر دانش را به فناوری تبدیل کنند.
معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت همچنین درخصوص فعالیت اپلیکیشن ماسک و چگونگی اعلام رنگ بندی کرونایی شهرها، بیان کرد: مجموعه اطلاعاتی که تا به امروز از طریق ماسک در قالب رنگ بندی در اختیار هموطنان قرار میگرفت از سوی خود وزارتخانه بود به این صورت که اطلاعات جمع آوری و در نهایت به صورت متمرکز اعلام میشد، در تصمیم گیری جدید همان اطلاعات و با همان روند گذشته توسط مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت بهداشت اطلاع رسانی خواهد شد.