پخش زنده
امروز: -
رییس مرکز بهداشت خوزستان : با توجه به اینکه موارد انتشار بیماری ناشی از اُمیکرون بسیار بیشتر از دلتا است، اگر موج در خوزستان رخ دهد با هر اتفاقی میزان میر و میر بالا خواهد رفت .
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما مرکز خوزستان ، معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز در نشست ستاد استانی مدیریت کرونا گفت: ایران و خوزستان نیز در آغاز یک موج قرار دارند. موارد بیماری در خوزستان در هفته گذشته نسبت به هفته قبل از آن افزایش یافته، اما هنوز زیاد مورد توجه و نگرانی نیست.
دکتر سید محمد علوی با اشاره به تصمیمگیری ستاد ملی مقابله با کرونا در مورد واکسیناسیون کودکان اظهار کرد: قطعا واکسنی که برای کودکان تزریق میشود به ویژه از نظر دوز موثر، با واکسن بزرگسالان متفاوت خواهد بود.
وی گفت: در استان خوزستان در هفته گذشته موارد بیماری نسبت به هفته قبل از آن ۱۶۰ درصد، موارد بستری ۱۰۴ درصد و موارد مرگ ۲۵ درصد افزایش یافت است.
معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز افزود: میزان کشندگی نیز ۲.۷ درصد افزایش یافته یعنی در روزهای آینده موارد مرگ افزایش مییابد.
وی با اشاره به کاهش روند واکسیناسیون تصریح کرد: در مجموع در هفته گذشته میزان مراجعه برای دریافت واکسن ۷ درصد کاهش یافته است که این مساله هشداری برای ما است.
علوی با بیان اینکه شرایط انتقال بیماری در خانوادهها افزایش یافته است، گفت: در استان خوزستان حدود ۵۲ درصد انتقال بیماری در دورهمیهای خانوادگی و ۲۰ درصد موارد در پی تردد مکرر درون شهری رخ میدهد. همچنان نیز مراسم عروسی و عزای چند هزار نفری در خوزستان برگزار میشود.
وی بیان کرد: انتظار میرود جایگاه پوشش واکسیناسیون در خوزستان حداقل در میانههای جدول کشوری باشد، اما اکنون چهارمین استان از آخر جدول هستیم.
رئیس مرکز بهداشت خوزستان با بیان اینکه سرعت واکسیناسیون در روز بسیار نگرانکننده است، افزود: تاکنون ۸۴ درصد افراد بالای ۱۲ سال در خوزستان یک دوز و ۷۰ درصد دو دوز واکسن دریافت کردهاند. ۱۹.۵ درصد افراد بالای ۱۸ سال خوزستان نیز سه دوز واکسن دریافت کردهاند. در پوشش واکسیناسیون زنان باردار نیز در نوبت اول و دوم مشکل داریم.
وی بیان کرد: روند رعایت پروتکلهای بهداشتی در مراکز تهیه و توزیع، اماکن عمومی و ادارات کاهشی بوده است. میزان استفاده از ماسک در نقاط مرکزی شهرهای خوزستان ۶۰ درصد و در حاشیه شهرها ۱۶ درصد است و در مجموع ۴۶.۸ درصد مردم خوزستان از ماسک استفاده میکنند.
معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز گفت: رعایت پروتکلهای بهداشتی در مطبها نیز ۸۶ درصد، داروخانهها ۸۳ درصد و اماکن تشخیصی ۸۸ درصد است. در مجموع میزان رعایت پروتکلهای بهداشتی در مراکز طبی و تشخیصی ۸۵.۶ درصد است که ۲.۶ درصد افزایش یافته است.
وی بیان کرد: بر اساس اعلام وزارت بهداشت تاکنون ۷۰ درصد اساتید و کارکنان حوزه، ۶۰ درصد طلاب، ۷۸ درصد دانشجویان دانشگاه آزاد، ۸۹ درصد دانشجویان دانشگاههای علوم پزشکی و ۷۱ درصد دانشآموزان پایه هفتم تا دوازدهم واکسن تزریق کردهاند که انتظار میرود واکسیناسیون این افراد که ممکن است منبع عفونت باشند، افزایش یابد.
علوی گفت: متوسط رعایت واکسیناسیون افراد برای ورود به ادارات در استان خوزستان ۷۳ درصد است. البته این رقم در برخی شهرستانها بسیار کم است.
وی عنوان کرد: ۳۱ درصد شاغلان پاساژها، ۲۱ درصد شاغلان در رستورانها و ۱۴.۵ درصد شاغلان نانواییها در استان خوزستان واکسن تزریق نکردهاند.
رئیس مرکز بهداشت خوزستان با اشاره به ورود تعدادی افراد آلوده از طریق مرزهای زمینی خوزستان به کشور و عدم نگهداری این افراد در نقاهتگاه، بیان کرد: در هفته گذشته ۳۰ شهروند ایرانی از مرز شلمچه و دو نفر از مرز چذابه وارد کشور شدند. مقرر بود این افراد در یک نقاهتگاه نگهداری شوند و پس از اینکه خیالمان راحت شد که آلودگی آنها قابل انتشار نیست به منازل خود بروند، اما تنها آنها را نصیحت کردند، در حالی راه کنترل اپیدمی نصیحت کردن نیست.
وی با بیان اینکه عملا هیچ کس در نقاهتگاهها نگهداری نشده است، گفت: در همه جای دنیا تاکید میشود که نباید اجازه داده شود این افراد وارد خانواده شوند تا از انتشار بیماری جلوگیری شود.
بیشتر بخوانید : استاندار : اعمال دستورالعملهای زرد کرونایی در خوزستان
علوی تصریح کرد: فلسفه نقاهتگاه هنوز جا نیفتاده و فکر میشود نقاهتگاه تنها برای افراد بدحال است در حالی که نکهداری افراد در این مکان برای کنترل و جلوگیری از انتشار عفونت است.