پخش زنده
امروز: -
ورود ۴۹ دانشگاه دولتی ، ۸ دانشگاه آزاد غیرانتفاعی، ۹۷ دانشگاه علمی و کاربردی و ۱۴ آموزشکده دارای رشتههای گیاهان دارویی و طب سنتی به آموزش و پژوهش و تقویت نیروی انسانی حوزه گیاهان دارویی و طب سنتی منجر می شود.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما،در کنار دانشگاههای دارای رشتههای تخصصی این حوزه، بیش از 220 موسسه آموزش عالی دارای مجوز شورای گسترش آموزش عالی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری در حوزه گیاهان دارویی نیز در زمینه تامین نیروی انسانی متخصص، ایفای نقش میکنند.
گزارشها از این حکایت دارد که 25 نهاد واسط همچون مراکز رشد و نوآوری، دفاتر مدیریت داراییهای فکری و انتقال فناوری در پژوهشگاهها، دانشگاهها و پارکهای برتر با مشارکت بخش خصوصی و تعاونی هم در این زمینه مشغول به فعالیت هستند.
یکی دیگر از حوزههای کاربردی در صنعت گیاهان دارویی؛ عرصه طب سنتی و تولید داروهای گیاهی است کاری که به همت 8 دانشکده و 17 گروه طب ایرانی، 8 گروه داروسازی سنتی و 8 گروه تاریخ پزشکی در دانشگاههای علوم پزشکی سراسر کشور که به فعالیت های آموزشی و تحقیقاتی در زمینههای توسعه خدمات طب سنتی و داروسازی مشغول هستند، عملیاتی شده است.
همچنین در 60 دانشگاه علوم پزشکی کشور طرح های متعددی برای اختصاص 5 درصد اعتبارات پژوهشی به پژوهش های طب سنتی و کاربرد آن تصویب و اجرا می شود. در کنار مراکز آموزشی و پژوهشی یادشده نهادهایی همچون موسسه تحقیقات جنگل ها و مراتع، موسسه ثبت و گواهی بذر و نهال، فرهنگستان علوم پزشکی و برخی موسسات دیگر نیز اقدامات موثری در راستای تحقیق و توسعه دانشگاه ها دارند.
ستاد توسعه علوم و فناوریهای گیاهان دارویی و سب سنتی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری نیز در این میان با برقراری تعامل با دانشگاههای مراکز پژوهشی و دیگر نهادهای موثر و فعال این حوزه تلاش میکند تا شرایط برای تجاریسازی ایدهها، پایاننامهها، تحقیقات و فعالیتهای پژوهشی را در کشور فراهم کند