پخش زنده
امروز: -
رئیس مرکز تحقیقات سرطان دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی گفت: امسال در ایران، سرطان پروستات شایعترین سرطان در مردان و سرطان سینه شایعترین سرطان در زنان است.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما؛ دکتر محمد اسماعیل اکبری در نشست خبری در آستانه روز جهانی سرطان درخصوص وضع سرطان در ایران افزود: تا پارسال در مردان، سرطان معده شایعترین سرطان بود؛ این سرطان کشندهترین سرطان میان زن و مرد در ایران محسوب میشود.
وی ادامه داد: امسال در مردان کمی سرطان پروستات از سرطان معده پیشی گرفته و ۷ هزار و ۵۰۰ مورد سرطان پروستات و ۷ هزار و ۱۵۰ مورد سرطان معده به ثبت رسیده است، بنابراین سرطان معده، سرطان دوم مردان کشور است؛ این موضوع نشان میدهد که از سرطان معده میتوان پیشگیری کرد. سرطان روده بزرگ، سرطان سوم در مردان است و نشان میدهد که سبک زندگی تغذیه ما در حال غربی شدن است.
رئیس مرکز تحقیقات سرطان دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی گفت: در ایران در خانمها سرطان سینه، نخستین سرطان است؛ عدد این سرطان به میزانی بالاست که بیشترین سرطان میان زن و مرد نیز محسوب میشود و حدود ۱۶ هزار مورد سرطان سینه در سال داریم. بقای افراد مبتلا به این سرطان به علت توانایی ایران در درمان آن طولانی شده است، به همین علت افراد مبتلا به سرطان سینه، زیاد مشاهده میشود که سالانه ۱۶ هزار مورد نیز به آن افزوده میشود. در خانمها دومین سرطان، سرطان روده و سومین سرطان، سرطان تیروئید است.
اکبری افزود: در مردان نیز دهمین سرطان، سرطان تیروئید است. علت آن این است که سونوگرافیها دقیقتر و مردم حساستر شده اند، البته غربالگری تیروئید استاندارد علمی ندارد. سرطان معده، سرطان چهارم در زنان است.
وی ادامه داد: ابتلا به سرطان سینه در اردبیل نزدیک به ۲۵ در ۱۰۰ هزار نفر است، ابتلا به این سرطان در مازندران و گلستان حدود ۴۰ در ۱۰۰ هزار نفر است؛ در اینجا سبک زندگی تاثیر دارد، زنجان بسیار کمتر ابتلا به سرطان سینه دارد؛ این تفاوتها به سبک زندگی وابسته است، سبک زندگی در نسلهای بعدی نیز تاثیرگذار است و اصطلاحا تا هفت نسل میرود؛ بنابراین در برابر آیندگان مسئول هستیم.