پخش زنده
امروز: -
هفتاد داعشی در استان ننگرهار افغانستان به طالبان تسلیم شدند، اما هنوز هم داعش یک خطر بالقوه در برابر امنیت افغانستان و کشورهای منطقه است.
به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما از کابل، مولوی بشیر رئیس استخبارات طالبان برای استان ننگرهار اعلام کرد: این افراد که در هفت شهرستان استان ننگرهار از جملههای شهرستانهای " پچیرو آگام، خیوه، بتی کوت، اسپین غر، کامه و مومندره " مشغول تحرکات تروریستی بودند، با تلاش نیروهای استخبارات طالبان و وساطت بزرگان قومی دست از مخالفت برداشتند و با تحویل دادن سلاحهای خود به طالبان تسلیم شدند.
طالبان گفته اند داعشیهایی که به طالبان تسلیم میشوند از عفو عمومی طالبان بهرهمند خواهند شد.
در پنج ماه اخیر که از روی کار آمدن طالبان میگذرد صدها داعشی در استان به طالبان تسلیم شده اند.
شماری از این داعشیها گفته اند از آنجا که عملکرد داعش، ضد اسلامی است آنها تصمیم گرفتند از عضویت داعش خارج شوند.
هرچند مقامات کشورهای آسیای مرکزی از جمله تاجیکستان بارها از حضور و تحرکات داعش در افغانستان در مناطق شمالی این کشور که با آسیای مرکزی مرز مشترک دارند ابراز نگرانی کرده است، اما طالبان گفته است به هیچ گروهی اجازه نمیدهند از خاک افغانستان علیه کشورهای منطقه و همسایه استفاده شود.
طالبان گفته اند در ماههای اخیر چندین عملیات علیه داعش در کابل و چند استان دیگر افعانستان از جمله قندهار انجام داده اند که در آن دهها داعشی به هلاکت رسیدند و صدها نفر از آنها بازداشت شدند.
طالبان معتقد است که داعش در افغانستان شکست خورده است و بقایای داعش نیز در حال متلاشی شدن است.
اظهارات مسئولان طالبان درباره داعش در حالی است که داعش مسئولیت تقریبا همه انفجارها در شهر کابل را برعهده گرفته است.
همچنین در چند ماه اخیر دو حمله خونین تروریستی داعش بر نماز گزاران شیعه در مساجد قندهار و قندوز انجام شد که براثر آن صدها نفر شهید و زخمی شدند، مسئولیت هر دو انفجار را داعش برعهده گرفت.
از سوی دیگر چندین ون مسافربری در غرب شهر کابل نیز هدف انفجارهای تروریستی داعش قرار گرفت که براثر آن شیعیان شهر کابل شهید و زخمی شدند.
بسیاری از آگاهان معتقدند داعش به عنوان ابزاری برای ایجاد تفرقههای مذهبی در افغانستان استفاده میشود.
شخصیتهای سیاسی و علمای اهل تشیع افغانستان نیز بارها تاکید کرده اند که انفجارهایی که شیعیان را هدف قرار میدهد با هدف تفرقه مذهبی صورت میگیرد.
از سوی دیگر به عقیده آگاهان، داعش در راستای اهداف سیاسی کشورهای غربی از جمله آمریکا نیز در افغانستان مورد استفاده قرار میگیرد.
با توجه به موقعیت و جایگاه استراتژیک افغانستان در منطقه و همسایگی افغانستان با ایران، چین و کشورهای آسیای مرکزی، داعش به عنوان ابزار سیاسی برای نا امن کردن کشورهای رقیب آمریکا در منطقه مورد استفاده قرار میگیرد.
از سوی دیگر طالبان که اکنون حاکمیت افغانستان را در دست دارند تاکید میکنند که کشورهای غربی در باره داعش بزرگنمایی میکنند و داعش در این کشور تهدید بالفعل نیست.
همچنین چندی قبل مقامات پاکستانی نیز حضور داعش در افغانستان را تهدیدی برای امنیت پاکستان دانست، اما آگاهان در افغانستان معتقدند که پاکستان درباره داعش فرافکنی میکند، زیرا خاستگاه گروههای تروریستی در پاکستان است.
چند روز قبل خبر کشته شدن " اسلم فاروقی " سرکرده سابق شاخه خراسان داعش در افغانستان از طریق رسانههای پاکستانی منتشر شد، اما در افغانستان هیچ منبع رسمی این خبر را تایید نکرد.
به هر حال بدون توجه به اینکه داعش در افغانستان در چه موقعیتی قرار دارد باید طالبان این گروهک را زیر نظر داشته باشند و آنها را هرگز دست کم نگیرند و از توطئههای آنها غافلگیر نشوند.
داعش نشان داده است با استفاده از امکاناتی که در اختیار دارد میتواند از میان عناصر افراطی در افغانستان به خوبی سرباز گیری کند.
همچنین وضعیت بیکاری و ضعف اقتصادی مردم افغانستان نیز زمینه را برای سرباز گیری داعش فراهم کرده است.
به عنوان نتیجه گیری میتوان گفت داعش با استفاده از زمینههای موجود در افغانستان میتواند تجدید قوا کند و یک خطر بالقوه برای امنیت افغانستان و کشورهای منطقه تبدیل شود.