پخش زنده
امروز: -
دانشیار ایمنی شناسی دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه گفت: براساس آخرین مطالعات و بررسیها در ۵۷ کشور؛ BA۲ به عنوان زیر شاخه مسریتر اُمیکرون با ۱۰ درصد سرایت بیشتر در حال غالب شدن در جهان است.
دکتر مهدی تقدسی در گفتگوی اختصاصی با خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما با اشاره به مطالعاتی که به تازگی در نشریه ساینس چاپ شده است و نشان میدهد خود اُمیکرون به انواع مختلفی تبدیل شده است، افزود: BA۱، زیر شاخه اولیه اُمیکرون و BA۲، زیر شاخه جدید این سویه است که این زیرشاخه جدید با ۴۰ جهش از جهت سرایت از اُمیکرون اولیه مسری تر، اما از نظر شدت بیماری زایی با زیر شاخه قبلی یکسان است.
وی ادامه داد: موارد ابتلای خانوادگی BA۲، ده درصد بیشتر از BA۱ است به نحوی که موارد ابتلای خانوادگی در BA۱، بیست و نه درصد و در BA۲، سی و نه درصد اندازه گیری شده است.
دانشیار ایمنی شناسی دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه گفت: اگرچه اکنون ۴ درصد از زیر شاخه BA۲ در جهان گزارش شده است، اما مطالعات نشان میدهد که این زیر شاخه در حال غالب شدن در جهان است.
تقدسی افزود: امکان اینکه این زیر شاخه جدید اُمیکرون در جهان جایگزین شود، بالاست و حتی ممکن است هم اکنون نیز در کشور ما این زیرشاخه سویه اُمیکرون وجود داشته باشد و بتواند سویه غالب کشور شود.
وی در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه آیا میتوان امیدوار بود که بعد از رعایت شیوه نامههای بهداشتی و دریافت نوبت سوم واکسن کرونا، اُمیکرون آخرین سویه کرونا باشد؟ گفت: پیش بینی این موضوع که بعد از اُمیکرون همه گیری کرونا تمام میشود یا خیر؟ کار بسیار سختی است.
دانشیار ایمنی شناسی دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه افزود: براساس آخرین مطالعات بین المللی، این ویروس ممکن است به صورت پایدار و بیماری بومی (اندمی) درآید؛ بنابراین نباید با خوشبینی تزریق واکسن را به تاخیر بیندازیم، زیرا زمان پایان کرونا مشخص نیست.
تقدسی با بیان تاریخچهای از شکل گیری کووید ۱۹ گفت: اواخر سال ۲۰۱۹ یک نوع ویروس جدید از خانواده کرونا پا به جمعیت انسانها گذاشت و تقریبا در دو سالی که گذشت دهها هزار جهش پیدا کرده است که از این جهش ها، چندین سویه بسیار مهم از آن گزارش شده است که مهمترین این سویه ها؛ آلفا، بتا و دلتا بود و اکنون مهمترین سویه اُمیکرون است.
وی افزود: با نگاهی به درخت تکاملی کرونا میبینیم که اُمیکرون به علت جهشهای بسیار زیادی که تاکنون داشته است، ویژگیهای متمایزی نسبت به دیگر سویههای کرونا دارد.
دانشیار ایمنی شناسی دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه ادامه داد: شدت سرایت این ویروس بسیار بالا رفته و سرایت بالا سبب شده است افرادِ مبتلا بیشتر شوند و اگر چه شدت بیماری کمتر است، اما به علت موارد بالای ابتلا، قطعا بستریهای بیمارستان زیاد خواهد شد و در پی آن فوتیها نیز افزایش مییابد.
تقدسی گفت: ابتلای کودکان و نوجوانان در سویه اُمیکرون بیشتر است و مسئولان استانی مطابق با شرایط به این قشر توجه کنند و در صورت دیدن علائم در دانشجویان برای پیشگیری از انتقال این سویه از آنان به خانواده هایشان با درنظرگیری مکانی، آنها را در دانشگاه قرنطینه کنند.
وی با بیان اینکه شیوه نامههای پیشگیری از اُمیکرون با سویههای قبلی یکسان است، افزود: اگرچه اثربخشی واکسنها کمتر شده است، اما میتوان آن را با نوبت سوم جبران کرد و افرادی که چند ماهی از نوبت دوم واکسنشان گذشته است، حتما باید دُز سوم را تزریق کنند.
دانشیار ایمنی شناسی دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه با تاکید بر اینکه قطعا واکسن در کاهش بستریها تاثیر دارد، ادامه داد: افزود: قطعا به آنهایی که نوبت سوم را نیز دریافت کرده اند توصیه میکنم شیوه نامههای بهداشتی را رعایت کنند.
تقدسی گفت: اثربخشی واکسن، بیشتر در جلوگیری از موارد ابتلای شدید و بستری در بیمارستان هاست و تجربه نشان میدهد افراد واکسینه شده کمتر با موارد شدید و بستری در بیمارستان مواجه میشوند.
وی افزود: اطلاعات و آمارها نشان میدهد اُمیکرون آنقدرها نیز ضعیف نیست، در اقصی نقاط جهان موارد بستری و حتی در کشورهایی مثل آمریکا موارد مرگ و میر بالا بوده است. در کشور ما نیز متاسفانه به علت اینکه تعداد مبتلایان به اُمیکرون بالاست، قطعا متناسب با آن آمار بستری بالا نیز خواهیم داشت.