پخش زنده
امروز: -
همزمان با میلاد با سعادت حضرت فاطمه الزهرا (س) مراسم اختتامیه جشنواره ملی کتابت قرآن کریم و معرفی برگزیدگان این جشنواره برگزار شد.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما، جشنواره کتابت قرآن کریم با عنوان «قرآن آخرین کتاب آسمانی» پس از یکسال به کار خود پایان داد و در روز میلاد دختر پیامبر اسلام (س) به مرحله انتخاب برگزیدگان رسید.
این مراسم به دلیل محدودیتهای کرونایی به صورت مجازی و حضوری با ظرفیت محدود با حضور جمعی از مسئولان فرهنگی هنری کشور، از جمله حجت الاسلام و المسلمین فاطمی پور رییس نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاهها و آقای امیرینیا معاون قرآنی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در سازمان قرآنی دانشگاهیان کشور و ۱۰ واحد جهاد دانشگاهی برگزار شد.
در ابتدای مراسم، آقای حسنی دبیر جشنواره درباره روند یکساله این جشنواره توضیحاتی را ارایه کرد.
وی نقش تربیتی بودن جشنواره کتابت را وجه متمایز این جشنواره هنری از سایر جشنواره ها دانست و گفت: شرکت کنندگان بعد از پذیرش اولیه آثار، طی هشت ماه در کارگاه های خوشنویسی شرکت کرده و همزمان با آموزش های متنوع در کلاس های تدبر قرآنی هم شرکت می کرده اند.
همچنین، در مراسم اختتامیه کتابت قران کریم ۵ نفر از تهران و ۱۶ نفر از سایر شهرها بعنوان برگزیده انتخاب و معرفی شدند که به صورت برخط برگزار شد.
فراخوان جشنواره ملی کتابت قرآن کریم ویژه دانشجویان سراسر کشور، در چهار رشته کتابت به خط نستعلیق، کتابت به خط نسخ، قطعه نویسی به خط شکسته و قطعه نویسی به خط ثلث، با موضوع سوره حضرت مریم (س) در زمستان سال ۱۳۹۹ منتشر شد و در طول برگزاری این جشنواره، دانشجویان شرکت کننده، همزمان در ۱۵ جلسه پژوهشی، ۲۰ جلسه کلاس آموزش خوشنویسی و ۲ جلسه کارگاه تدبر با محوریت سوره حضرت مریم (س) که توسط استادان برگزار شد، شرکت کردند .
معاون فرهنگی و سیاسی نهاد رهبری در دانشگاهها گفت: قرآن، دُردانه هنرمندانهای است که باید با آن هنرمندانه رفتار کرد.
حجت الاسلام و المسلمین مهدی فاطمی پور در آیین اختتامیه جشنواره "اولین کتابت قرآن کریم" با تاکید بر اعجاز قرآن افزود: اگر بخواهیم مولفههای دینی حفظ شوند و در لایههای تمدن تاثیر گذار باشند باید از زبان هنر برای انتقال مفاهیم استفاده کنیم.
وی جشنوارههایی همچون جشنواره قرآن را فرصت خوبی برای روایت بهتر اعتقادات دینی برشمرد و گفت: با زبان هنر، مولفههای دینی و اعتقادی را میتوانیم به گوش انسانهای بیشتری برسانیم.
فاطمی پور بالا بردن ضریب مخاطبان قرآنی را یکی دیگر از مزایای بیان قرآن به زبان هنر دانست و افزود: جشنواره بهانهای است که با جوامع دیگر بیشتر تعامل کنیم و همین تعامل به توسعه فرهنگ قرآنی و آشنایی مخاطبان از دیگر جوامع بیشتر کمک میکند.