• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۳۳۵۱۸۵۵
تعداد نظرات: ۱ نظر
تاریخ انتشار: ۱۳ بهمن ۱۴۰۰ - ۱۷:۱۴
علمی و فرهنگی » زنان و خانواده

فلافل خوشمزه اهوازی با آرد نخود و سیب زمینی

فلافل از غذاهای خوشمزه است که اصالت آن به کشورهای عربی باز می گردد، اما به دلیل لذيذ بودن و طرز تهیه آسان هم اکنون پخت آن در کشور ما مخصوصاً جنوب ایران بسیار مرسوم شده است.

به گزارش گروه وب گردی خبرگزاری صدا و سيما، همان طور که می‌دانید فلافل جزو غذا‌های فوری به حساب می‌آید و با مواد ساده و ارزان قیمتی همچون نخود، سیب زمینی، پیاز و ادویه مخصوص تهیه می‌شود. البته امروزه در بسیاری از مناطق، فلافل را با مواد دیگری همچون گوشت چرخ کرده هم درست می‌کنند.

 

فلافل خوشمزه اهوازی با آرد نخود و سیب زمینی

 

به هر حال اگر با طرز تهیه و درست کردن فلافل آشنایی ندارید، در اين نوشتار طرز تهیه و مواد لازم فلافل را برای ۴ نفر آماده کرده ایم که شما با این آموزش آشپزی می‌توانید فلافل خانگی خوشمزه و عالی درست کنید.
توجه کنید اگر می‌خواهید برای ۸ یا ۱۲ نفر فلافل خانگی درست کنید می‌توانید از ۲ یا ۳ برابر مواد لازم گفته شده استفاده کنید.

مواد لازم فلافل برای ۴ نفر

  • نخود: ۳ پیمانه
  • پیاز: متوسط يک عدد
  • سیب‌زمینی آب پز: يک عدد بزرگ
  • سیر: ۴حبه
  • آب سرد: نصف لیوان
  • ادویه فلافل (پودر تخم گشنیز، فلفل سیاه، پودر زیره سبز): ۲ قاشق چایخوری
  • نمک: به مقدار لازم
  • روغن سرخ کردنی: به میزان لازم

 

فلافل خوشمزه اهوازی با آرد نخود و سیب زمینی

 

مراحل تهیه فلافل
۱. برای اینکه فلافل خوشمزه و بدون نفخی داشته باشیم بهتر است نخود‌ها را از ۴۸ ساعت قبل خیس کنیم تا جوانه‌های کوچکی هم بزنند. در این مدت زمان بهتر است چند باری آب نخود‌ها را هم عوض کنید تا نفاخی آن به طور کامل از بین برود. اگر هم فرصت کنید پوست نخود‌ها را بگیرید این طوری هضم نخود‌ها خیلی آسان‌تر می‌شود.

۲. برای شروع آب نخود‌های خیس شده را به طور کامل با آبکش می‌گیریم و با پیاز، سیب زمینی نیم پز شده، سیر و ادویه و با استفاده از چرخ گوشت دو بار چرخ می‌کنیم و بعدش حسابی ورز می‌دهیم تا همه مواد به خوبی باهم مخلوط شوند.

۳. توجه کنید لازم نیست نخود‌ها پس از چرخ کردن به صورت کامل له شود، اگر فقط به صورت دانه‌های ریز باشد کافی است. چون اگر نخود‌ها را زیاد چرخ کنید و له شوند، فلافل‌های شما موقع سرخ کردن وا خواهند رفت. در صورتی که احساس کردید موادتان خیلی سفت شده است، می‌توانید مقداری آب سرد اضافه کنید و دوباره ورز بدهید. توجه کنید باید مایه فلافل باید قابل فرم دهی باشد پس بیش از اندازه آب اضافه نکنید.

۴. حالا نوبت اضافه کردن ادویه جات مخصوص فلافل می‌باشد. بهترین ادویه برای پخت فلافل زیره است. افزودن زیره به فلافل باعث می‌شود فلافل به خوبی هضم شود. البته فرقی نمی‌کند که شما از زیره سبز استفاده کنید یا سیاه. پس از افزدون فلافل می‌توانید مقداری نعنا خشک یا جعفری هم به مواد فلافل اضافه کنید تا فلافل عطر بهتری داشته باشد.

۵. پس از آماده کردن مایه فلافل، باید فلافل‌ها را قالب بزنید. می توانيد برای قالب زدن از قالب مخصوص فلافل استفاده کنيد يا با دست هم فلافل‌ها را به صورت گرد درآوريد. اگر داخل خمیر فلافل آب افتاد می‌توانید با اضافه کردن کمی آرد نخودچی با پودر سوخاری آب خمیر را جمع کنید.

۶. پس از اینکه تمامی مواد را قالب زدیم آن‌ها را داخل روغن داغ می‌ریزیم تا هر دو طرف فلافل‌ها با حرارت ملایم سرخ شوند. توجه کنید اگر فلافل‌ها را با حرارت خیلی زیاد سرخ کنید، فلافل‌های شما مغز پخت خواهند شد.

۷. پس از اینکه فلافل‌ها به خوبی سرخ شد آن‌ها را روی دستمال تمیز یا صافی فلزی مخصوص این کار بگذارید تا روغن اضافی فلافل‌ها گرفته شود. بعد از گرفتن کامل روغن فلافل ها، آن‌ها را به همراه خیارشور، گوجه فرنگی و سیب زمینی سرخ شده سرو کنید. 

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظرات بینندگان
انتشار یافته: ۱
اسگول این چی بود
نظر شما
آخرین اخبار
پایداری جریان گاز در فصل سرما با مدیریت مصرف
لیگ برتر والیبال؛ سیرجانی‌ها در صدر ماندند
درخشش دختران کاراته کای میاندوآبی در مسابقات بین المللی
تایید « لایحه الزامات و احکام مورد نیاز قوانین بودجه سنواتی» در مجمع
خوشحالی مردم لرستان در پی بارش رحمت الهی
باخت پاس گرگان برابر مهرگان نور مازندران
برنامه ریزی برای برگزاری اعتکاف رجبیه در سمنان
رکورد ۲۰ سانتی‌متری برف در تکاب؛ جنوب آذربایجان‌غربی زیر چتر بارش‌های پاییزی
شهید سلیمانی هسته‌های مقاومت جهانی را پایه‌گذاری کرد
انتخاب اعضای هیات اجرایی انتخابات شورای اسلامی شهر دشت آزادگان
خروج سامانه ناپایدار از استان و پایداری هوا تا یکشنبه
برگزاری مرحله استانی جشنواره فرهنگی آموزشی « زندگی با قرآن »
کشف ماشین‌آلات بدون مجوز در محوطه نمایشگاهی در لامرد
«لایحه دوفوریتی الزامات و احکام مورد نیاز قوانین بودجه‌های سنواتی» تایید شد
برد ارزشمند فولاد هرمزگان مقابل جواد الائمه شهرکرد
آغاز بررسی‌های تخصصی طرح بازآفرینی بافت تاریخی قم
افزایش دو برابری ظرفیت درمانی سرخس
پیش بینی جو پایدار در لرستان
مصاف ملوان بندرانزلی و آلومینیوم در اراک
فعالیت آموزشی استان قزوین فردا غیرحضوری شد 
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
آدرس محل توزیع برنج دولتی در شهرستان بویراحمد
نبود اتفاق نظر در شورای امنیت درباره اسنپ بک
مدارس مازندران فردا چهارشنبه غیرحضوری شد
جبران کسری حقوق کارکنان با کالابرگ
دولت برای مصوبه بنزینی خود اصلاحیه داد
توافق طرف‌های یمنی برای تبادل هزاران اسیر
مخالفت دادگاه CAS با درخواست استقلال
«فواد ۱۲۸» سامانه‌ای برای شنیده شدن صدای مردم
دلار در مرکز مبادله ۱۱۲ هزارتومانی شد
متن لایحه بودجه ۱۴۴۴ میلیارد تومانی سال ۱۴۰۵ منتشر شد
مالکیت سامانه «کاتب» به سازمان ثبت منتقل می‌شود
تأکید شورای‌عالی شهرسازی بر تأمین زمین برای طرح‌های مسکن
اعلام ضوابط جدید تسهیلات مسکن
اژه‌ای: مقابله دستگاه قضا با فساد، گزینشی نیست
زلنسکی: مذاکرات برای پایان جنگ با روسیه به نتیجه نزدیک می‌شود
تمدید مهلت ثبت‌نام آزمون دانشجومعلمان تا ۵ دی  (۱ نظر)
۳۱ هزار دستگاه خودرو برای ۱۰ میلیون نفر  (۱ نظر)
اژه‌ای: مقابله دستگاه قضا با فساد، گزینشی نیست  (۱ نظر)
آغاز ثبت‌نام مراسم معنوی اعتکاف در استان از چهارشنبه  (۱ نظر)
قالیباف: ریشه بحران آب در ضعف حکمرانی مصرف است  (۱ نظر)
انسداد چاه‌های غیر مجاز آب در کوچه باغ‌های دشت ورامین  (۱ نظر)
آمریکا ۱۰۴ غیرنظامی را کشت  (۱ نظر)
دستبند پلیس بر دستان عامل تیراندازی در خمام  (۱ نظر)
توقیف سومین نفتکش عازم ونزوئلا از سوی آمریکا  (۱ نظر)
برگزاری یادواره شهدای کارگر بسیجی در مشهد  (۱ نظر)
مدارس آذربایجان‌غربی روز چهارشنبه ۳ دی ماه تعطیل شد  (۱ نظر)
این بار سلاح سرما علیه مردم غزه  (۱ نظر)