بدهی قطعی کره جنوبی به ایران پرداخت نشده است
سخنگوی وزارت امور خارجه گفت: بدهی قطعی کره جنوبی به ایران پرداخت نشده و این بدهی همچنان باقی است.
به گزارش خبرنگار
خبرگزاری صدا و سیما، سعید خطیب زاده در ادامه نشست خبری با خبرنگاران در مورد آخرین وضعیت بدهی کره جنوبی به ایران و بازپرداخت بخشی از بدهی کره به ایران برای برطرف شدن مشکل حق رأی ایران در سازمان ملل افزود: گفتگوهایی که بین دو کشور در این زمینه انجام میشود با یک سرعت لاک پشتی در حال انجام است و مورد قبول ما نیست و این موضوع از سوی ایران فراموش نمیشود.
کره جنوبی رسم امانت داری را رعایت نکرد
خطیب زاده با بیان اینکه ملت ایران مالک این پولها هستند اظهار داشت: متأسفانه ما شاهد رعایت امانت از سوی کره جنوبی نبوده ایم.
وی همچنین با ارائه توضیحاتی در مورد چگونگی پرداخت بدهی ایران به سازمان ملل از طریق بخشی از پولها نزد کره جنوبی گفت: بخشی از این پول از طریق امن به حساب سازمان ملل منتقل شده است.
خطیبزاده با بیان اینکه پرداخت نشدن این بدهی طی دو سال گذشته به خاطر تحریمهای آمریکا بوده است گفت: متأسفانه ما در این زمینه شاهد برخورد مناسبی از دبیرخانه سازمان ملل با توجه به آگاهی آنها از این شرایط، نبودیم.
وی تصریح کرد: ما منتظر شرایطی هستیم که امکان دسترسی به منابع مالی مان فراهم شود.
موضوع لغو روادید گروهی بین ایران و روسیه در حال پیگیری است
خطیب زاده در ادامه درباره لغو روادید گروهی بین ایران و روسیه در سفر اخیر رییس جمهور به این کشور گفت: یکی از موضوعات جدی که بین آقای امیرعبداللهیان و لاوروف در مورد آن بحث و گفتگو شد، موضوع کنسولی بود.
وی ادامه داد: در مورد ابعاد مختلف این موضوع بحث و قرار شد که رایزنیهای دو کشور در این زمینه از سوی کارشناسان و بخش کنسولی دو کشور ادامه پیدا کند و پیگیریها در این زمینه ادامه داشته باشد.
خطیب زاده با بیان اینکه این موضوع در دستور کار است اظهار داشت: لغو روادید گروهی نیز اجرایی شده، ولی به خاطر برخی از پروتکلهای کرونایی و ممنوعیتهایی که برای سفر به خاطر این موضوع اعمال شده اجرای آن برخی مواقع با سختیهایی همراه بوده، ولی باید بگویم به صورت مداوم مباحث مربوط به مسائل کنسولی و آنچه که در این زمینه مطرح شد، در حال پیگیری است.
با دقت تحولات اوکراین را پیگیری میکنیم
سخنگوی وزارت امور خارجه درخصوص واکنش ایران به تحولات اوکراین گفت: ایران با دقت تحولات اوکراین را پیگیری میکند و تلاش کردهایم با طرفهایی که وجود دارند رایزنیها و گفتگوهایی داشته باشیم.
وی تصریح کرد: راهحل ما برای حل تنشها راه حلهای سیاسی و دیپلماتیک است.
خطیب زاده در مورد روابط ایران با آفریقا و کشورهای آمریکای لاتین در دولت سیزدهم هم گفت: وزیر خارجه توگو امروز در ایران هستند، سفری نیز برای وزیر خارجه جهت سفر به تعدادی از کشورهای آفریقایی پیشبینی شده است.
سطح روابط ایران با آفریقا گسترش مییابد
وی با بیان اینکه در راستای گسترش روابط با کشورهای آفریقایی فعالیت سفارتخانههای ایران در آفریقا گسترش پیدا کرده است، گفت: برای اینکه برخی از تصمیمات قبلی برای کاهش سطح روابط با آفریقا بلااثر شود وزارت امور خارجه و وزیر خارجه برنامهای را برای معرفی سفرای قوی به آمریکا تدارک دیده است. برنامه ما این است که سطح روابطمان با آفریقا گسترش یابد نه اینکه روابطمان کاهش پیدا کند.
خطیبزاده با بیان اینکه اخیرا هیئتهایی از ایران برای گسترش روابط به برخی از کشورهای آمریکای لاتین سفر کردهاند، گفت: سفر برخی از مقامات ارشد آمریکای لاتین به تهران نیز در دستور کار است.
وی افزود: برنامهای مدون برای تحقق نگاه متوازن ایران در عرصه سیاست خارجی تنظیم و چیده شده است که طی چهار ماه گذشته شما بخشی از آن را دیدهاید و طی ماههای آینده نیز آن را خواهید دید.
عادی شدن روابط ایران و عربستان به نفع دو کشور و منطقه است
سخنگوی وزارت خارجه درباره روابط ایران و عربستان سعودی نیز گفت: عادی شدن روابط ایران و عربستان سعودی منافعی برای دو کشور و منطقه دارد.
وی افزود: ما باید برای تحقق این منافع از اختلافات عبور کنیم تا به رغم اختلافات موجود براساس منافع مشترک و اهمیت صلح و ثبات در منطقه به این سمت حرکت کنیم این موضوع باید تبدیل به اراده شود.
وی افزود: اولین منتفع از عادی شدن روابط ایران و عربستان سعودی منطقه است.
عدهای تلاش میکنند حاشیههای اجلاس شانگهای را پررنگ کنند
خطیبزاده همچنین در مورد برخی از حاشیههای ایجاد شده در مورد عضویت دائم ایران در اجلاس سازمان شانگهای اظهار کرد: متأسفانه در برخی از مواقع شاهد هستیم که حاشیهها بر متن غلبه کردهاند. در برخی از موضوعات وقتی متنهای پررنگ داریم عدهای تلاش میکنند که حاشیهها را پررنگ کنند تا مسیر کمرنگتر شود.
سخنگوی وزارت خارجه افزود: وقتی اجلاس سران شانگهای در دوشنبه تاجیکستان برگزار شد وزارت خارجه بیانیهای منتشر کرد و ما در آن بیانیه گفتیم که فرایند عضویت دائم ایران در این نهاد آغاز شده است و اگر این فرایند بخواهد مانند فرایندی که برای پاکستان و هند طول کشید، به طول انجامد، دو الی سه سال طول میکشد و مهم این است بعد از ۱۴ سال گفتگوهایی که در این زمینه انجام شده اکنون این فرایند آغاز شده است.
آمریکاییها ضرب العجلهای ساختگی تعیین نکنند
سخنگوی وزرات امور خارجه گفت: آمریکاییها به جای تعیین ضرب العجلهای ساختگی سرعت خود را بالا ببرند؛ چراکه رسیدن به تفاهم در مدت کمتری در دسترس است.
سعید خطیب زاده در ادامه نشست خبری در مورد اخبار منتشر شده در ارتباط با تحصن و اعتصاب غذای برخی از افراد نزدیک محل مذاکرات وین گفت: البته شنیدهام که یکی، دو نفر آنها خسته شدهاند و از آنجا رفتهاند و به خانههایشان بازگشتهاند.
وی افزود: زمانی که من در یک کشور اروپایی مأمور بودم، تعدادی نمایشی به این صورت در پایتخت آن کشور اروپایی ایجاد کرده بودند و همزمان با انتشار اعتصاب غذای آنها عکسی منتشر شد که آن هم در پشت در حال خوردن لوبیاپلو بودند.
رسیدن به یک توافق قابل اتکا و پایدار و تامین منافع برای ایران مهم است
وی ادامه داد: هر وقت در وین و جریان مذاکرات این تصور ایجاد میشود که گفتگوها در حال رسیدن به نتیجه است گروههایی دست به انجام اقداماتی میزنند، برخی در داخل آمریکا به خاطر نگاههای سیاسی که دارند، برخی در داخل رژیم صهیونیستی و برخی در داخل منطقه و کشورهای اروپایی، دست به این اقدامات میزنند.
خطیبزاده با بیان اینکه این مسائل خیلی اهمیت ندارد اظهار داشت: آنچه که مهم است رسیدن به یک توافق قابل اتکا و پایدار است که منافع ایران تأمین شود.
برای بازگشایی نمایندگی ایران در نزد سازمان همکاریهای اسلامی تمرکز داریم
سخنگوی وزارت خارجه در مورد آخرین تحولات بین ایران و عربستان افزود: دیپلماتهای ایران برای شرکت در نشست آتی سازمان همکاریهای اسلامی برای اولین بار در چند سال اخیر در عربستان به سر میبرند و تمرکز ما در حال حاضر بازگشایی نمایندگی ایران در نزد سازمان همکاریهای اسلامی است.
خطیب زاده با اشاره به روند مذاکرات ایران و عربستان در چهار دور گذشته تصریح کرد: ما نکاتی را در این مذاکرات مطرح کردهایم و منتظر پاسخ طرف مقابل هستیم و انشاءالله براساس این پاسخها و اراده طرف مقابل بتوانیم وارد فاز تنظیم روابط بین دو کشور شویم.
درخواست آمریکا برای مذاکره مستقیم با ایران در زمان ترامپ و پسا ترامپ هم وجود داشت
سخنگوی وزارت امور خارجه درباره آمادگی آمریکا برای مذاکره مستقیم با ایران و واکنش تهران به آن گفت: آمریکا در دوران ترامپ و پساترامپ از این پیشنهادات غیرعلنی، با واسطه و بی واسطه داشته است. تا موقعی که رفتار آمریکا فشار حداکثری است قطعا ادامه گفتگوها در همین مسیری است که امروز انجام میشود.
وی درباره سخنان وزیر خارجه آمریکا مبنی بر اینکه هنوز پنجرهای برای بازگشت به برجام وجود دارد و اگر در چند هفته آتی توافقی حاصل نشود بازگشت به برجام غیرممکن است، اظهار داشت: وزیر خارجه آمریکا این ضرب الاجل و حس اضطرار را درباره خودشان و به دولت خودشان منتقل کنند.
آمریکاییها به جای تعیین ضرب الاجلهای ساختگی سرعت خود را بالا ببرند
وی افزود: مدت هاست آمریکا از برجام با نقض قطعنامه خارج شد و برای ما مهم، اصالت و کیفیت توافقی است که در وین حاصل شود و قابل راستی آزمایی و قابل اتکا باشد.
سخنگوی وزارت خارجه تصریح کرد: انتظار ما این است که به جای تعیین ضرب الاجلهای ساختگی سرعت خود را بالا ببرند، قطعا تفاهم در مدت کمتری در دسترس خواهد بود.
ریشه رژیم صهیونیستی برپایه ترور و خشونت است
وی در واکنش به اظهارات اخیر نفتالی بنت نخست وزیر رژیم صهیونیستی؛ اظهار داشت: موضع ما همان موضع همیشگی است. این رژیم که براساس ترور و خشونت و برهم زدن قطعنامههای بینالمللی استوار است و در نپیوستن به معاهدات بینالمللی در قله دست نیافتنی قرار دارد، این رژیم بدون این خشونت و بر هم زدن نظم بینالمللی امکان حیات در سرزمینهای اشغالی را ندارد.
خطیب زاده تاکید کرد: باید بپذیرد نظم بینالملل عوض شده و یک رژیم یاغی نمیتواند به یاغی گریهای خود ادامه دهد.
در سفر آقای رئیسی به روسیه اسناد و موضوعات جاری پیگیری شد
وی در خصوص درباره ابعاد سفر رئیس جمهور کشورمان به مسکو گفت: در سفر آقای رئیسی به روسیه اسناد و موضوعات جاری پیگیری شد و طرح موضوعات سیاسی، اقتصادی، فرهنگی و رفع موانع اقلام کشاورزی در این سفر طبیعی است. موضوعات متعدد و چندوجهی بین دو کشور مطرح بوده است.
سخنگوی دستگاه دیپلماسی درباره مذاکرات جاری در وین و تضمین طرف مقابل گفت: ما در بیش از سه نقطه متمرکز بودیم، نه تنها بر رفع و لغو تحریمها و اخذ تضامین و اطمینان از تطبیق آمریکا به تعهداتش، بلکه بر راستی آزمایی و انجام تعهدات هستهای مطابق با برجام نیز گفتگوهایی داشتیم.
خطیب زاده افزود: آمریکا هیچگونه تطبیقی با تعهداتش نداشته است. ما در وین هستیم که مطمئن شویم بازگشت آمریکا به برجام با تعهد قطعی این کشور به مفاد برجام به صورت راستی آزمایی شده و اخذ تضامین و کاهش به سخره گرفتن قوانین بینالمللی، همراه خواهد شد.
تمام تحریمهایی که ترامپ اعمال کرده باید برداشته شود
وی با بیان اینکه تمامی تحریمهایی که ترامپ اعمال کرده فارغ از اینکه چه عنوان و برچسبی داشته باید برداشته شود اظهار داشت: در موضوع هستهای هیچ چیزی بیشتر از تعهدات ذیل برجام نمیپذیریم، ولی برخی موضوعات به خاطر پیچیدگی باید گفتوگوی جدی درباره آن انجام شود.
سخنگوی وزارت خارجه درباره برگزاری نشست منطقهای ۳+۳ گفت: این فرمت یک جلسه داشته و پیگیری شده، ولی هنوز درباره نشست بعدی تصمیمی اتخاذ نشده است.