پخش زنده
امروز: -
مدیر عامل انجمن دمانس و آلزایمر ایران گفت: براساس تحقیقات انجمن جهانی، کووید ۱۹علاوه بر ایجاد استرس و اضطراب در افراد جامعه، روی اعصاب مرکزی و محیطی نیز تأثیر گذار است و در افراد مبتلا به دمانس تأثیر مخرب دارد و در آینده شاهد افزایش بیماری آلزایمر خواهیم بود.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما؛ معصومه صالحی با اشاره به کاهش سن ابتلا به فراموشی در جامعه افزود: امروزه حتی افراد زیر ۶۰ سال، با مشکلاتی مانند فراموشی به انجمن مراجعه میکنند که یکی از علتهای مهم آن، بیماری کووید۱۹ است؛ این بیماری با کاهش ارتباطات اجتماعی و افزایش استرس و اضطراب بر سیستم اعصاب محیطی و مرکزی تاثیر نامطلوب داشته و سبب افزایش افسردگی شده است، خود افسردگی در صورت درمان نشدن از عوامل ابتلا به بیماری آلزایمر است.
وی ادامه داد: بیماری آلزایمر بین ۱۰ تا ۱۵ درصد از طریق ژن انتقال مییابد، اما با پیشگیری از زمان جوانی درصد ابتلای ژنتیک، کاهش زیادی خواهد داشت، در برخی از انواع دمانس درصد انتقال از طریق ژن کمی افزایش بیشتری دارد.
مدیر عامل انجمن دمانس و آلزایمر ایران گفت: آخرین تحقیقات انجمن جهانی آلزایمر میگوید اگر ما پیشگیری را از کودکی تا دوران میانسالی و سالمندی داشته باشیم موجب میشود ۴۰ درصد ابتلا به بیماری آلزایمر را کاهش دهیم و این عدد ارزشمندی است.
صالحی افزود: در دنیا تحقیقاتی شده است که نشان میدهد در جهان بین ۵۲ تا ۵۳ میلیون نفر به دمانس مبتلا هستند و این پیش بینی را کرده اند که تا سال ۲۰۵۰ این رقم به بیش از ۱۵۵ میلیون نفر میرسد و در حال حاضر پیش بینی میشود که یک میلیون نفر در ایران به این بیماری مبتلا هستند و همزمان با افزایش سالمندی، افزایش ابتلا به بیماری آلزایمر را نیز شاهد خواهیم بود.