پخش زنده
امروز: -
در حالی که شمار بیماران سرپایی در مراکز تشخیص کرونا در خراسان رضوی رو به افزایش است، برخی مدارس این استان همچنان به صورت حضوری فعالند.
به گزارش خبرگزاری صداوسیمای مرکز خراسان رضوی، از آبان امسال و با آغاز به کار حضوری مدارس بر اساس پروتکلهای تعریف شده در آموزش و پرورش قرار بود با مثبت شدن تست کرونای دانش آموزان کلاسهای مدارس با توجه به شیوه نامه خاصی تعطیل شود و به صورت مجازی درآید و برای جلوگیری از تجمع بیشتر در کلاسها گروه بندیهایی نیز در کلاسها صورت گیرد تا در دو بخش آموزش حضوری و مجازی کار تدریس انجام شود.
اما حالا پس از زمزمههای افزایش مبتلایان به امیکرون در مشهد زنگ خطر موج فراگیر مبتلایان کودک و نوجوان در این شهر به صدا درآمده است.
بر اساس این گزارش، فقط در ناحیه ۲ آموزش و پرورش مشهد در مدرسه دخترانه فضه تست ۳۲ معلم و دانش آموز مثبت شده است، دخترانه شهرآرا، ۲۸ تست مثبت داشته و در دخترانه شهدای مکه نیز تست ۱۵ نفر مثبت بوده است. در همین ناحیه مدارس ناظران و فرزانگان دو، در ناحیه۴ استقلال، در ناحیه۶ طوبی، فرزانه و فرهنگیان مدارسی بودند که با تعداد مبتلایان بالا به صورت کامل مجازی شدند.
مدیر شبکه بهداشتودرمان شهرستان زبرخان در خراسان رضوی نیز می گوید: با وجود اینکه درصد واکسیناسیون در این شهرستان از متوسط استانی و کشوری بالاتر است، اما عادیانگاری و قدرت سرایت پذیری امیکرون موجب ابتلای ۱۵ دانش آموز یک دبیرستان شهرستان زبرخان به اُمیکرون شده است.
سلیمانی می افزاید: هفته گذشته تست امیکرون یکی از معلمان این دبیرستان پسرانه مثبت شد که پس از غربالگری ۲۸ دانشآموز کلاس یادشده متوجه شدیم ۱۵ دانش آموز مشکوک به امیکرون هستند و به همین سبب دبیرستان را تعطیل کردیم.
همچنین افزایش مبتلایان به کرونا در چند روز گذشته، آموزش سه مدرسه در شهر تربت جام را غیرحضوری کرده است.
معاون بهداشت دانشکده علوم پزشکی تربت جام می گوید: با توجه به بروز علائم بیماری در این مدارس و براساس دستورالعملهای ستاد کرونا، مصوب شد آموزش به مدت یک هفته به صورت غیرحضوری برگزار شود.
مکارم می افزاید: همچنین کارکنانی که علائم بیماری را دارند، باید نتیجه تست pcr خود را به مدرسه اعلام کنند.
با وجود اوضاع بحرانی کرونا در مدارس خراسان رضوی و افزایش تعداد مبتلایان امیکرون در بین دانش آموزان و معلمان، مدیرکل آموزش و پرورش خراسان رضوی حتی از تعداد مدارس تعطیل شده و مبتلایان به امیکرون در مدارس اظهار بی اطلاعی میکند.
در تماس با قاسمعلی خدابنده، وی از تعداد دقیق مبتلایان به امیکرون در مدارس اظهار بی اطلاعی می کند و می گوید: نمی دانم دقیقا چه تعداد همکار فرهنگی یا دانش آموز مبتلا شده است.
وی در پاسخ به این سوال که چه تعداد مدرسه تاکنون به صورت کامل به آموزش مجازی درآمده است نیز می افزاید: چون آموزشها به صورت ترکیبی بوده و بخشی در کلاسها به صورت حضوری و بخشی هم مجازی در فعالیتهای کلاسی شرکت میکنند نمیتوان گفت اینهایی که الان در حال آموزش مجازی هستند به خاطر تعطیلی کرونایی کلاس یا مدرسه است یا خودشان براساس برنامه حضور دارند.
مدیرکل آموزش و پرورش خراسان رضوی می گوید: از زمان بازگشایی مدارس به صورت حضوری دستورالعملهایی تدوین شده است که در کلاسها اگر چند دانش آموز یا در مدرسه اگر چند نفر یعنی یک تعداد مشخصی مبتلا به کرونا شوند آن کلاس یا مدرسه به صورت غیرحضوری برگزار میشود تا دیگران مبتلا نشوند.
خدابنده در پاسخ به این سوال که چرا در برخی از نواحی تعداد بالای مدارس تعطیل شده وجود دارد و چطور شما از این آمار بی اطلاع هستید که در پاسخ می گوید: به هر حال ما اطلاعی از تعداد مبتلایان یا مدارس تعطیل شده نداریم، اما ممکن است به دلیل شیوع بیشتر کرونا در یک محدوده جغرافیایی مدارس همان منطقه هم بیشتر آسیب دیده باشند و همین طور که شما میگویید در برخی از مناطق مبتلایان هم مثل کل منطقه بیشتر باشند، اما ما آمار و اطلاعی از آن نداریم.
در همین حال مدیر روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی مشهد نیز درباره تعداد مبتلایان در مدارس می گوید: درباره این گروه سنی آنچه مشخص است این است که آمار مبتلایان در هفته گذشته افزایشی بوده، اما فعلا نمیتوان تعداد دقیقی از این مبتلایان بیان کرد.
دبیر قرارگاه مرکزی مدیریت کرونا در دانشگاههای علوم پزشکی خراسان رضوی هم با تاکید بر آغاز موج ششم کرونا در این استان می گوید: مواجهه با این موج فقط با همکاری مردم و رعایت پروتکلهای بهداشتی و تکمیل واکسیناسیون ممکن است.
دکتر علی اصغر انجیدنی می افزاید: ریسک خطر در موج ششم برای افرادی است که واکسن نزده اند یا واکسیناسیون خود را کامل نکرده اند و یا دارای بیماری زمینهای هستند.
وی با تاکید بر اینکه باید بتوانیم با کمک گرفتن از تجربه موجهای قبلی به بهترین نحو موج ششم کرونا را مدیریت کنیم، می افزاید: نظارت بر اجرای پروتکل های بهداشتی و همچنین واکسیناسیون جز وظایف اصلی در کمیته بهداشت قرارگاه کرونا است و در مدارس این نظارت سختگیرانه تر و جدی تر دنبال می شود.
مسئول کمیته رسانه و اطلاعرسانی کووید ۱۹ دانشگاه علوم پزشکی مشهد نیز می گوید: در ۲۴ ساعت گذشته، دوهزار و 438 بیمار جدید مبتلا به کرونا در بخشهای سرپایی و بستری قطعی در مناطق زیر پوشش این دانشگاه شناسایی شده اند.
دکتر محمد پهلوان با بیان اینکه تعداد بیماران سرپایی و بستری به سرعت در مناطق زیر پوشش دانشگاه علوم پزشکی مشهد در حال افزایش است ادامه می دهد: در حال حاضر علاوه بر 41 مرکز خدمات جامع سلامت منتخب کرونا، 150 درمانگاه در سطوح یک و دو به بیماران خدمات رسانی می کنند و در صورت نیاز بیماران به بیمارستانها ارجاع می شوند.
وی با بیان اینکه در حال حاضر 585 بیمار مبتلا و یا مشکوک به کرونا در مراکز درمانی خراسان رضوی بستری هستند می افزاید: از این تعداد ۲۱۰ بیمار فقط در ۲۴ ساعت گذشته در مراکز درمانی استان بستری شده اند.
مسئول کمیته رسانه و اطلاعرسانی کرونای دانشگاه علوم پزشکی مشهد رعایت دستورالعمل های بهداشتی، استفاده از ماسک، حفظ فاصله اجتماعی و تکمیل واکسیناسیون(دریافت هر سه دز) را از مهمترین راهکارها در پیشگیری از ابتلا به کرونا به ویژه اومیکرون عنوان می کند و می گوید: تا کنون حدود 23 درصد از جمعیت بالای 18 سال نسبت به دریافت دز سوم خود اقدام کردند؛ این در حالی است که برای افزایش ایمنی جامعه باید میزان پوشش واکسیناسیون دز سوم به بیش از 70 درصد برسد.
وی با تاکید بر اینکه امیکرون قدرت انتشار بسیار بالایی دارد، از همه افرادی که علائم شبیه به سرماخوردگی دارند خواست در صورت مشاهده علائم ابتلا به کرونا ضمن تماس با سامانه تلفنی 191 به نزدیکترین مرکز جامع سلامت منتخب و یا درمانگاه مراجعه کنند.
سرپرست فرمانداری مشهد هم می گوید: به دلیل اقدامات خوب پیشگیرانه گذشته فعلا در وضعیت وخیمی از نظر شیوع کرونا قرار نداریم اما لازم است برای این که درگیر اوج گیری شدید نشویم، دستورالعمل ها رعایت شود.
محسن داوری می افزاید: با توجه به زیارت پذیر بودن مشهد و در پیش بودن ماه های پرمناسبت رجب و شعبان، اداره های مشهد باید راهکارهایی برای رعایت شیوه نامه های بهداشتی زائران در این ایام فراهم کنند.
رییس مرکز بهداشت شماره سه مشهد نیز می گوید: از آنجاییکه مشهد شهری زائرپذیر و حضور هموطنان در این شهراجتناب ناپذیر است دستگاه ها وظیفه دارند خدمات خود را به نحوی ارائه دهند تا سلامتی مردم تامین شود.
امینی می افزاید: محیط هایی که کرونا در آنها شیوع یافته است تعطیل می شود و در همین ارتباط ۶۵ مدرسه فقط در یکی از نواحی هفت گانه آموزش و پرورش مشهد به دلیل مشاهده دانش آموزان و افراد دارای علامت تعطیل شده است.
استاندار خراسان رضوی هم با تاکید برادامه تزریق دز سوم واکسن کرونا می گوید: خوشبختانه با وضعیت حادی روبرو نیستیم و این ابتلا و گسترش ابتلا قابل پیش بینی بود، اما دقتهای لازم را باید مد نظر داشته باشیم تا بیماری مدیریت شود.
یعقوبعلی نظری با بیان اینکه قرنطینهها و مراقبتها فوق العاده حائز اهمیت است می افزاید: اگر محدودیت را برای ناقلین در نظر بگیریم، طبیعی است که به محدودیتهای کلی منتهی نخواهیم شد.
استاندار خراسان رضوی می گوید: با توجه به اینکه شیوع اومیکرون زیاد شده است، راهکار برای جلوگیری از این موضوع تعطیلی گسترده نیست بلکه باید محدودیتهای هوشمند اعمال کنیم.
نظری می افزاید: تزریق واکسن سنین ۹ تا ۱۲ سال نیز با رضایت والدین و هماهنگی آموزش و پرورش دنبال شود.
در همین حال سرپرست معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی مشهد از آغاز واکسیناسیون کرونا برای کودکان ۹ساله و بالاتر در مناطق زیرپوشش این دانشگاه در استان خراسان رضوی خبر می دهد.
دکتر سیدجواد حسینی می گوید:بر اساس مصوبه کمیته ملی و ابلاغ معاون وزیر بهداشت، واکسنهای مورد تایید این گروه سنی شامل سینوفارم و پاستوکووک است و میزان تزریق و فاصله بین دو نوبت مشابه سایر گروههای سنی است.
وی از خانواده های دارای کودکان و نوجوانان بالای ۹ سال خواست برای دریافت واکسن فرزند خود به واحدهای واکسیناسیون در مشهد و دیگر شهرستانهای خراسان رضوی مراجعه نمایند.
در حال حاضر بیش از ۹۵ درصد جمعیت واجد شرایط زیرپوشش دانشگاه علوم پزشکی مشهد دز اول، ۸۳ درصد دز دوم و ۲۳ درصد نیز دز سوم واکسن کرونا را دریافت کردهاند.
همچنین بر اساس آخرین اعلام نرم افزار ماسک، در حال حاضر شهرستانهای مشهد، نیشابور، بینالود، بردسکن، سبزوار، تایباد، در وضعیت نارنجی، تربت حیدریه در وضعیت قرمز، درگز، قوچان، فیروزه و باخرز در وضعیت آبی و سایر شهرستانهای استان در وضع زرد قرار دارند.
نویسنده و سردبیر: مریم یعقوبی