پخش زنده
امروز: -
دبیرکل ستاد مبارزه با مواد مخدر کشور : برای کاهش معتادان در جامعه باید در ۴ زمینه مقابله، پیشگیری، درمان و توانمندسازی فعالیت کرد.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، مرکز فارس، اسکندر مومنی در جلسه شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استان فارس گفت: قوانین مقابله و پیشگیری از اعتیاد باید به روز شود تا برای متولیان تسهیلکننده و برای خلافکاران بازدارنده شود که باید در هر ۴ زمینه مقابله، پیشگیری، درمان و توانمندسازی تلاش شود.
وي با بیان اینکه در زمینه جلوگیری از ورود مواد مخدر به کشور، ۴ هزار شهید تقدیم ایران اسلامی کرده ایم افزود: جلوگیری از ورود مواد مخدر برای کاهش مصرف کنندگان، سخنی درست و وظیفه ستاد مبارزه با مواد مخدر کشور است، اما نباید از حوزههای دیگر غفلت کنیم.
مومني گفت: بر اساس یک پژوهش، بیش از ۳۰ درصد از معتادان، توان نه گفتن نداشتند و بیش از ۳۰ درصد از آنها هم گمان نمیکردند که با چندبار مصرف مواد مخدر، معتاد شوند.
دبیرکل ستاد مبارزه با مواد مخدر کشور با بیان این که با پیشگیری و آموزش میتوان تعداد معتادان را کاهش داد افزود: باید به درمان و توانمند کردن افراد پس از ترک اعتیاد و بازگشتن آنها به جامعه توجه کرد.
مومنی با اشاره به تاکید رهبر بر پیگیری راههای پیشگیری از ابتلای افراد به اعتیاد گفت: مقابله با معتاد متجاهر اولویت کوتاه مدت است که باید به راهکاری بلند مدت تبدیل شود.
وی با بیان اینکه تاکید رئیسجمهور هم بر رفع اعتیاد است افزود: اصلاح قانون مبارزه با مواد مخدر در دستور کار است که به زودی به مجلس میرود و امیدواریم در نخستین فرصت این لایحه جدید تبدیل به قانون شود تا مسیری باز و روشن پیش رو داشته باشیم.
دبیرکل ستاد مبارزه با مواد مخدر کشور گفت: ایجاد ۷ اردوگاه ماده ۴۲ در کشور به تصویب شورای عالی امنیت ملی رسیده است و دولت اعتبار آنها را تامین میکند، اما استان فارس در شمار این اردوگاهها نیست که در این راستا قول پیگیری و تصویب آن را میدهم و از سال ۱۴۰۱ میتوانیم برای آن اعتبار بگذاریم.
مومنی با بیان اینکه باید اجتماعی کردن را از حالت شعار بیرون بیاوریم و به فعلیت برسانیم، افزود: باید بستر حضور مردم و خیران را فراهم کنیم، خیرین در ساخت مدرسه و مساجد و مراکز درمانی فعالیت خوبی دارند، اما برای ساماندهی مواد مخدر این ظرفیت مغفول مانده که باید بیشتر شود.
وی گفت: در تهران ۲ مرکز ترک اعتیاد با کمک خیران راهاندازی شده و اکنون مرکز دیگری افتتاح است و باید این عرصه به خیران شناسانده شود.
دبیرکل ستاد مبارزه با مواد مخدر کشور درباره اردوگاه دوم ماده ۱۶ شیراز نیز گفت: برای تسریع در روند تکمیل این اردوگاه، ابتدا باید مددجویان را در آن مستقر کرد و حسن این اردوگاه، محیا بودن فضا برای ادامه کار است.
مومنی با بیان اینکه ستاد مبارزه با مواد مخدر کشور همه هزینههای حوزه تجهیز اردوگاه را تقبل میکند افزود: ۳ میلیارد از ۵ میلیارد تومان اعتبار مورد نیاز برای مرمت و تعمیرات را تامین میکنیم که هفته آینده به حساب استان فارس واریز میشود.
وی با اشاره به تصویب طرح یاریگران زندگی برای پیشگیری از اعتیارد گفت: اعتبار لازم برای اجرای طرحهای دقیق در حوزه پیشگیر از اعتیاد، در اختیار فارس قرار میگیرد و براساس قانون ۱۰۰ دستگاه خودرو امسال و ۱۰۰ دستگاه نیز سال آینده به استان فارس اختصاص پیدا میکند.
دبیرکل ستاد مبارزه با مواد مخدر کشور افزود: یک میلیارد تومان نیز برای امحا و شناسایی مواد مخدر اختصاص داده میشود که بخشی به نیروی انتظامی و بخشی به بسیج تعلق میگیرد. یک میلیارد تومان هم برای کارهای فرهنگی اختصاص داده میشود.
اصلاح قانون مبارزه با مواد مخدر و الحاق موادی به آن در ۱۷ آبان ماه سال ۱۳۷۶ به تصویب مجمع تشخیص مصلحت نظام رسید که ماده ۴۲ آن به قوه قضاییه اجازه داده است که بخشی از محکومان مواد مخدر را به جای زندان در اردوگاههای خاص (با شرایط سخت و عادی) نگهداری کند.