افزایش حجم مبادلات تجاری ایران و روسیه تا ۱۰میلیارد دلار
رئیس گروه دوستی پارلمانی روسیه و ایران با اشاره به توافقات انجامشده در سفر رئیس جمهور به روسیه گفت: حجم مبادلات تجاری ایران با روسیه از ۴میلیارد دلار کنونی به حداقل ۱۰میلیارد دلار افزایش خواهد یافت.
به گزارش
خبرگزاری صداوسیما مرکز بوشهر، ابراهیم رضایی در جمع خبرنگاران از طریق ارتباط تصویری در فضای مجازی بیان کرد: سرمایهگذاری در حوزه نفت یکی از توافقات سفر رئیس جمهور به روسیه است و قرار شد روسها به ویژه شرکتهای نفتی بزرگ در میادین نفتی ایران سرمایهگذاری کنند.
وی ادامه داد: همچنین توسعه صادرات محصولات کشاورزی از جمله گوجه فرنگی، خرما، محصولات جالیزی، مرکبات و دیگر تولیدات به کشور روسیه مورد توجه قرار گرفت که بیشتر به نفع کشاورزان و تولیدکنندگان است.
نماینده مردم دشتستان در مجلس شورای اسلامی افزود: توافقاتی در جهت تبادل محصولات کشاورزی از جمله واردات محصولات مورد نیاز مانند گندم انجام شده و با توجه به اینکه ارتباط با اروپا باید از مسیر ایران عبور کند قرار شد کریدور شمال - جنوب تکمیل و راهاندازی شود.
وی گفت: کریدور شمال - جنوب از مسیرهای مهم ترانزیت است و ایجاد خط ریلی، توسعه راههای زمینی و خط دریایی از توافقات انجام شده در سفر رئیس جمهور به روسیه است.
به گفته رضایی، توسعه زیرساختها برای افزایش صادرات محصولات کشاورزی مورد تأکید قرار دارد و بخشی از این زیرساختها توسط دولت از جمله ایجاد زیرساخت حمل و نقل و بخشی هم مانند راهاندازی کنسرسیوم و شرکتهای بزرگ اقتصادی و کامیونهای یخچالی توسط بخش خصوصی انجام میشود.
وی عنوان کرد: رفع موانع در صادرات محصولات ایران به روسیه را از دیگر توافقات انجام شده است و قرار شد موانع گمرکی در تسریع صادرات کالاها و محصولات ایرانی به روسیه برداشته شود.
رئیس گروه دوستی پارلمانی روسیه و ایران تاکید کرد: اگر از واردات ۲۰۰ میلیارد دلاری روسیه حداقل ۱۰ درصد آن از ایران باشد تحول مهمی در حوزه اقتصاد ایجاد میشود.
وی توسعه صنایع پایین دستی پتروشیمی و نفت، تکمیل جادههای اصلی و روستایی، ساخت سد دهرود دشتستان، بررسی مشکلات آبرسانی و تکمیل سدها و طرحهای آبشیرینکن استان بوشهر را مورد تأکید رئیس جمهور و وزیران یاد شده دانست.
رضایی گفت: رئیس جمهور قول دادند که دوباره به استان بوشهر سفر کنند و با حضور در پارس جنوبی موضوعاتی همچون مسئولیتهای اجتماعی صنایع مستقر در این منطقه مورد بررسی قرار گیرد.
وی افزود: در گفتگو با رئیس جمهور در مورد مصوبات سفر به استان و لزوم تسریع در تخصیص اعتبارات و اجرای طرحها تاکید کردیم که رئیس جمهور هم وعده پیگیری و تسریع در موضوع را داد.
نماینده مردم دشتستان در مجلس شورای اسلامی ادامه داد: همچنین راجع به احداث سد دهرود و جاده نمازگاه - ارم - بوشکان که در این سفر به مصوبات اضافه شده بود با رئیس جمهور صحبت کردم و مقرر شد که در دستور کار قرار گیرد.
وی عنوان کرد: توسعه صنایع نفت و گاز و صنایع پایین دستی نفت، بهبود وضعیت آب استان و بهویژه شهرستان دشتستان از طریق تکمیل سدها و آبشیرینکنها، تعیین تکلیف اسناد زمینهای مردم در شهرهای مختلف دشتستان، توسعه راههای روستایی، احقاق حقوق مردم استان در پارس جنوبی و پاسخ به مطالبات مردم جنوب استان و ... از دیگر مواردی بود که با رئیس جمهور مطرح و خواستار پیگیری آن شدیم.
رضایی گفت: در حوزه صنایع پارس جنوبی تقریبا هیچ مدیر بومی نداریم و این موضوع را با رئیس جمهور در میان گذاشتیم و ایشان هم به وزیر نفت دستور پیگیری این موضوع را دادند.
وی میگوید: در نشست با وزیر نفت نیز راجع به استقلال نفت نرگسی از گچساران و پاسخگویی به شهرستان دشتستان صحبت کردیم و ایشان هم بر پیگیری موضوع تاکید کرد.