روزی به ظاهر پاک
۳۰ سال از روز ملی هوای پاک در تقویم میگذرد.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما،
/ در روز ملی هوای پاک همچنان شاخصها، هوای آلوده را نشان میدهد و شهروندان نسبت به وضعیت هوا گلایهمند هستند و میگویند باز هم هوا آلوده است و در صورتی که از حمل و نقل عمومی استفاده و به مراکز معاینه فنی هم در زمان مقرر مراجعه کنیم، اما باز هم شاهد هوای آلوده هستیم.
جملاتی که سال هاست در گوش مان آشنا بوده و به دلیل آلودگی هوا از سال ۹۶ قانون هوای پاک هم بعد از کلی کش و قوس مصوب و به دستگاهها ابلاغ شد.
داریوش گلعلیزاده معاون مرکز هوا و تغییر اقلیم سازمان حفاظت محیط زیست میگوید: متاسفانه در رابطه با قانون هوای پاک تاکنون اقدامی صورت نگرفته و دستگاهها اجرای آن را جدی نگرفته اند و ما هر روز شاهد افزایش غلظت آلایندهها در کلانشهرها هستیم.
با توجه به قانون هوای پاک ۲۳ دستگاه مسئولیت اجرای قانون را دارند، اما شواهد نشان میدهد تاکنون نقش شان را درست ایفا نکرده اند که در این خصوص سمیه رفیعی رئیس فراکسیون محیط زیست مجلس شورای اسلامی میگوید: وزارت صمت، سازمان استاندراد، وزارت کشور، وزارت نفت و سازمان حفاظت محیط زیست بیشترین مسئولیت را در کاهش آلودگی هوا را دارند و تاکنون هیچ قانونی از سوی دستگاههای مسئول اجرا نشده است.
امروز و در روز نمادین هوای پاک هم انباشت آلایندهها رنگ آسمان را به کبودی رسانده است و فقط این نام را یدک میکشد.
آقای گلعلیزاده هم میگوید: افزایش انتشار منابع آلاینده، جمعیت و مصرف انرژی از مواردی است که در آلودگی هوا نقش دارد؛ ۱۰ درصد خودروهای فرسوده (از کل ناوگان) سهم ۴۰ درصدی آلودگی هوا را دارند که باید عزم مان را جزم و ابتدا خودروهای فرسوده را از چرخه خارج کنیم. بعد به سمت خودروهای کم مصرف برویم و کشور ما رتبه یک انرژی خورشیدی را دارد، اما تاکنون هیچ اقدامی برای استفاده از چنین انرژی صورت نگرفته است.
طبق آمار اراک با ۱۴۵ روز ناسالم، اصفهان با ۱۰۱ روز و تهران با ۹۴ روز به ترتیب شهرهای آلوده در سال ۱۴۰۰ بوده اند و باید امیدوار باشیم که دستگاههای مختلف نظارتی برای اجرایی شدن قانون هوای پاک ورود کنند و نقش دستگاههای مختلف را در اجرای قانون گوشزد کنند.
آن وقت میشود گفت از دست مسئولان کاری برای آلودگی هوا برآمده، نه فقط از دست باد و باران.
نام گذاری روز ملی هوای پاک هم البته میتواند عامل مهمی برای ایجاد مشارکت بین دستگاههای مختلف کشور باشد، اما گویا در این سالها تنها به نامی در تقویم بسنده شده است.