فعالیت ۳۸۸ تعاونی مرزنشین در کشور
معاون امور تعاون وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی بر اهمیت فعالیت تعاونیهای استانهای مرزنشین در رفع و کاهش فقر تاکید کرد.
به گزارش مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی، «مهدی مسکنی» در نشست مشترک با اتحادیههای تعاونیهای مرزنشینان کشور گفت: در سال ۵۷ حدود ۹۷ هزار روستای بالای ۲۰ خانوار داشتیم و در این دهه ها، جابجایی بزرگ جمعیتی در حوزه زندگی شهری و روستایی صورت گرفته است.
وی افزود: سعی ما در معاونت تعاون این است که درک درستی از شرایط زندگی و معیشتی مرزنشینان و توانمندیهای این حوزه داشته باشیم.
مسکنی اضافه کرد: اولین تعاونیهای مرزنشین کشور در سال ۱۳۴۴ در بوشهر، هرمزگان و سیستان و بلوچستان تشکیل شده است.
وی خاطر نشان کرد: باید از تعاونیهای کشور، به ویژه تعاونیهای مرزنشین کشور حمایتهای لازم انجام شود.
مسکنی با اشاره به اینکه امروز در حوزه تعاون نیازمند احیای نشان تجاری تعاون در کشور هستیم، گفت: تلاش بر این است که انتخابات اتحادیه تعاونیها به زودی انجام شود.
وی تاکید کرد: رفع تعهدات ارزی تعاونیهای مرزنشین دارای ملاحظاتی است که باید برای حل مشکلات این حوزه تلاش شود.
۳۸۸ تعاونی مرزنشین فعال در کشور
«موسی نجفی» مدیرکل دفتر تعاونیهای توزیعی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی نیز در این نشست مشترک گفت: ۳۸۸ تعاونی مرزنشین در کشور فعال هستند.
وی اظهار کرد: تعاونیهای استانهای مرزنشین با یک میلیون و ۲۰۰ هزار عضو، با جمعیت خانوار آنها بیش از ۴ میلیون نفر افراد تحت پوشش را شامل میشود.
نجفی افزود: ۵ هزار و ۸۳۵ نفر اشتغال در قالب تعاونیهای مرزنشین شکل گرفته است و ۲۲ اتحادیه مرزنشینان در قالب ۷۷ درصد فعال هستند.
نجفی تصریح کرد: استانهای مرزنشین جمعیتی بین ۶ تا ۷ میلیون نفر را شامل میشوند و اتحادیههای تعاونی این استانها باید مورد توجه ویژه باشند.
در این نشست گزارشی از وضعیت کار و اشتغال، معیشت و مبادلات تجاری در مناطق مرزنشین ارائه شد.
در نشست مشترک با اتحادیههای تعاونیهای مرزنشینان کشور، نمایندگان تعاونیهای مرزنشین از سراسر کشور حضور داشتند.
حاضران به مشکلات مالیاتی، تعهدات ارزی، تمدید کارتهای مرزنشینان، نیاز استانهای مرزی به تشکیل اتحادیهای منسجم، کوله بری و ته لنجی مرزنشینان، مشکلات و موارد دیگر مرتبط با فعالیت تعاونیهای استانهای مرزنشین کشور اشاره کردند.