پخش زنده
امروز: -
آیت الله فلاحتی: مشکلات زیست محیطی و بهداشتی گیلان با توجه رئیس جمهور، کارگروه استانداری و وزارتخانههای مربوط قابل حل است.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما مرکز گیلان؛ نماینده ی، ولی فقیه در گیلان در دیدار جمعی از نخبگان، علماء، خانوادههای شاهد، ایثارگران و اقشار مختلف مردم استان با رئیس جمهور در سالن اجتماعات شهدای ناجای رشت به برخی از عمدهترین ظرفیتها و چالشهای گیلان در حوزههای کشاورزی، صنعتی، گردشگری و محیط زیست اشاره و تاکید کرد: در حال حاضر معضل دفع غیر بهداشتی پسماند، ساماندهی ۲ رودخانهی زرجوب و گوهررود و تالاب بین المللی انزلی از عمدهترین مشکلات محیط زیستی و بهداشتی استان است که تنها با عنایت رئیس جمهور و دستور ویژهی ایشان برای تشکیل کارگروهی به ریاست استاندار و مشارکت وزارتخانههای مرتبط و همراهی مردم قابل حل خواهد بود.
آیتالله فلاحتی همچنین نرخ بالای بیکاری در گیلان را ناشی از تعطیلی و نیمه تعطیل بودن واحدهای مختلف تولیدی و صنعتی استان دانست و از رئیس جمهور خواست اقدامات مقتضی را در خصوص فعال کردن واحدهای صنعتی تعطیل شده و افزایش ظرفیت واحدهای نیمه تعطیل به عمل آورد.
در ادامهی این نشست خانم اصغری خواه، همسر سردار فقید محمد علی حق بین و خواهر شهید اصغری خواه، در سخنانی به روحیه تدین و ولایت مداری مردم گیلان در ادوار مختلف تاریخ اشاره و اضافه کرد: پیشگامی مردم استان در خلق حماسهی ۸ دی سال ۸۸، نقش آفرینی در پیروزی شکوهمند انقلاب اسلامی، تقدیم بیش از ۸ هزار شهید در دوران دفاع مقدس و نقش آفرینی شجاعانه رزمندگان گیلانی در جبههی مقاومت، ناشی از روحیهی دینداری و ولایت مداری مردم گیلان است.
خانم اصغری خواه همچنین ظرفیتهای بالقوهی گیلان را برای برون رفت از مشکلات متعدد فعلی، فراوان دانست و از رئیس جمهور خواست با بهره گیری از جوانان مستعد، انقلابی، متعهد و خلاق، جلوههایی از تحقق عینی بیانیهی گام دوم انقلاب را به نمایش گذارد.
آقای قره شیخ لو، از دامداران نمونهی استان نیز به نمایندگی از جامعهی کشاورزی و دامداری استان به تشریح برخی از عمدهترین مشکلات تولید در این ۲ عرصه پرداخت و اضافه کرد: حمایت از تولید کنندگان استان میتواند زمینهی ارتقاء بهره وری و امنیت غذایی استان را فراهم کند و بسترهای لازم را برای صادرات تولیدات به حوزهی خزر فراهم سازد.
آقای کیوان میرزایی، رییس بسیج اساتید گیلان هم در سخنانی بر لزوم بهره گیری از ظرفیتهای علمی و پژوهشی مراکز دانشگاهی برای رفع مشکلات جامعه و ارتقاء امنیت غذایی تاکید کرد و افزود: در حال حاضر دیوان سالاری ناکارآمد اداری، کارایی نظام اداری برای حمایت از تولید و خدمت به جامعه کاهش داده که با مشارکت دادن مردم در روند ادارهی امور و افزایش پایش عملکرد مدیران از سوی افکار عمومی میتوان ارتقاء عملکرد دستگاههای دولتی و حاکمیتی را تحقق بخشید.
حجت الاسلام محسن پور یوسفی، فعال فرهنگی اجتماعی نیز در سخنانی با استناد به به منویات رهبر معظم انقلاب بر لزوم ایجاد حکمرانی مردمی در دولت عدالت و کرامت آیت الله رئیسی تاکید کرد و گفت: با جلب مشارکت حداکثری مردم است که ظرفیتهای بالقوهی کشور در جهت تولید به عنوان زیربنای اقتصاد و تجارت کشور عینیت مییابد.
آقای جواد یوسف زاده فعال دانشجویی هم تعمیق رابطهی دولت با دانشگاه را از نمودهای تغییر رویکرد در دولت سیزدهم دانست و گفت: پیوند علم و تولید و صنعت میتواند زمینهی بروز و ظهور خلاقیتها را در جامعه مهیا نماید.
آقای عمران علیزاده از متخصصان جغرافی استان نیز در سخنانی ظرفیتهای ژئوپلتیک، اقتصادی و فرهنگی گیلان را در راستای تحقق هرچه سریعتر سیاستهای بین المللی، منطقه ایی و همسایگی دولت سیزدهم قابل توجه دانست و برنامه ریزی برای تبلور ظرفیتهای بالقوهی گیلان در حوزهی اقتصاد، فرهنگ، تجارت و ترانزیت را موجب تسریع در روند نیل به منافع ملی دانست.
آقای مرتضی عبدالهی آخرین سخنران دیدار امروز اقشار مختلف گیلان با رییس جمهور بود. این پژوهشگر حوزهی انقلاب اسلامی با تخطئهی سیاستهای تحدید جمعیتی دولت ایران در سال ۱۳۶۸، گفت: امروز گیلان به عنوان پیرترین استان کشور از محدودیتهای جمعیتی و افزایش نرخ سالمندی رنج میبرد که جبران این نقیصه نیازمند تغییر در سبک زندگی ست.