پخش زنده
امروز: -
آیین بزرگداشت نخستین سالگرد ارتحال خادم القران حجت الاسلام و المسلمین سیدجواد مظلومی در مجموعه حج و زیارت برگزار شد.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما به نقل از پایگاه اطلاع رسانی حج، مراسم بزرگداشت نخستین سالگرد درگذشت مبلغ مخلص و خادم القران حجت الاسلام و المسلمین سیدجواد مظلومی معاون فقید اموربین الملل بعثه مقام معظم رهبری با رعایت شیوه نامههای بهداشتی از سوی حوزه نمایندگی، ولی فقیه در امور حج و زیارت امروز در تهران برگزار شد.
در این مراسم که حجت الاسلام و المسلمین سید عبدالفتاح نواب نماینده، ولی فقیه در امور حج و زیارت، آقای علی رضا رشیدیان رئیس سازمان حج و زیارت، شماری از علما، روحانیان، مسؤولان و کارکنان حج و زیارت و بعثه مقام معظم رهبری، جمعی از مسؤولان مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی، مجمع جهانی اهلبیت، مرکز علوم اسلامی نور و برخی از نهادهای همسو و خانواده آن مرحوم حضور داشتند پس از تلاوت آیاتی از کلام الله مجید و قرائت زیارت عاشورا، رئیس شورای عالی مجمع تقریب مذاهب اسلامی درباره اهمیت مقام علم و عالم دراسلام و ویژگیهای عالمان دین سخن گفت.
حجت الاسلام و المسلمین سید علی قاضی عسکر با استناد به آیات و روایات جایگاه علم در اسلام را رفیع توصیف کرد و گفت: علما وارثان پیامبران و هدایتگر مردم اند و در طول تاریخ نقش بسیار مهمی در هدایت جامعه اسلامی داشته اند.
رئیس شورای عالی مجمع تقریب مذاهب اسلامی با بیان اینکه ارزش انسان عالم با فردی که چیزی نمیداند قابل مقایسه نیست، به روایت "مَوتُ العالِمِ ثُلْمَةٌ لَا یَسُدُّهَا شَیْءٌ- مرگ یک عالم رخنهای ایجاد میکند که چیزی نمیتواند آن را پر کند" از پیامبر اکرم (ص) اشاره کرد و گفت: در زمان ما شخصیتهای بزرگی مانند شهیدان مطهری، بهشتی و باهنر از دست رفتند، ولی جای آنها پر نشد.
وی نگاه اسلام به علم را هدف دار توصیف و تصریح کرد: علمی که در خدمت اسلام و جامعه است و عالم ربانی منتسب به رب که تمام اعمال، رفتارو کردارش، مبتنی بر قرآن، سنت پیامبر و سیره اهل بیت (علیهم السلام) باشد مورد احترام اسلام است.
وی همچنین به برخی تعابیر در مورد علمائی که علم دارند، ولی به آن عمل نمیکنند، اشاره کرد و برخی ویژگیهای عالمان فرهیخته را برشمرد و گفت: بی ادعا بودن، تواضع، زهد، دلسوزی و علاقمندی نسبت به مردم از ویژگیهای عالمان ربانی است.
حجت الاسلام و المسلمین قاضی عسکر در ادامه با اشاره به سیره و سبک زندگی امام امت (قدس سره) اظهار داشت: امام راحل در طول عمر خویش یک بار در رابطه با خود مطلبی بیان نکردند، همیشه با مردم متواضعانه صحبت کرده و رسما گفتند به من رهبر نگوئید.
وی با بیان اینکه زندگی امام چه قبل و چه بعد از انقلاب هیچ تغییری نکرد بلکه سادهتر هم شد، افزود: امام زمانی که در نجف بودند زندگی کاملا زاهدانه داشتند، در ایران نیز در خانه اجارهای زندگی میکردند و با اینکه رهبرانقلاب اسلامی بودند در طول عمرشان از امکانات و بودجه دولتی استفاده نکردند و تا آخر عمر نیز همین گونه رفتار کردند.
رئیس شورای عالی مجمع تقریب مذاهب اسلامی با مقایسه ویژگیهای عالم و عابد، اظهار داشت: عالم ربانی فقط خدا را در نظر میگیرد و غیر خدا در ذهن او جایی ندارد، کار را برای خدا انجام میدهد و با اتکاء به خدا در مسیر دین حرکت میکند و تا آخر عمر در خدمت اسلام و جامعه اسلامی خواهد بود.
وی در ادامه از حجت الاسلام و المسلمین مظلومی بعنوان عالمی فرهیخته، دانشمند و برخوردار از علوم حوزوی و دانشگاهی و آشنا به علم رایانه یاد کرد و گفت: آن مرحوم در کارهایی که بعهده میگرفت بی ادعا و با اخلاص خدمت میکرد و هیچگاه ازعلم و دانش خود برای گرفتن امتیاز استفاده نکرد و در عمل نشان داد که در انجام کار، فقط خدا را در نظر میگیرد.
حجت الاسلام و المسلمین قاضی عسکر ایمان به کار و تواضع را از دیگر ویژگیهای آن مرحوم ذکر کرد و افزود: ایشان در کاری که انجام میداد بدنبال کسب اعتبار دنیایی نبود و حتی بسیاری از اوقات کاری را که کرده بود، میگفت همکاران انجام داده اند و آنها را تشویق میکرد.
وی از مرحوم حجت الاسلام و المسلمین مظلومی بعنوان فردی کارشناس درحوزههای فرهنگی و اجرایی نام برد و با بیان اینکه آن مرحوم یکی از نمایندگان مقام معظم رهبری در شورای عالی فضای مجازی بود، اضافه کرد: ایشان در حوزه خارج از کشور از عناصر بسیار موفق بود و با تسلطی که به چند زبان خارجی داشت، در ماموریتها و سفرهای خارجی نقش آفرین بود و در کشورهای جنوب شرق آسیا با حضور در جمع اندیشمندان، علما و مردم خدمات و عملکرد موفقی داشت.