پخش زنده
امروز: -
خراسان رضوی وارد موج ششم کرونا شده است و روند افزایشی بیماران کرونایی تا ابتدای اسفندماه ادامه دارد.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای مرکز خراسان رضوی ، رییس دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت : براساس پیش بینی های انجام شده خراسان رضوی از اوایل اسفندماه به اوج موج ششم کرونا خواهد رسید.
دکتر محمدعلی کیانی امروز در جمع مدیران رسانههای خراسان رضوی اظهار داشت : هم اکنون استان خراسان رضوی وارد موج ششم همه گیری کرونا شده است و روند افزایشی بیماران کرونایی با سویه غالب اومیکرون تا چهار هفته آینده و ابتدای اسفندماه ادامه دارد.
وی بیان کرد : هم اکنون کمتر از ۵ درصد بستری شدگان کرونا در بیمارستانهای استان خراسان رضوی از نوع سویه اومیکرون هستند که با همه گیری این ویروس بر شمار آنان افزوده خواهد شد.
وی ادامه داد : در حال حاضر ۵۰ درصد آزمایش های کرونا در کشور از نوع سویه غالب اومیکرون است که طبق پیش بینی ها تعداد مبتلایان و بستری شدگان رو به افزایش است.
دکتر کیانی بیان کرد : ساده انگاری و بی توجهی به رعایت دستورالعمل های بهداشتی با این توجیه که اومیکرون نوع خفیف کرونا است، یکی از چالش ها و مشکلات کنونی در مقابله با ویروس کرونا به شمار می رود.
وی افزود: مردم بدانند که اگرچه سویه اومیکرون نوع خفیف تر کرونا است، ولی با توجه به سرایت بالای این ویروس، میزان ابتلا و بستری شدگان ناشی از آن بسیار بالا پیش بینی شده است که به همین دلیل میزان مرگ و میر نیز بالا می رود.
رییس دانشگاه علوم پزشکی مشهد ادامه داد: هم اکنون پوشش کامل واکسیناسیون و تزریق سه دز واکسن، مهم ترین راهکار مقابله با اومیکرون و خطرات مرگ و میر آن به شمار می رود.
وی گفت : دانشگاه علوم پزشکی مشهد اکنون در تزریق دز اول واکسن کرونا ۵ درصد از شاخص میانگین کشوری بالاتر است و در تزریق دز دوم نیز شرایط مطلوبی دارد اما در تزریق دز سوم ۱.۵ درصد عقب تر است.
کیانی ، شاخص تزریق دز سوم کرونا در جمعیت واجد شرایط زیر پوشش دانشگاه علوم پزشکی مشهد را ۲۲ درصد عنوان کرد که باید این رقم افزایش یابد.
وی نقش رسانه ها را در فرهنگ سازی دز سوم کرونا مورد تاکید قرار داد و افزود: در حال حاضر برخی از مردم با این رویکرد که ۲ دز واکسن کافی است از دریافت دز سوم آن سر باز می زنند و این موضوع تبعات زیادی داشته و می تواند خطرآفرین باشد.
وی نسبت به انجام اقدامات فرهنگی پیرامون آگاه سازی مردم در خصوص تزریق دز سوم واکسن کرونا از طریق ساخت و انتشار فیلم، تراکت، مطبوعات و رادیو و تلویزیون، فایل صوتی و تصویری در مترو و اتوبوسها تاکید کرد.
دانشگاه علوم پزشکی مشهد با ارائه خدمات بهداشتی و درمانی در کلانشهر مشهد و ۱۵ شهرستان دیگر خراسان رضوی، ۸۰ درصد از جمعیت ۶ میلیون و ۸۷۰ هزار نفری این استان را زیر پوشش دارد.
ارائه خدمات بهداشتی و درمانی به جمعیت ۱۷ شهرستان دیگر این استان بر عهده دانشگاه های علوم پزشکی سبزوار، گناباد، تربتحیدریه و دانشکدههای علوم پزشکی نیشابور و تربتجام است.
در حال حاضر حدود ۴۲۵ بیمار مبتلا به کرونا در بیمارستانهای خراسان رضوی بستری هستند.
از ۳۳ شهرستان خراسان رضوی پنج شهرستان در وضعیت زرد، یک شهرستان در وضعیت نارنجی و بقیه در وضعیت آبی قرار دارند.