پخش زنده
امروز: -
تعداد بی سابقهای از جوانان رژیم صهیونیستی اعلام کرده اند که از زمان شروع کرونا به داروهای مسکن معتاد شده اند.
به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما به نقل از یدیعوت آحارونوت، به نظر میرسد یک بیماری همه گیر در یک بیماری همه گیر دیگر پدید آمده است، تعداد بی سابقهای از جوانان اسرائیلی اعلام کرده اند که از زمان شروع کرونا به داروهای مسکن معتاد شده اند. برخی از نوجوانان دلیل اعتیاد خود را افسردگی و اضطراب و برخی دیگر بی حوصلگی محض در قرنطینههای پیاپی میدانند.
پایگاه اینترنتی روزنامه یدیعوت آحارونوت در مقالهای به قلم جیلیت کوزبا که حاصل انجام مصاحبه با نوجوانان و کارشناسان حوزه سلامت است نوشت، بستههای فنتانیل به قیمت ۲۰۰ شِکِل جدید اسرائیل (۶۰ دلار)، بستههای قرص پرکوست با قیمت ۴۵۰ شِکِل جدید اسرائیل (۱۴۰ دلار) و فروشندگان مواد مخدری که در تلگرام که با شادمانی این داروها را به نوجوانان عرضه میکنند، به یک «روند» نگران کننده جدید در میان نوجوانان اسرائیل تبدیل شده است.
تعداد روزافزونی از نوجوانان اسرائیلی، از تمام بخشهای جامعه، در طول همهگیری کرونا به مواد افیونیو طیف گستردهای از داروهای مسکن تجویزی معتاد شدهاند. مصرف مواد افیونی در نوجوانان به یک بیماری همه گیر تبدیل شده است. این اعتیاد روندی خطرناک دارد که حاشیهای نیست بلکه نوجوانان در معرض خطر را تهدید میکند. این اتفاق هم در مرکز کشور و هم در نواحی پیرامونی دورافتاده، هر دو طرف خط سبز، و هم در دبیرستانهای شهرهای مرفهتر مانند رامات هاشارون، هر روز رخ میدهد.
ماه گذشته، مدیریت مدرسه به والدین دانشآموزان کلاس دوازدهم دبیرستان روتبرگ رامات هاشارون اطلاع داد که شاهد «افزایش شدیدی در استفاده دانشآموزان از مواد افیونی به طور کلی، و مسکنهای قوی تجویزی به طور خاص» بوده اند. در نامه ارسالی برای والدین تاکید شده بود که استفاده از مواد مخدر در بین دانش آموزان در تمام گروههای سنی تقریباً رایج است، اما این بار ماجرا کاملاً متفاوت و به طور قابل توجهی خطرناکتر است. مدیریت دبیرستان روتبرگ نیز کووید را به عنوان عامل اصلی تشدید کننده این وضعیت شناسایی و اعلام کرد: «مصرف مواد مخدر موضوع جدیدی نیست، اما همچون موارد دیگر، کرونا آن را تشدید کرده است.»
همانطور که این بیماری همه گیر باعث افزایش مصرف الکل و مصرف مواد مخدر در بین بزرگسالان شد، موجب شد تا نوجوانان هم به دنبال راهی برای فرار از واقعیت باشند. برخی ادعا میکنند اگر این مواد تجویز دارویی داشتند، نمیتوانست انقدر خطرناک باشد. با این حال، از آنجایی که این مواد افیونی بدون نظارت پزشکی ارائه میشوند، نتایج میتوانند به اندازه داروهای خیابانی کشنده باشند.
راحتی در توزیع این داروها در آمریکا منجر به بحران مواد افیونی شد، فاجعه ملی که طی بیست سال جان نیم میلیون آمریکایی را گرفت. بر اساس دادههای ارائه شده توسط موسسه ملی سوء مصرف مواد مخدر (NIDA)، از هر هشت جوان آمریکایی، یک نفر اعلام کرده است که در دوران دبیرستان از مواد افیونی استفاده کرده است؛ و دست کم ۸۰ درصد از مصرف کنندگان هروئین در ایالات متحده با تجویز مواد افیونی از سوی پزشک اعتیاد خود را شروع کردند.
هنوز اسرائیل در این رابطه اطلاعات رسمی ارائه نداده است، اما همه کارشناسانی که برای این مقاله با آنها مصاحبه شده است بر افزایش قابل توجه مصرف مواد افیونی در طول همه گیری کووید تاکید دارند.
مطالعه جدیدی که موسسه ملی تحقیقات سیاست سلامت اسرائیل (NIHP) در ارتباط با نظام ارجاع خدمات پزشکی انجام داد، نشان داد که ۲۰۰ هزار مورد بیشتر مشکلات سلامت روان در نوجوانان ۱۲ تا ۱۷ ساله در مقایسه با دوره مشابه قبل از همه گیری گزارش شده است. تقسیم بندی جنسیتی نشان میدهد که مهمترین افزایش در میان دختران نوجوان بوده است. این مطالعه حکایت از افزایش ۶۸ درصدی گزارشهای افسردگی، افزایش ۶۷ درصدی در اختلالات خوردن و افزایش ۴۲ درصدی در اضطراب دارد.
وزارت بهداشت اسرائیل اعلام کرد: اعتیاد به داروهای مخدر با نسخه شایع است و این وزارتخانه چندین سال است که برای ریشه کنی آن تلاش میکند. کمیته اجرایی برای بحث در مورد بهبود واکنش تشکیل شده است. از خرید دارو از طریق پزشک خانواده بی اطلاع هستیم. قصد داریم با نهادهای حرفهای همکاری کنیم تا پلتفرمی در این زمینه ایجاد کنیم که به طور خاص با نوجوانان و جوانان سروکار داشته باشد. همچنین بر افزایش آگاهی پزشکان در مورد نوجوانان و نوجوانان تمرکز خواهیم کرد.»