پخش زنده
امروز: -
آئین رونمایی از دو طرح مرتبط با هوش مصنوعی در پژوهشگاه ارتباطات و فناوری اطلاعات برگزار شد.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صداوسیما، طرح تدوین سند نقشه راه هوش مصنوعی در کشور و طرح زیرساخت آزمایشگاهی هوش مصنوعی در حوزه خط و زبان فارسی، دو طرحی است که با حضور آقای وحید یزدانیان رئیس پژوهشگاه ارتباطات و فناوری اطلاعات و ستار هاشمی معاون فناوری و نوآوری وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات رونمایی شد.
در این رونمایی مادر و خانواده شهید اژدری هم حضور داشتند.
هوش مصنوعی یا AI شاخهای از علوم رایانه با هدف تولید ماشینهای هوشمندی است که توانایی انجام وظایفی را دارند که نیازمند هوش انسانی است.
هوش مصنوعی در حقیقت نوعی شبیه سازی هوش انسانی برای رایانه است. هوش مصنوعی در واقع ماشینی است با برنامه نویسی خاص که همانند انسان فکر میکند و توانایی تقلید از رفتار انسان را دارد.
رونمایی از نقشه راه 10 سال آینده هوش مصنوعی
سند نقشه راه هوش مصنوعی در کشور در افق 1410 به دنبال این است که سهم عمده ای از تصمیم گیری های کلان کشور مبتنی بر هوش مصنوعی باشد.
رئیس پژوهشگاه ارتباطات و فناوری اطلاعات در حاشیه مراسم رونمایی از طرح تدوین سند نقشه راه هوش مصنوعی در کشور در جمع خبرنگاران گفت: هوش مصنوعی مورد توجه سیاستگذاران جهان قرار گرفته است و به طور گسترده از آن برای پیشرفت و توسعه کشورها استفاده می شود.
آقای وحید یزدانیان افزود: در کشور ما هم ظرفیت های دانشی خوبی در زمینه هوش مصنوعی وجود دارد اما مهم این است که بتوانیم دانش اندیشمندان خودمان را برای افزایش کاربردهای هوش مصنوعی بکار گیریم تا این فناوری به حل مشکلات و ابرچالش های کشورمان منجر شود و در این سند به این موضوع توجه و بر استفاده از ظرفیت نخبگان تاکید شده است.
وی گفت: در این سند چگونگی استفاده از ظرفیت هوش مصنوعی در موضوع های اقتصادی، اجتماعی، فرهنگی و سیاسی و ظرفیت های متصور در این حوزه، آمده است.
آقای یزدانیان افزود: نقشه راه هوش مصنوعی تا افق 1410 تدوین شده است تا بدانیم در 10 سال آینده، هوش مصنوعی چه سهمی از تولید ناخالص ملی را در بخش صنعت به خود اختصاص می دهد و ما به دنبال این هستیم که در صنعت 40 درصد از هوش مصنوعی استفاده شود.
رئیس پژوهشگاه ارتباطات و فناوری اطلاعات گفت: این که چه میزان، ظرفیت پردازشی در کشور باید ایجاد شود در این سند عدد گذاری شده است تا در افق 1410 بتوانیم سهم عمده ای از این تصمیم گیری هایمان را مبتنی بر هوش مصنوعی محقق کنیم.
رئیس پژوهشگاه ارتباطات و فناوری اطلاعات افزود: دومین دستاوردی که امروز رونمایی شد، استفاده از هوش مصنوعی به عنوان یک خدمت است، اینکه چگونه می توانیم چالشی را که شکل مسئله نداشته باشد به شکلی قابل درک برای ذهن نخبگان مان در بستر سامانه تبدیل کنیم و در ادامه اطلاعاتی که می تواند برای حل این معضل مورد استفاده قرار گیرد به صورت سامانه ای جمع آوری و به اشتراک گذاشته و در قالب فراخوان و مسابقه به رأی و نظر نخبگان گذاشته شود.
آقای یزدانیان گفت: با این اقدام و با استفاده از هوش مصنوعی چالش ها و راه حل هایی برای آن استخراج می شود که این راه حل ها بعد از آزادسازی، استفاده خواهد شد که این به عنوان یک خدمت به ویژه در حوزه خط و زبان فارسی رونمایی شد.