پخش زنده
امروز: -
ارقام و عملکردهای اشتباه بخش کشاورزی را دچار مشکل کرده است.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، مرکز فارس، رییس سازمان جهاد کشاورزی استان فارس در نشست با نماینده ولی فقیه در فارس و رییس کمیسیون آب کشاورزی و منابع طبیعی گفت: مشکل بزرگ ما در استان، نبود اطلاعات و ارقام صحیح در حوزه کشاورزی است که این مسئله ما را دچار مشکلهای اساسی کرده است.
دهقان پور تصریح کرد: به عنوان مثال در استان فارس ۷ میلیون و ۳۴۰ هزار دام سبک و سنگین وجود دارد درحالی که این میزان ۵ میلیون و ۶۰۰ هزار رأس اعلام شده است.
او گفت: اعتبار با توجه به این آمارها در سطح کلان تخصیص می یابد و همین موضوع سبب میشود که ما دچار مشکل شویم.
رییس سازمان جهاد کشاورزی استان فارس با بیان این که کمبودها در بخش کشاورزی به سبب نبود اطلاعات دقیق است، تصریح کرد: نبود انبار ذخیره روغن در فارس، کمبود نیرو در اطفا حریق در منابع طبیعی و فرسودگی ماشین آلات از دیگر مشکلات بخش کشاورزی است.
عسکری رییس کمیسیون کشاورزی آب و منابع طبیعی مجلس شورای اسلامی هم گفت: امنیت غذایی به امنیت ملی گره خورده در حالی که در این حوزه مشکلات فراوانی از جمله بروکراسیهای اداری وجود دارد که سبب میشود ما نتوانیم به یک تولید با کیفیت دست پیدا کنیم.
او، از اجرای طرح امنیت غذایی در آینده خبر داد و افزود: برای حل مشکلات کشاورزان طرحی در نظر گرفته شده که مشکلات کشاورزان را از سر زمین تا سفره مردم بررسی و برای آنها راهکار ارائه می دهد.
عسکری با بیان این که ۶ ماه طول کشیده تا کمیسیون کشاورزی با مشورت با محققان، نخبگان و کشاورزان این طرح را تدوین کند، گفت: این طرح شامل ۱۵ ماده است که به مشکلات ازجمله خرید تضمین محصولات کشاورزی و صادرات آن، بیمه محصولات کشاورزی و بیمه کشاورزان و خانوادههایشان می پردازد.
نماینده مردم داراب در مجلس شورای اسلامی افزود: تلاش شده با این طرح بخش کشاورزی از فضای بی برنامه خارج شود.
او به راه افتادن شورای قیمتگذاری هم اشاره کرد و گفت: تا پیش از این شورای اقتصاد قیمت محصولات کشاورزی را تعیین میکرد، اما از این به بعد شورای قیمت گذاری شامل تصمیم گیران ازجمله وزیر جهاد کشاورزی، وزیر اقتصاد، رییس سازمان برنامه و بودجه و ۶ نفر از تشکلها و نخبگان بخش کشاورزی انجام میشود که این قیمت گذاری به نفع تولید کننده است.
عسگری تصریح کرد: از این پس یک قیمت تضمینی برای هر محصول کشاورزی با آنالیز هزینهها بر اساس اولویت محصولات مشخص میشود تا تولید کنندگان با خیال راحت تولید کنند.
رییس کمیسیون کشاورزی آب و منابع طبیعی همچنین گفت: هم اکنون سالانه در کشور به ۱۰ میلیون تن ذرت نیاز داریم که از این میزان ۳ میلیون تن در کشور تولید میشود و بقیه وارداتی است.
او افزود: در صورت اتکا به درون کشور میتوان با ظرفیتهای داخلی همه ۲۱ میلیون نهادههای دامی مورد نیاز کشور را در داخل تولید کنیم، اما به دلیل اینکه دولتهای گذشته بیشتر به واردات نظر داشتند اکنون دچار مشکل هستیم.
آیت الله دژکام نماینده ولی فقیه در فارس و امام جمعه شیراز هم گفت: یکی از مشکلاتی که مدیران باید برای آن راه حلی پیدا کنند کاغذ بازیهای اداری است که سبب شده استان فارس نسبت به همه استانها مشکلات بیشتری داشته باشند.
او افزود: این مشکل سبب شده سرمایهگذاری در بخشهای مختلف و به خصوص بخش کشاورزی معطل بماند و کسانی که قصد دارند در این حوزه کار کنند با مشکل روبه رو میشود.
آیت الله دژکام تصریح کرد: با افزایش بهره وری در محیطهای اداری و حل مشکلات اداری باید به حوزه کشاورزی کمک کرد چراکه با توجه به اسناد بالادستی در نظام جمهوری اسلامی باید یک برنامه مدون برای پیشبرد بخش کشاورزی تنظیم کنیم که همه همتها در سطح استان متمرکز روی آن برنامه باشد تا به نتیجه برسیم.