پخش زنده
امروز: -
گزارش عفو بین الملل درباره آپارتاید و نژادپرستی رژیم صهیونیستی علیه فلسطینیها راه را برای محاکمه سران رژیم اشغالگر هموار میکند.
به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما به نقل از پایگاه اینترنتی عربی ۲۱ ؛ انتشار گزارش سازمان عفو بین الملل درباره آپارتاید و نژادپرستی های اسرائیل علیه فلسطینیها، درها را به سمت پرسش هایی درباره امکان محاکمه مسئولان رژیم اشغالگر به دلیل ارتکاب جنایت علیه بشریت باز کرد.
جناح های فلسطینی از گزارش عفو بین الملل که تحت عنوان «رژیم آپارتاید اسرائیل علیه فلسطینیان» منتشر شد، استقبال کردند.
در این گزارش، رژیم اشغالگر اسرائیل به ارتکاب جنایات علیه بشریت و آپارتاید در سرزمین های فلسطینی و سرزمین اشغالی علیه فلسطینی هایی که «تابعیت اسرائیلی» دارند، متهم شده است.
احمد الدیک، مشاور سیاسی ریاض المالکی وزیر امور خارجه فلسطین، در مورد اهمیت آنچه در گزارش عفو بین الملل آمده است برای جلوگیری از جنایات اشغالگری علیه مردم فلسطین به ویژه جنایت جداسازی و تبعیض نژادی گفت: ما مدت ها قبل از گزارش عفو بین الملل در این وضع قرار داریم و کاملا متقاعد شده ایم که آنچه مردم فلسطین در مناطق(اشغالی) 1948 در معرض آن قرار دارند، یک سیستم منفور آپارتاید است.
وی در گفتگوی اختصاصی با عربی ۲۱ تاکید کرد: ملت فلسطین و نسل های متوالی آنها در نتیجه این آپارتاید هزینه های زیادی را می پردازند و این امر محرک اصلی فعالیت های سیاسی و دیپلماتیک ما، از جمله پیگیری و همکاری ما با دیوان کیفری بین المللی بود.
الدیک تصریح کرد: برای پاسخگو دانستن و محاکمه جنایتکاران جنگی اسرائیل به خاطر جنایات علیه مردم فلسطین و کسانی که پشت سر آنها ایستاده اند، در چندین مسیر و روش کار می شود.
وی خاطرنشان کرد: مسیری وجود دارد که در گزارش عفو بین الملل مطرح شده است و شورای امنیت سازمان ملل متحد ملزم به اعمال تحریم ها علیه رژیم اشغالگر است تا به این رژیم فشار بیاورد تا سیستم آپارتاید و سیستم استعماری و توسعه طلبی آن را در سرزمین فلسطین از بین ببرد.
وی گفت: مسیر دیگر مربوط به دادگاههای ملی در کشورهاست که هر شهروند فلسطینی می تواند در دادگاه های آن کشورها و یا در سطح دادگاه کیفری بین المللی پرونده تشکیل دهد.
وی افزود: این گزارش مهمی است و ما از آن استقبال کردیم و بر این باوریم که علاوه بر شواهدی که در اختیار داشتیم، اکنون شواهد جدیدی نیز داریم که تایید می کند آنچه اسرائیل در فلسطین اشغالی از دریا تا رود انجام می دهد، یک سیستم آپارتاید است.
وی هشدار داد: آنچه این گزارش را متمایز می کند این است که این گزارش،گزارش سازمان ملل است. از یک سازمان معتبر بین المللی صادر شده است که گزارش های آن به صورت حرفه ای و بر اساس استانداردهای تعیین شده در حقوق بین الملل نوشته شده است و مانند برخی کشورها گزارش های آن سیاسی نیستند.
وی تاکید کرد : وزارت امور خارجه فلسطین و مقامات دیگر بر اساس این گزارش، چه در جلسه بعدی شورای حقوق بشر و چه در سطح مجمع عمومی سازمان ملل تا شورای امنیت برای تشکیل مجدد کمیته مبارزه با تبعیض و آپارتاید براساس این گزارش اقدام خواهند کرد.
الدیک از کشورها خواست که گزارش عفو بین الملل را جدی بگیرند و بر اساس یافته های این گزارش مهم با رژیم اشغالگر برخورد کنند.
اسلام البیاری، استاد حقوق کیفری بین المللی دانشگاه استقلال، به نوبه خود در این زمینه گفت: اهمیت این گزارش از آنجا نشات می گیرد که از طرف یک سازمان بین المللی که جامعه بین المللی آن را به رسمیت شناخته ، صادر شده است و این امر مستلزم آن است که نهادهای رسمی بین المللی، از جمله سازمان ملل، شورای امنیت و دادگاه کیفری، آن را جدی بگیرند.
وی در گفت وگو با عربی ۲۱ توضیح داد: دیوان کیفری بین المللی گزارش هایی را چه در سطح ملی و چه در سطح بین المللی دریافت می کند و زمانی که این گزارش ها از سوی سازمان های بین المللی صادر می شود، به این معنی است که در تشریح و تشخیص حقوقی بی طرف تر و معتبرتر است. این همان چیزی است که در گزارش عفو بین الملل که به انواع جنایات اشغالگری در فلسطین میپردازد که مشمول جنایات علیه بشریت علیه مردم ماست، اشاره شده است.
البیاری هشدار داد: سازمان ملل و دادگاه کیفری قرار است این گزارش را جدی بگیرند و مجرمان را بدون توجه به اینکه جنایت در کجا انجام شده است، بازخواست کنند و این قوانینی است که دیوان بین المللی دادگستری آن را تایید کرده است.
وی خاطرنشان کرد: دیوان کیفری با اطلاعات دقیق و مهمی که توسط سازمان های بین المللی یا دولت های طرف اساسنامه دادگاه کیفری مستند می شود، سروکار دارد.
وی با اشاره به اهمیت ارائه این گزارش ها از جمله گزارش عفو بینالملل، به دلیل اینکه به دادستان عمومی کمک می کند تا در پرونده کیفرخواست مجرمان اعم از کشورها یا اشخاص، به حقایق و توضیحات قانونی دست یابد، تصریح کرد: دادگاه کیفری خودش مسئول خود است، اگر بخواهد تشخیص می دهد که این اطلاعات درست است یا نه، یا می پذیرد یا نه، اما سیستم دادگاه آن را موظف می کند که این گزارش ها را در محکومیت اشغالگری اسرائیل در نظر بگیرد.
این استاد حقوق خاطرنشان کرد: متهم کردن اسرائیل به تبعیت از رژیم آپارتاید تاکید می کند که این رژیم همچنان به آزار و اذیت مردم فلسطین و جنایت نژادپرستی علیه آنها ادامه می دهد، با علم به اینکه در سال 1975 قطعنامه ای در مجمع عمومی وجود داشت که رژیم اشغالگر اسرائیل را یک رژیم نژادپرست می دانست. اما این تصمیم تحت فشارهای بین المللی پس گرفته شد.
وی افزود: اما بازگشت عفو بینالملل به اعمال قواعد حقوق بین الملل در خصوص جنایاتی که در فلسطین اشغالی روی داده است، رژیم اشغالگر را در شرایط واقعیت حقوقی که مستلزم پاسخگویی در قبال این جنایات است، قرار می دهد و باعث شرمساری برخی جوامع بین المللی به خاطر همکاری با این رژیم اشغالگر می شود. این در حالی است که اشغالگران به جنایات علیه بشریت، جنایات جنگی و جنایت تجاوز به مردم فلسطین ادامه می دهند.
وی تاکید کرد: گزارش عفو بینالملل، توصیف حقوقی و دقیق جنایات رژیم اشغالگر را که هر روزه علیه مردم فلسطین انجام میشود، بیان کرده است.