زنان جامعه محور پویایی و رشد اقتصادی کشور هستند
رئیس مجلس شورای اسلامی، زنان را بزرگترین ظرفیت جامعه دانست و گفت: محور پویایی و رشد در همه زمینهها حتی اقتصاد کشور، خانواده است که زنان و مادران خانواده ستون آن هستند.
به گزارش
خبرگزاری صداوسیما به نقل از خانه ملت، محمدباقر قالیباف امروز پنج شنبه در نشست هم اندیشی زنان عضو شوراهای اسلامی شهرهای مختلف کشور که عضو شورای ائتلاف نیروهای انقلاب اسلامی نیز هستند ضمن تبریک ایام الله دهه و میلاد امام محمد باقر (ع) گفت: اینکه بعد از ۴۰ سال در برخی از حوزهها دچار مشکلات جدی هستیم، سوالاتی را در ذهن ایجاد میکند مبنی بر اینکه آیا در مبانی و اصول انقلاب اسلامی است که نسل امروز و شرایط تغییر یافته و سبک زندگی تغییر یافته ما را با این حجم از مسائل روبرو کرده است. در حقیقت برای پاسخ به این سوالها باید توجه داشته باشیم که اساس انقلاب دو رکن داشت؛ نخست مبتنی بر سنتهای الهی و دیگری قدرت و حرکتی بود که از مردم نشأت گرفت و ما برای پاسخ به مشکلات و چالشها باید به این دو عنصر توجه داشته باشیم.
وی با اشاره به سالهای پیروزی انقلاب افزود: در همان سالها روشهای زیادی برای مبارزه با رژیم مستبد پهلوی وجود داشت، اما امام خمینی (ره) از هیچ کدام از روشها استفاده نکرد. امام (ره) نه تشکیلات آنچنانی به راه انداخت و نه گروههای مسلح را به کار گرفت. ایشان از قدرتهای بیرونی نیز استفاده نکردند، در حقیقت امام خمینی (ره) به طور مستقیم با مردم صحبت کردند و حتی در دوران پیروزی انقلاب اگر خطایی در اداره کشور رخ میداد، دولتها را از طریق مردم تهدید میکردند.
رئیس مجلس شورای اسلامی اظهار کرد: ما به دوران دفاع مقدس بعد از پیروزی انقلاب افتخار میکنیم، چرا که دو عنصر سنتهای الهی و مردمباوری رکن و اساس آن دوران بود. بسیاری از فرماندهان جنگ و سرداران شهید که به جبهه آمدند، یا کارگر، یا معلم، یا دانشآموز یا دانشجو و یا بازاری بودند و در عرصه پیچیده علوم نظامی که از همه جهات پیچیدگیهایی دارد، مردم امورر ا در دست گرفتند و بهترین بازدهی را در کمترین زمان از خود نشان دادند.
قالیباف در ادامه بحث خود به موضوع زنان اشاره کرد و گفت: با همین نگاه میبینیم که در برخی زمانها ما حتی در جبهه انقلاب در بعضی از موضوعات دچار ضعف، تردید یا لکنت زبان شدیم که یکی از این حوزهها حوزههای مرتبط با زنان است.
وی افزود: ما خواسته یا ناخواسته زنان و مادران را در دوراهی قرار دادیم که بین مادری، خانهداری و تربیت فرزندان و محیط اجتماعی و علم و رشد در جامعه یکی را انتخاب کنند؛ حتی اگر در مقطعی این حرف را نزدیم، در عمل فرصتی هم برای زنان ایجاد نکردیم، این در حالی است که زنان در بخشهای مختلف مدیریتی، در مسائل اجرایی میتوانند از مردان بهتر عمل کنند.
رییس مجلس با بیان اینکه زنان از جهات مختلف کارآمدتر و شفافتر هستند و آسیبها و مفاسدی که در نظامهای اداری و اجرایی وجود دارد، در بین زنان در حداقل ممکن است تاکید کرد: البته معنای این حرف آن نیست که زنان هر کجا وارد شوند باید مردوارگی کنند تا بگوییم مدیران خوبی هستند، زیرا این بیحرمتی به شأن زنان است.
رئیس قوه مقنه افزود: خانمها با تمام ویژگیهای زنانه و مادر بودن میتوانند در جایگاههای مختلف قرار گیرند، ما همه انسانیم و در بعد انسانیت هیچ تفاوتی بین زنان و مردان وجود ندارد، اما حتما شئونات زن و مرد در محیطهای اجتماعی متفاوت است و این به معنای محدودیت نیست.
وی تاکید کرد: زنان در جامعه ما بزرگترین ظرفیت هستند و محور پویایی و رشد در همه زمینهها حتی اقتصاد کشور، خانواده است که زنان و مادران خانواده ستون آن هستند.
رییس مجلس در پاسخ به سوالی درباره تبعیضهای ناروا و بیعدالتیها در نگاه مدیریتی به زنان گفت: همه ما باور داریم که در جبهه نیروهای انقلاب اسلامی به این بیعدالتیها با شایستهسالاری، شایسته گزینی و شایسته پروری پایان دهیم و آن را سامان بخشیم.
رئیس مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه اگر سنتهای الهی و مردم باوری مبنا قرار گیرد، انقلاب با قدرت و بر پایه و اساس کارش پیش میرود، گفت: هر فعالیت اجتماعی، سیاسی، علمی و مدیریتی به کار سازمانی و سازماندهی کارهای تشکیلاتی نیاز دارد، برای آشنایی با کارهای تشکیلاتی میتوان به یادداشتها و سخنرانیهای شهید بهشتی مراجعه کرد که قویترین، منسجمترین و موثرترین یادداشتها را در حوزه تشکیلاتی دارد.
وی اضافه کرد: ما به ظرفیت جوانان باید توجه داشته باشیم البته جوانگرایی به معنای حذف سرمایهها و تجربیات غلطترین برداشت از کار تشکیلاتی است.
قالیباف تاکید کرد: ما با تکیه به سنتهای الهی و مردم باوری باید کار تشکیلاتی را پیش ببریم، به همین دلیل است که میگوییم اقتصاد ما درست نمیشود مگر آن که نگاه دولتی از حوزه اقتصاد رخت بربندد.
رئیس قوه مقنه همچنین با تاکید بر اینکه ما باید فرزند زمانه خویش باشیم افزود: در مکتب امام خمینی (ره) عقلانیت، معنویت و عدالت مبنا بود و ما بر همین اساس باید عمل کنیم. ما به نوگرایی نیاز داریم لذا با توجه به اتفاقات باید خلاقانه عمل کنیم و تصمیم بگیریم.
حداد عادل: استقلال جمهوری اسلامی بزرگترین ثمره پیروزی انقلاب/ توجه به حوزه زنان از نشانههای تغییر الگوی سیاسی در کشور است
حدادعادل عضو شورای انقلاب فرهنگی همچنین در این نشست ضمن تبریک ایامالله دهه فجر به روزهای پیروزی انقلاب اسلامی اشاره کرد و گفت: نهضت امام خمینی (ره) از سال ۱۳۴۲ آغاز و پیروزی انقلاب سال ۱۳۵۷ رقم خورد. در این سالها جوانهای بسیاری به زندان افتادند و شکنجه شدند تا انقلاب اسلامی به ثمر رسید. درگیریهای پس از پیروزی انقلاب، ۸ سال جنگ تحمیلی و همچنین شهدای مدافع حرم طی ۱۰ سال گذشته به ما یادآوری میکند که ما وارث جانها و خونهای عزیزی هستیم. جمهوری اسلامی با همه توطئهها مقتدرانه و باعزت در جهان، واقعیت خود را به اثبات رساند و استقلال بزرگترین نعمتی است که به دست آوردهایم.
وی اظهار کرد: ایران تنها کشوری است که در میان کشورهای منطقه، خودش تصمیم میگیرد که چگونه کشور مدیریت شود، ما بعد از شهادت سردار سلیمانی، بزرگترین پایگاه قدرتمندترین کشور جهان را نشانه گرفتیم و همه دنیا را مبهوت خود کردیم و با همه این مسائل ماهواره به فضا پرتاب میکنیم، زیردریایی میسازیم و با وجود تحریمهای فلجکننده، کشور را مدیریت میکنیم. تمام این مسائل به برکت وجود استقلالی است که با پیروزی انقلاب اسلامی به دست آوردیم.
حدادعادل یادآور شد: نظام جمهوری اسلامی ایران از آغاز، نظام مردمی بوده و مردم در طول این ۴۳ سال از انقلاب صیانت کردند. تشکیلات سیاسی کارآمدی در چنین نظامی باید شکل گیرد. نیروهای انقلابی از طریق انتخابات، مدیریت و شاکله نظام را برعهده بگیرند، متأسفانه خلأ تشکیلات سیاسی آگاهیبخش و فعال در کشور احساس میشود به همین دلیل مصمم هستیم تا تغییر الگوی کار سیاسی را دنبال کنیم.
وی افزود: فعالیتهای تشکیلاتی و استمرار آن بعد از انتخابات و همچنین توجه بیشتر به حوزه زنان از نشانههای تغییر الگوی سیاسی است. افزایش حضور زنان از زمان پیروزی انقلاب در جامعه تأثیرگذار بوده است، ما نباید این سرمایه بزرگ را از دست دهیم بنابراین برای تغییر الگوی سیاسی به افزایش حضور زنان و آگاهیبخشی آنها اعتقاد داریم چرا که از زمانی که مدرنیته به ایران وارد شد غربیها برای تحقق اهداف خود سوء استفاده از زنان را نشانه گرفتند.
قاسمپور: برگزاری جلسات هم اندیشی با زنان عضو شوراها با هدف تعامل و ارایه خدمات بیشتر
فاطمه قاسم پور رئیس فراکسیون زنان مجلس و معاون زنان ائتلاف نیروهای انقلاب اسلامی نیز در این نشست گفت: ما در این جلسه از زنان عضو شوراهای شهر استانهای مختلف که عضو ائتلاف نیروهای انقلاب اسلامی هستند، دعوت کردیم تا درباره مسائل حوزه زنان و مدیریت شهری تعامل و گفتگو کنیم برای اینکه بتوانیم خدمات بیشتر و با کیفیت بالاتری را به مردم به خصوص زنان جامعه ارائه کنیم.
وی یادآور شد: این جلسات برای پیگیری مسائل و برقراری ارتباطات مستمر تا پایان دوره ۴ ساله شوراها است، ادامه دارد تا بتوانیم در حوزه مسائل شهری، اجتماعی، عمرانی و به ویژه موضوعات مرتبط با زنان اقدامات موثری از خود به جا بگذاریم.
الهام آزاد از اعضای فراکسیون زنان مجلس شورای اسلامی نیز در این نشست گفت: همه بانوان حاضر در این جلسه منتخبان مردم هستند که با همافزایی میتوانیم در جهت اعتلا و توسعه جمهوری اسلامی گام برداریم.