پخش زنده
امروز: -
خطیب نماز جمعه تهران گفت: در اعصار مختلف سیاست و اقتصاد به ابزاری برای افزایش قدرت و دستیابی به مطامع انسانها و جریانهای قدرت و مصادره منافع ملتها تبدیل شده است.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما؛ حجت الاسلام و المسلمین ابوترابی فرد در خطبه اول نماز جمعه این هفته تهران در ادامه سخنان خطبههای هفتههای قبل در خصوص منشور حکمرانی عهدنامه امیرالمومنین علی (ع) در انتصاب مالک اشتر به عنوان استاندار مصر افزود: این سند مهم تعیین کننده نظام عقلانیت دینی و اقتصادی برای حکمرانی شایسته برای ساخت جامعه در تراز قرآن کریم است.
وی گفت: در منطق عقلانی علمی و وحیانی یعنی نهج البلاغه نظام سیاسی برای دستیابی به دو آرمان تعلیم و تربیت، رشد و تعالی و توجه به نیازهای بشر و همچنین عمران و آبادانی جامعه و کشور شکل گرفته است.
خطیب نماز جمعه تهران با اشاره به اینکه این همان تمدن اسلامی است که رهبر معظم انقلاب نوید بخش آن هستند، گفت: برای دستیابی به این دو آرمان دو ابزار نظام تامین مالی شامل درآمد پایدار مبتنی بر تولید و دوم قدرت دفاعی بازدارنده و امنیت آفرین لازم است.
حجت الاسلام و المسلمین ابوترابی فرد به فرازهای دیگری از سخنان حضرت علی (ع) در این منشور مبنی بر توصیف و تبیین ارکان دولت در اندیشه سیاسی اسلام پرداخت و افزود: در این سند مهم شاخصها و ویژگیهای حاکمان و حکمرانان در اندیشه سیاسی علی ابن ابیطالب (ع) و رابطه حکمرانان با مردم، رابطه مردم با حکمرانان، نهادهای اجتماعی و سیاسی و اجتماعی و اقتصادی افراد پرداخته شده است.
وی تصریح کرد: اگر مسئولان و حاکمان و سیاستمداران به این محورها توجه کنند با یک تحول عظیم در همه عرصهها روبرو خواهیم شد.
خطیب نماز جمعه تهران جایگاه فرهنگ، معنویت و ارزشهای اخلاقی در نظام سیاسی در تراز قرآن کریم را مهمترین رکن این سند حکمرانی دانست و گفت: از نگاه امام علی (ع) رابطه معناداری بین اخلاق و معنویت و حکمرانی و سیاست وجود دارد.
حجت الاسلام و المسلمین ابوترابی فرد افزود: جدایی سیاست و اقتصاد از فرهنگ و معنویت در اعصار مختلف تاریخ و عصر حاضر سیاست و اقتصاد را به ابزاری برای افزایش قدرت و دستیابی به مطامع انسانها و جریانهای قدرتمند و همچنین مصادره منافع ملتها تبدیل کرده است.
وی گفت: در قرنهای اخیر دانش، علم و اقتصاد به ابزاری برای استثمار و استعمار و به غارت بردن منافع ملتهای جهان تبدیل شده است.
خطیب نماز جمعه تهران به فضائل اخلاقی و توجه به معنویت در این منشور اشاره کرد و افزود: امام علی (ع) در این سند راهبردی در سطوح مختلف حکمرانی و سیاست ورزی و مدیریت بر رعایت اصول اخلاقی و ارزشهای والای عقلانی و وحیانی تاکید میکند.
خطیب نماز جمعه تهران با بیان این که انسان حتی اگر در قلههای تقوا و ایمان هم باشد همیشه در معرض خطر آسیب و سقوط است، افزود: وقتی انسان به قدرت سیاسی و اقتصادی دست مییابد خطر جدیتر و بیشتر میشود بنابراین امام علی (ع) بر خودسازی، نظارت بر خویشتن و تنظیم رابطه با خدا و خلق، مهار هوا و هوسها به عنوان اصل ضروری و اجتناب ناپذیر برای مدیریت و جامعه و اصلاح جامعه انسانی تاکید دارد.
حجت الاسلام و المسلمین ابوترابی فرد با تاکید بر این که باید نگاه به خداوند و قدرت او بر هستی و نظامات او اصلاح شود تا مدیریت سامان یافته به نتیجه برسد گفت: اگر حکمرانان، مدیران و مسئولان در نظام سیاسی به خویشتن نپردازند و خودسازی را سرلوحه حرکت خویش قرار ندهند نمیتوانند در اصلاح جامعه گام موثری بردارند.
وی از تقوا به عنوان دژی مستحکم و سپری برای حراست از تهدیدها و راه رسیدن به بهشت برین یاد کرد و افزود: اگر گرفتار خود بزرگ بینی و قدرت طلبی شویم و قدرت خدا را از یاد ببریم بدون تردید گرفتار پیامدهای سنگین خواهیم شد.
خطیب نماز جمعه تهران با اشاره به فرازی از سخنان امام علی (ع) که فرمود هر که با حق پنجه درافکند به خاک میافتد، تصریح کرد: همه اقشار و آحاد جامعه باید این سخن امام علی (ع) را مورد توجه قرار دهند و حاکمان، حکمرانان و مقامات مسئول در نظام اسلامی مخاطب اول سخن امام علی (ع) هستند.