پخش زنده
امروز: -
موج اُمیکرون به سرعت بالا می رود سویه ای که هم بیم دارد و هم امید / امید به اینکه ابتلایش خفیف تر است و بیم از اینکه تا 4 برابر دلتا سرعت انتشارش جهشی و برق آساست.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما؛ دکتر کمال حیدری معاون بهداشت وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی گفت: ما پیشتر رنگ بندی را یک هفته در میان اعلام می کردیم اما اکنون هر دو روز یکبار نقشه رنگ بندی را به روز می کنیم.
در حالی که در اوج قله پنجم به میزبانی دلتا آمار مبتلایان جدید از 50 هزار نفر بیشتر نشد؛ آمار مبتلایان اُمیکرون دیروز 11 هزار نفر بود و امروز به 22 هزار نفر یعنی دو برابر رسید و تازه این آمار رسمی براساس معیارهای تشخیص قطعی است.
دکتر ابراهیم قادری مسؤول اداره مراقبت مرکز بیماری های واگیر گفت: رقم واقعی ابتلا به اُمیکرون پنج برابر این آمار رسمی است زیرا بسیاری از مبتلایان یا مراجعه نمی کنند یا پزشکان از روی علائم تشخیص کرونا می دهند و آزمایشی از آنها به عمل نمی آید.
بر خلاف دلتا که کودکان را کمتر مبتلا می کرد، در موج ششم به میزبانی اُمیکرون؛ هیچ یک از گروه های سنی حتی کودکان در امان نیستند.
دکتر دهقان رئیس بیمارستان امام خمینی می گوید میزان مراجعات بیماران سرپایی 4 برابر شده اما چون میزان درگیری ریه و بیماری شدید کمتر است و فعلا آمار بستری آنچنان افزایشی نیست اما همین علائم شبیه به سرماخوردگی اُمیکرون باعث شده ترس جامعه ریخته شود و بسیاری با عادی انگاری علائم خود باعث انتقال این بیماری در جامعه می شوند و به زودی باید شاهد افزایش انفجاری بیماری باشیم.
وی افزود: ضمن آنکه افزایش ناگهانی آمار مبتلایان می تواند افزایش آمار فوتی ها را هم بدنبال داشته باشد، به این صورت که برای هر بیمار کرونایی بستری در بیمارستان تا 10 درصد احتمال فوت وجود دارد، اگر همین فرد به بخش مراقبت های ویژه منتقل شود شانس زنده ماندنش 50 50 می شود و اگر به دستگاه تنفس مصنوعی وصل شود احتمال زنده ماندنش به کمتر از 20 درصد کاهش می یاید.
به گفته متخصصان ساده ترین راه کنترل این بیماری تزریق دُز سوم واکسن است که تا 25 برابر ایمنی را افزایش داده و 85 درصد احتمال ابتلا را کاهش می دهد.
دکتر محمد مهدی گویا رئیس مرکز مدیریت بیماری های واگیر وزارت بهداشت گفت: آنهایی که دُز اول و دوم را نزده اند خیلی باید نگران باشند زیرا هر لحظه ممکن است با یک بیماری مواجه شوند انهایی هم که فقط دُز اول و دوم را زده اند باید بدانند که کافی نیست و باید با تزریق نوبت سوم سطح آنتی بادی ها را به درصد قابل قبولی برسانند.
همچنان بهترین راه پیشگیری خود مراقبتی است اما در صورت ابتلا چه باید کرد؟
دکتر مردانی متخصص یبماری های عفونی گفت: افرادی که دچار بیماری نقص سیستم ایمنی نیستند و بیماری خاصی ندارند با دیدن علائم مشابه سرماخوردگی خود قرنطینگی 5 روزه اختیار کنند و بعد هم چند روزی مراقبت ها را ادامه دهند زیرا اصلا نیاز به مراجعه به پزشک ندارند اما افراد بیمار باید با پزشک خود مشورت کنند.
به نظر می رسد با توجه به افزایش شدید آمار مبتلایان و پیش بینی تصاعدی شدن این آمار؛ در صورتی که محدودیتهای جدی اعمال نشود به زودی باید منتظر افزایش بیشتر شهرهای قرمز و افزایش آمار بستری ها باشیم؛ دو سه هفته آینده روزهای پر خطری برای همه ماست و اُمیکرون بیش از همه در کمین واکسن گریزها و افرادی است که با عادی انگاری در رعایت شیوه نامه های بهداشتی کاهلی می کنند.