نگاهی آماری به کارنامه پایان هفته بورس
شاخص کل بورس اوراق بهادار این هفته پس از توقف ۵ روزه و روندی کاهشی، با ۳ هزار و ۵۳۹ واحد افزایش به کار خود پایان داد و روی یک میلیون و ۲۷۹ هزار و ۵۰۵ واحد آرام گرفت.
به گزارش خبرنگار
خبرگزاری صدا و سیما در آخرین روز معاملاتی این هفته (چهارشنبه)، ۱۷۵ نماد رشد قیمت داشت که ۱۲۴ نماد بورسی و ۵۱ نماد فرابورسی بود.
همچنین از ۲۸۸ نماد کاهشی، ۲۰۱ نماد بورسی و ۸۷ نماد هم فرابورسی بوده است.
در مجموع ۳۷ درصد بازار رشد قیمت داشت و ۵۷ درصد بازار هم افت قیمت.
در آخرین روز کاری بورس در هفته جاری، معامله گران ۴ میلیارد و ۵۸۱ میلیون برگه بهادار و سهام را در ۳۰۶ هزار و ۱۷۱ نوبت معامله و به ارزش ۳۰ هزار و ۶۴۰ میلیارد ریال داد و ستد کردند.
شاخص کل بازار هم در پایان معاملات این هفته در مقایسه با آخرین روز کاری هفته قبل، ۵۵ هزار واحد کاهش داشت.
اما مهمترین خبر این هفته بورس را میتوان مکاتبه رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار طی دو نامه جداگانه با معاون اول رئیس جمهور و وزیر نفت دانست.
آقای مجید عشقی، با توجه به تاثیر حمایت نهادهای قانونی در مدیریت ریسک و درخواست فعالان بازار سرمایه، خواستار بررسی بودجه در کمیسیون تلفیق و ابلاغ مصوبات ۱۰ گانه حمایتی از بازار سرمایه و تغییر فرمول تعیین نرخ گاز خوراک پتروشیمیها در بودجه ۱۴۰۱ شد.
به گفته آقای خاندوزی، وزیر امور اقتصادی و دارایی هم، بسته پیشنهادی حمایت از بازار سرمایه با همراهی کامل رئیس جمهور و اکثریت مطلق آرا در دولت تصویب شده که بیانگر اراده جدی دولت برای سودآوری تولید و صنایع بورسی و چشم انداز امیدبخش در بازار است.
امروز همچنین موعد دعوت مجلس برای نشست با برخی از کارشناسان بازار سرمایه است. کارشناسانی که تا امروز چندین بار دعوت نمایندگان را رد کرده اند و معتقدند حرف درمانی برای بورس بی اثر است و آنچه بازار نیاز دارد، تاکنون انجام شده است.
چرا این فعالان قلابی و دولت پرور که ادعای حمایت از سهامدار خرد می دهند از حقوق سهامداران مثل پرداخت سود سهام همه شرکتهای بورسی از 40 سال پیش تا حالا که در حساب بانکها و شرکتهای بورسی خواب رفته و فساد میلیاردی در بانکها و شرکتهای بورسی درست کرده و حتی حاضر نیستند از سامانه سجام به صورت مستقیم به حساب دهها میلیون سهامدار واریز کنند حرفی نمیزنند؟
چرا این فعالان قلابی بورس از پرداخت خسارت صندوق پالایش و دهها عرضه اولیه مثل سیتا وسپهر ثبهساز ثامید آبادا شاروم بگیلان به زیر قیمت عرضه اولیه(برخلاف قانون عرضه شرکتهای دولت) به سهامداران بورس و عدم نظارت ناظر بر قیمت کارشناسی عرضه های دولتی حرفی نمیزنند؟
چرا این افرادی که ادعای فعال بورسی دارند اعتراضی به قوانین من درآوردی شبانه سازمان بورس مثل دستکاری دامنه نوسان و حجم مبنا و باز و بسته کردن عمدی سهم ها در زمانهای خاص و مصاحبه های جهت دار مسئولان برای دستکاری در بازار و ضرر و زیانی که به میلیونها سهامدار وارد شده حرفی نمیزنند؟
چرا این به اصطلاح فعالان بورسی در قوانین بودجه ای مجلس و در طرح ها و لایحه های اقتصادی و بورسی دولت هیچ نقشی بیشتر از سیب زمینی ندارند؟
چرا این فعالانی که در جلسات رئیس بورس و وزیر اقتصاد و مجلس حضور دارند به سانسور اخبار بازار بورس و اخبار صنایع بورسی در شبکه خبر و خبر سراسری شبکه اول و ودوم و سوم صدا و سیما واکنشی نشان نمی دهند و اعتراضی به عملکرد صدا و سیما در حوزه بورس نمیکنند؟