تربیت نیروی متخصص در سال های بعد از پیروزی انقلاب اسلامی و بومی شدن دانش های مختلف واکسن سازی ،زیستی ، سلولی و دیگر رشته های مرتبط پزشکی بستر رسیدن به هدف را تا تولید واکسن کرونا هموارکرد.
همزمان چند تیم کار خود را برای تولید انواع واکسن شروع کردند ،
هدف خودکفایی در تولید واکسن بر اساس ویروس کشته شده ، واکسن های پروتینی نوترکیب ، و البته واکسن تولید شده با فناوری ام آر ان ای بود .
کوو ایران برکت ، اولین واکسن کرونا ایرانی بود که در جریان کرونا وارد بازار شد و خط بطلان بر حجمه های یاس و نا امیدی ساطع شده از طرف بد خواهان این مرز و بوم کشید.
دانشمندان جوان ایرانی با چاشنی اعتماد توانستند تصویر خودکفایی در تولید واکسن کرونا را در پهنه بین المللی با امضا ایرانی بکشند.
اما این تمام ماجرا نبود و تلاش دانشمندان ایرانی سبب شد تا انواع واکسن ها یکی پس از دیگری وارد بازار شوند و نیاز داخل را برطرف کنند ، رازی کوو پارس ، نورا ، فخزا ، پاستو کووک از جمله فرآوردهای واکینی تولید شده در ایران برای مقابله با کروناست که توان دانش ایرانی را نمایان کرد.
روایت خودباوری و اعتماد به دانشمندان داخلی در 43 سال گذشته سبب شد تا امروز ایران صاحب برترین فناوری جهان در تولید واکسن باشد، ام آر ان ای فناوری ایکه به تازگی در ایران بومی شده و کرناپسین واکسن تولید شده با استفاده از این فناوریست که آماده ورود به بازار است .
خودباوری ، اعتماد به توان داخلی و خودکفایی کلید واژه هاییست که در هر حوزه به آن نظر شد ، نتیجه سربلندی ایران و ایرانی بوده است.