پخش زنده
امروز: -
رییس انجمن برنج خوزستان:قیمت برنج ارقام محلی استان در ماههای اخیر به هیچ وجه عادلانه نبوده و برای کاهش یا تعادل قیمت راهی جز واردات برنج نیست.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما مرکز خوزستان ، محمد سواری گفت : برخی دلالان برای بالا نگه داشتن قیمت برنج محلی، عرضه آن را به بازار محدود کرده و کمبود کاذب در بازار برنج شکل گرفته است که به هیچ وجه به سود مصرف کننده نهایی که مردم هستند نیست.
وی به تدابیر و تصمیم دولت برای حمایت از برنج کاران از جمله خرید حمایتی و ممنوعیت واردات برنج اشاره کرد و اظهار داشت: برای شکستن قیمت برنج داخلی باید دولت واردات برنج را تسهیل کند و به بخش خصوصی اجازه دهد برنج با ارز نیمایی وارد کند تا بازار برنج از التهاب خارج شده و به ثبات برسد.
رییس انجمن برنج خوزستان با اشاره به قیمت بالای برنج تولیدی این استان در ماههای اخیر که بعضا" هرکیلوگرم عنبربو تا ۴۰۰هزار ریال رسیده است افزود:خروج برنج محلی از استان نیز در قیمت بالای آن بی تاثیرنبوده است.
رییس انجمن برنج خوزستان با اشاره به نقش برخی دلالان دراختلال در بازار برنج استان گفت: نظارت بر بازار برنج و برخورد با متخلفان و سوء استفاده کنندگان میتواند تا حدودی زیادی از التهاب و نابسامانی دربازار بکاهد.
وی نظارت بر بازار، برخورد با دلالان و محتکران شالی و عرضه متوازن و نامحدود برنج وارداتی به قیمت مصوب از راهکارهایی دانست که میتواند به ثبات در بازار برنج در آستانه سال جدید منجر شود.
به گفته سواری اگر دولت برای کنترل قیمت برنج وارد عمل نشود و تصمیم درستی نگیرد قیمت برنج داخلی و محلی همچنان به روند صعودی خود ادامه خواهد داد.
رییس انجمن برنج خوزستان با اشاره به اینکه ممنوعیت خروج شلتوک تولیدی خوزستان به خارج از استان میتوانست به سود مردم استان باشد افزود: ممنوعیت خروج شلتوک از خوزستان پس از ۲ روز لغو و خروج شلتوک از استان آزاد شد.
سواری با اشاره به وجود حدود ۵۰۰واحد شالی کوبی در استان و اشتغال ۱۷هزار نفر در این واحدها و نقشی که واحدهای برنج کوبی در تامین خوراک دام دارند افزود:به هر حال هر تصمیمی که گرفته میشود باید جامع، کامل و دربرگیرنده تامین منافع عمومی استان و حفظ اشتغال باشد.
بیشتر بخوانید : کاهش التهاب بازار تخم مرغ با توزیع به نرخ دولتی
بر اساس اعلام انجمن برنج استان خوزستان امسال با وجود کم آّبی و ممنوعیت کشت برنج، حدود ۸۰هزار هکتار زیرکشت برنج قرار گرفت و حدود ۱۶۰هزار تن برنج محلی در خوزستان تولید شد.
با این میزان تولید، خوزستان رتبه سوم تولید برنج کشور را پس از استانهای گیلان و مازندران دارد.