پخش زنده
امروز: -
حسینی: زیرساختهای مناسب ایران در حوزه حمل و نقل، منابع انرژی و پیشرفت در حوزههای تکنولوژی میتواند به توان و ظرفیت طرحهای اقتصادی پاکستان و چین کمک کند.
به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما از اسلام اباد؛ سفیر ایران در پاکستان تاکید کرد: پاکستان و ایران از گذشته تا حال دارای روابط خوب و پایدار بودند اما در چند سال گذشته این روابط به ویژه در حوزههای دیپلماتیک، سیاسی و راهبردی نسبت به گذشته پویاتر شده است.
سید محمد علی حسینی با بیان اینکه بیشترین پیشرفتها در تعاملات بین دو کشور در چند سال اخیر در حوزههای دیپلماتیک، مبارزه با تروریسم و همکاریهای اطلاعاتی و امنیتی، حمل و نقل، گردشگری و زیارت صورت گرفته افزود: پیش بینی میشود همکاریها و تعاملات تجاری که تحت تاثیر شیوع کرونا کاهش یافته بود، با افتتاح گذرگاههای مرزی و گشایش بازارچههای مرزی مجددا روند افزایشی به خود بگیرد.
سفیر کشورمان در پاکستان در پاسخ به سوالی پیرامون وضعیت مبادلات تجاری میان دو کشور همسایه گفت:در حوزه اقتصادی نیز عزم و اراده مقامات دو کشور بر افزایش حجم مناسبات تجاری قرار دارد. قبل از شیوع کرونا، حجم تجارت ایران و پاکستان ۱.۵ میلیارد دلار بوده است و اکنون با گذشت ۲ سال از کرونا، به ۱.۱ میلیارد دلار کاهش یافته است، این درحالیست که ظرفیت همکاریهای تجاری دو کشور حداقل ۵ میلیاد دلار است.
وی اظهار داشت: مهمترین موانع توسعه تجارت بین دو کشور، نبود کانالهای بانکی است که در اثر تحریمهای یکجانبه و غیرقانونی و در چارچوب تروریسم اقتصادی آمریکا علیه ملت ایران ایجاد شده است، در این راستا، ایران راههای جایگزین و تجربه شدهای را برای صادرات به پاکستان معرفی کرده که تجارت تهاتر و تجارت با ارزهای محلی از مهمترین راهکارهاست.
وی افزود : ایران میتواند به عنوان یک کشور غنی از نظر منابع انرژی، انواع حاملهای انرژی از جمله برق، گاز، نفت و محصولات پتروشیمی را به پاکستان صادر کنید و پاکستان نیز میتواند به عنوان یک کشور با تولیدات کشاورزی، محصولات کشاورزی و دامی به ایران صادر نماید.
سفیر کشورمان در خصوص تمایل ایران به مشارکت در طرح اقتصادی «سی پک» میان پاکستان و چین گفت: ایران بارها اعلام کرده است تمایل دارد تا با تمام تواناییها و امکانات خود در کریدور اقتصادی چین- پاکستان، سیپک، مشارکت کند چرا که معتقدیم ایران با زیرساختهای مناسب در حوزه حمل و نقل، منابع انرژی غنی و همچنین پیشرفتهای ایران در حوزههای تکنولوژیک میتواند به توسعه توان سی پک و همگرایی اقتصادی منطقه را تضمین کند.
وی دو بندر گوادر و چابهار را به عنوان دو بندر مکمل و بخش مهمی از یک پروژه کلان توصیف و تصریح کرد:توسعه مکمل و همزمان این دو بندر و تقویت نقش آنها در مسیر ترانزیتی شرق به غرب و کریدور شمال به جنوب، میتواند به نفع مردم هر دو کشور باشد چراکه از این طریق اقیانوس هند به فلات ایران و از آنجا به اوراسیا و اروپا متصل میشود.