پخش زنده
امروز: -
فلافل از غذاهای خوشمزه است که اصالت آن به کشورهای عربی باز می گردد، اما به دلیل لذيذ بودن و طرز تهیه آسان هم اکنون پخت آن در کشور ما مخصوصاً جنوب ایران بسیار مرسوم شده است.
به گزارش گروه وب گردی خبرگزاری صدا و سيما، همان طور که میدانید فلافل جزو غذاهای فوری به حساب میآید و با مواد ساده و ارزان قیمتی همچون نخود، سیب زمینی، پیاز و ادویه مخصوص تهیه میشود. البته امروزه در بسیاری از مناطق، فلافل را با مواد دیگری همچون گوشت چرخ کرده هم درست میکنند.
به هر حال اگر با طرز تهیه و درست کردن فلافل آشنایی ندارید، در اين نوشتار طرز تهیه و مواد لازم فلافل را برای ۴ نفر آماده کرده ایم که شما با این آموزش آشپزی میتوانید فلافل خانگی خوشمزه و عالی درست کنید.
توجه کنید اگر میخواهید برای ۸ یا ۱۲ نفر فلافل خانگی درست کنید میتوانید از ۲ یا ۳ برابر مواد لازم گفته شده استفاده کنید.
مواد لازم فلافل برای ۴ نفر
مراحل تهیه فلافل
۱. برای اینکه فلافل خوشمزه و بدون نفخی داشته باشیم بهتر است نخودها را از ۴۸ ساعت قبل خیس کنیم تا جوانههای کوچکی هم بزنند. در این مدت زمان بهتر است چند باری آب نخودها را هم عوض کنید تا نفاخی آن به طور کامل از بین برود. اگر هم فرصت کنید پوست نخودها را بگیرید این طوری هضم نخودها خیلی آسانتر میشود.
۲. برای شروع آب نخودهای خیس شده را به طور کامل با آبکش میگیریم و با پیاز، سیب زمینی نیم پز شده، سیر و ادویه و با استفاده از چرخ گوشت دو بار چرخ میکنیم و بعدش حسابی ورز میدهیم تا همه مواد به خوبی باهم مخلوط شوند.
۳. توجه کنید لازم نیست نخودها پس از چرخ کردن به صورت کامل له شود، اگر فقط به صورت دانههای ریز باشد کافی است. چون اگر نخودها را زیاد چرخ کنید و له شوند، فلافلهای شما موقع سرخ کردن وا خواهند رفت. در صورتی که احساس کردید موادتان خیلی سفت شده است، میتوانید مقداری آب سرد اضافه کنید و دوباره ورز بدهید. توجه کنید باید مایه فلافل باید قابل فرم دهی باشد پس بیش از اندازه آب اضافه نکنید.
۴. حالا نوبت اضافه کردن ادویه جات مخصوص فلافل میباشد. بهترین ادویه برای پخت فلافل زیره است. افزودن زیره به فلافل باعث میشود فلافل به خوبی هضم شود. البته فرقی نمیکند که شما از زیره سبز استفاده کنید یا سیاه. پس از افزدون فلافل میتوانید مقداری نعنا خشک یا جعفری هم به مواد فلافل اضافه کنید تا فلافل عطر بهتری داشته باشد.
۵. پس از آماده کردن مایه فلافل، باید فلافلها را قالب بزنید. می توانيد برای قالب زدن از قالب مخصوص فلافل استفاده کنيد يا با دست هم فلافلها را به صورت گرد درآوريد. اگر داخل خمیر فلافل آب افتاد میتوانید با اضافه کردن کمی آرد نخودچی با پودر سوخاری آب خمیر را جمع کنید.
۶. پس از اینکه تمامی مواد را قالب زدیم آنها را داخل روغن داغ میریزیم تا هر دو طرف فلافلها با حرارت ملایم سرخ شوند. توجه کنید اگر فلافلها را با حرارت خیلی زیاد سرخ کنید، فلافلهای شما مغز پخت خواهند شد.
۷. پس از اینکه فلافلها به خوبی سرخ شد آنها را روی دستمال تمیز یا صافی فلزی مخصوص این کار بگذارید تا روغن اضافی فلافلها گرفته شود. بعد از گرفتن کامل روغن فلافل ها، آنها را به همراه خیارشور، گوجه فرنگی و سیب زمینی سرخ شده سرو کنید.