پخش زنده
امروز: -
معاون فنی پلیس راهور: برابر با قانون، پلیس راهور پس از اخذ نظریه استاندارد و وزارت صمت، مکلف به شماره گذاری خودرو است.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما؛ سرهنگ محمد علی زارع، معاون فنی و مهندسی پلیس راهور ناجا با حضور در برنامه «گفتگوی اجتماعی» در مورد تولید غیر استاندارد خودرو گفت: برای شماره گذاری خودرو، سازمان ملی استاندارد از نظر ایمنی و سازمان حفاظت محیط زیست از نظر آلایندگی و وزارت صنعت هم، چون ولی صنعت است تا استانداردهای یک خودرو را تایید کرده و برای پلیس ارسال کنند و پلیس برابر قوانین و مقررات موظف به شماره گذاری است و وقتی پلیس تاییدیه را دریافت میکند خودرو را شماره گذاری میکند.
وی افزود: پلیس در راستای مطالبه عمومی ایمنی خودرو و حق مردم درخواست دارد همه دستگاههای متولی و خودروسازان و همه سازمانهایی که در فرایند تولید خودرو فعالیت دارند دقت کنند خودرویی که در سطح معابر میآید خودرو ایمن و با کیفیت باشد.
زارع ادامه داد: بر اساس ماده ۵۶ برنامه ۵ ساله ششم توسعه، وزارت صمت و سازمان ملی استاندارد موظف هستند به طراحی و ساخت خودروهای داخلی به گونهای نظارت کنند که ایمنی خودروهای مذکور متناسب با حداکثر سرعت ارتقاء یافته، تا در تصادفات جادهای تلفات به حداقل میانگین جهانی برسد.
معاون فنی و مهندسی پلیس راهور ناجا تصریح کرد: در همین راستا قانون تقویت و توسعه نظام استاندارد تدوین شد تا نظارت و سیاستگذاری بر نظام استاندارد بر اطمینان بخشی به کیفیت کالا در نظام استاندارد انجام شود.
وی با تاکید بر اهمیت اطمینان بخشی به کیفیت کالا گفت: راننده براساس رفتارهای خود امکان دارد خطایی انجام دهد و وقتی راننده خطایی انجام میدهد زمانی است که کیفیت بخشی به استاندارد کالا خود را نشان میدهد و خودرو بایستی بتواند از جان راننده محافظت کند تا اولین خطای راننده آخرین خطای راننده نباشد.
زارع با تاکید بر اینکه بر اساس همین قانون ارتقا نظام استاندارد وظیفه نظارت بر تولید و توزیع قطعات خودرو بر عهده وزارت صنعت به عنوان متولی صنعت و سازمان استاندارد است گفت: وزارت صمت و سازمان استاندارد باید بر تولید قطعات یدکی خودروها نظارت کنند لذا اگر قوانین را دستگاهها به خوبی اجرا کنند ما شاهد مشکلی نخواهیم بود.
پلیس با نقص فنی خودرو در تصادفات مماشات نخواهد کرد
معاون فنی و مهندسی پلیس راهور ناجا اظهار داشت: زمان رخداد یک تصادف و یا نمایان شدن نقص یک خودرو در حادثه، کارشناسان پلیس علت تامه تصادف را بررسی میکنند و زمانی که نقص خودرو مسجل شد بر اساس قانون سهم هر دستگاه مشخص و به مراجع قضایی گزارش ارسال میشود.
زارع با اشاره به تصادف جادهای اخیر که در محور بهبهان رخ داد تصریح کرد: اکنون هم اگر در تصادفات، نقص فنی متصور باشد که باعث تصادف شده قطعا پلیس مماشات نخواهد کرد و برابر قانون و مقررات به مراجع قضایی گزارش میدهد.
وی با اشاره به اینکه در یک برههای از زمان پلیس پیگیری کرد و کیسه هوا و ترمز ABS اجباری شد گفت: در تصادفات گذشته در بعضی خودروها نواقصی داشتیم که آنها رفع شد وحریقهایی که در برخی خودروها اتفاق میافتاد دیگر رخ نمیدهد.
مهلت چند باره اداره استاندارد به خودرو سازان برای رعایت استانداردهای ۸۵ گانه
معاون فنی و مهندسی پلیس راهور ناجا در ادامه بیان داشت در سال ۹۵ بر اساس مصوبه شورای عالی استاندارد، استانداردهای ۸۵ گانهای برای خودرو تصویب شد و مقرر شد در ۳ دوره زمانی این استانداردها اجرایی شود و سازمان ملی استاندارد در این مدت به علتهای گوناگونی برای اجرای این استانداردهای ۸۵ گانه به خودرو سازان مهلت داده است و تاکنون نیز خودرو سازان برخی از موارد این استانداردها را نتوانستهاند اجرایی کنند.
وی ادامه داد در حوزه آلایندگی در ۲۴ مرداد ۹۶ مصوبه داشتیم برای از رده خارج کردن هر خودرو که متاسفانه آن هم اجرایی نشده است و متاسفانه عمر ناوگان خودرویی کشور به شدت فرسوده است و ضروری است که دولت اقداماتی را برای نوسازی ناوگان انجام دهد.