ممنوعیت تردد خودروها و موتورسیکلتهای کاربراتوری در هشت کلانشهر
از ابتدای سال آینده ممنوعیت تردد خودروها و موتورسیکلتهای کاربراتوری در هشت کلانشهر آلوده کشور از جمله اراک اجرایی خواهد شد .
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما مرکز اراک؛ سید مهدی مصطفوی با اشاره به 29 دی ماه روز ملی هوای پاک اظهار داشت: شعار امسال هوای پاک، حقوق عامه و اراده ملی است، وضعیت هوای امسال اصلا وضعیت خوب و مناسبی نبود به طوری که آلودگی هوا از سال 91 تا 99 روند کاهشی بود.
وی افزود: تکمیل رینگ دوچرخه سواری در اراک از دیگر الزامات برای کاهش آلودگی هوا این شهر است و با وجود اینکه اقداماتی در این خصوص صورت گرفته است اما بطور کامل انجام نشده و باید فرآیند رینگ حرکت و مسیر دوچرخه سواری به ویژه در بخش مرکزی شهر تکمیل شود. با تامین زیرساختها فرهنگ استفاده از دوچرخه به عنوان جایگزین در حوزه حملونقل شهری تقویت خواهد شد و یکی از عوامل تاثیرگذار در کاهش آلایندگی هواست.
مصطفوی عنوان کرد: تردد خودروها از دیگر منابع تاثیرگذار در آلودگی هوای شهر اراک است که انجام دقیق معاینه فنی خودروها و نظارت بر مراکز معاینه فنی خودروها یکی از الزامات مهم برای کاهش میزان آلودگی هواست و طبق آمار ثبت شده در نیمه نخست امسال حدود 24 هزار خودرو برگه معاینه فنی در استان را اخذ کردند که این میزان با توجه به آلودگی هوای استان و حجم بالای خودروها کافی نیست و باید افزایش یابد و دستگاههای ذیربط باید رانندگان را مکلف به اخذ معایه فنی خودرو کنند.
وی ادامه داد: طبق قانون از ابتدای سال آینده ممنوعیت تردد خودروها و موتورسیکلتهای کاربراتوری در هشت کلانشهر آلوده کشور از جمله اراک اجرایی خواهد شد که با اجرای این طرح بخشی از آلودگی هوای کلانشهرها طبق مصوبه هیات وزیران کاهش خواهد یافت.
مصطفوی با اشاره به موضوع تعیین خسارت صنایع آلاینده گفت: موضوع ماده 12 قانون هوای پاک است که میتواند بازدارنده باشد به طوری که صنایعی که آلودگی دارند علاوه بر خسارت آلایندگی باید یک سری خسارات زیست محیطی هم از آنها اخذ شود که این موضوع دستور العمل نداشت و تا اکنون مسکوت باقی مانده بود و اجرا نشده بود اما خوشبختانه دستورالعمل ابلاغ شد و برای نخستین واحد نیروگاه شازند هم این میزان محاسبه و اعلام کردیم.
وی ادامه داد: کمتر از یک ماهه گذشته دستور آن آمده و طبق دستورالعمل نیروگاه یک ماه فرصت دارد و بعد از یک ماه ما آن را به جریان میاندازیم و باید جرایم پرداخت شود.
سرپرست حفاظت از محیط زیست استان مرکزی بیان کرد: درباره مازوت نیروگاه از ابتدای سال تا اوایل آذر ماه به طور کامل از گاز استفاده کرده و از 9 آذر ماه نیروگاه وارد سیستم مازوت سوزی شد یعنی همزمان با کاهش میزان گازی که در کشور توزیع میشود و افزایش مصرف گاز با اطلاعرسانیها و رایزنیهایی که مسئولان استان از جمله نمایندگان و استاندار با مدیران کشوری داشتنددر واقع توانستند یک سهمیه ای از گاز را برای نیروگاه بگیرند و اختصاص دهند.
وی ادامه داد: این موضوع که حدود دو میلیون متر مکعب گاز برای نیروگاه تامین میشود و بقیه سوخت آن از سوخت مازوت است، سازمان محیط زیست مازوت سوزی را تایید نمیکند و استفاده از مازوت طبق قانون در نیروگاههایی مجاز است که امکان اجرای فیلتراسیون را داشته باشند که فیلتراسیون دود خروجی است که آن را فیلتر کنند و اکسیدهای گوگرد را از دود یا در مازوتی که مصرف میکند، حذف کند و قبل از مصرف گوگردزدایی انجام شود و با گوگرد حداقلی وارد سامانه احتراق نیروگاه شود.