پخش زنده
امروز: -
سخنگوی وزارت امور خارجه درباره تفاهم نامه ۲۵ ساله بین ایران و چین گفت: منطق این تفاهم نامه ایجاد یک نقشه راه همکاریهای بلند مدت و ارتقای روابط به مشارکت جامع راهبردی میان دو کشور است.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما اقای خطیب زاده افزود: این تفاهم نامه نیازمند اجرایی شدن بندهای مختلف در حوزههای اقتصادی، فرهنگی، سیاسی و پارلمانی و قضایی و ... بود و کار جدی احتیاج داشت.
وی اضافه کرد: در ۵ ماه گذشته در دولت وزارتخانههای مختلف مسئول این شدند که روی قراردادهای مختلف کار کنند و از این زمان این تفاهم نامه باید وارد مرحله اجرایی و قراردادی میشد، که با تمرکز ویژهای که دولت گذاشت این اتفاق افتاد و دو طرف بعد از چندین ساعت گفتوگوی تفصیلی در چین تفاهم کردند مشترکا آغاز اجرایی شدن این تفاهم را اعلام کنند.
اقای خطیب زاده گفت: معاون بانک مرکزی، معاون وزارت نفت و معاون اقتصادی وزارت خارجه نیز در این سفر حضور داشتند که در مورد ابعاد مختلفی که آغاز شده، گفتگو کنند.
وی افزود: امیدواریم قراردادهایی که مذاکرات اجرایی شدن آن آغاز شده، بتواند افق جدید همکاریها را در روابط راهبردی دو کشور باز کند.
روابط ایران و سوریه ؛ چند بعدی و با عمق راهبردی
آقای خطیب زاده در نشست هفتگی با خبرنگاران با اشاره به تهدیدهای آمریکا و رژیم صهیونیستی در خصوص فعالیتها و روابط ایران با سوریه افزود: ایالات متحده بهتر است به جای اظهار نظر در خصوص روابط دیگران دست از اشغالگری، محاصره و رویه غلط خود علیه دیگر کشورها همچون سوریه بردارد.
وی گفت: جمهوری اسلامی ایران در هر نقطهای از سوریه که به عنوان مستشاری حضور داشته و یا با حاکمیت این کشور همکاری داشته است این گونه نیست که کسی بیاید بزند و در برود و جمهوری اسلامی ایران حتماً به صورت جدی پاسخ میدهد.
سخنگوی وزارت امور خارجه همچنین درباره مذاکرات برجام افزود: مذاکرات برجام در مسیر درستی قرار دارد، اما آنچه برای ما معیار است پایدار بودن نتیجه کار و قابل اتکا بودن آن است بنابراین ما تضمینهایی میخواهیم که دولتهای مستقر در ایالات متحده به صورت عملی تحریمها را بردارند و از سوی دیگر دولتهای مستقر در آمریکا به خود اجازه ندهند که از برجام سوء استفاده و آن را نقض کنند.
آقای خطیب زاده همچنین در پاسخ به پرسشی در خصوص نگرانی رژیم صهیونیستی و همچنین برخی کشورهای غربی از افزایش روابط ایران و چین گفت: سفر آقای امیرعبداللهیان به چین بسیار موفقیت آمیز و آغازی برای اجرای توافق نامه بلند مدت بین دو کشور بود که به زودی مردم نتیجه آن را خواهند دید.
وی افزود:اعتنایی به تهدیدات رژیم جعلی نداریم که از نظر تروریستی و بی ثبات کردن منطقه در دنیا نظیر ندارد.
سخنگوی وزارت خارجه درخصوص روابط ایران و عربستان نیز گفت: تمرکز بر آغاز فعالیت نمایندگی ایران نزد سازمان همکاری اسلامی در جده است و دیپلماتهای ما روادید گرفتند که این امکان سنجی انجام شود.
وی تاکید کرد: تمام تمهیدات را خواهیم اندیشید که این مسیر به سمت اجرایی شدن برود.
امریکا؛ مانع پرداخت حق عضویت ایران به سازمان ملل
آقای خطیب زاده در نشست هفتگی با اشاره به آخرین وضعیت در این خصوص افزود: حدود دو سالی است که ایالات متحده در مسیر پرداخت حق عضویت ایران بر اساس تحریمها مانع تراشی میکند این در حالی است که جمهوری اسلامی ایران در این زمینه اقدامات خود را صورت داده است و از دبیرکل سازمان ملل نیز میخواهیم که نشان دهد تا تحت تاثیر اقدامات آمریکا در این زمینه نیست.
وی در ادامه اشارهای به بازداشت آقای کامبیز کاشانی از سوی آمریکا کرد و گفت: متاسفانه گروگان گیری اتباع دیگر کشورها یکی از رفتارهای آمریکایی هاست که ما در این زمینه از طریق دفتر حافظ منافعمان در واشنگتن و همچنین دفتر حافظ منافع آمریکا در تهران اعتراضات خود را اعلام کرده ایم.
سخنگوی وزارت امور خارجه تاکید کرد: جمهوری اسلامی ایران از همه اتباع خود در جهان به صورت حقوقی حمایت میکند و اقدامات بسیار زیادی نیز در طول چند ماه اخیر صورت گرفته است حتی اخیراً با تلاشهای صورت گرفته ۱۲ تبعه ایرانی از جمهوری آذربایجان به کشور بازگشتند.
آقای خطیب زاده اشارهای هم به وضع جریان انتقال قدرت در عراق کرد و افزود: جمهوری اسلامی ایران همواره از انتقال مسالمت آمیز قدرت در کشورها به ویژه همسایه مان عراق حمایت و از آن دفاع کرده است.
وی گفت: ممکن است برخی گروههای غیر شناسنامه دار در این مسیر رفتارهایی از خود نشان دهند که ما از گروههای شناسنامه دار میخواهیم رفتارها و اقدامات آنها را شناسایی و به افکار عمومی معرفی نمایند.
سخنگوی وزارت امور خارجه سفر آینده رئیس جمهور به روسیه را با توجه به جایگاه دو کشور مهم ارزیابی کرد و افزود: برنامههای متعدد و ملاقاتهای مختلفی در این سفر در دست اقدام است البته موضوع همکاریهای ۲۰ ساله آینده دو کشور باید پس از بررسیها و جمع بندیهای دو طرف نهایی و اجرایی شود و فعلاً همکاریها بر اساس تفاهم نامههای قبلی استمرار دارد.
آقای خطیب زاده با اشاره به دیدارهای هیاتهای ایرانی و سعودی در بغداد گفت: تاکنون چهار دور مذاکرات صورت گرفته است و امروز نیز اعضای دیپلمات ما کار خود را در جده در دبیرخانه سازمان همکاریهای اسلامی آغاز خواهند کرد که امیدواریم این امر خود زمینه بازدید دیپلماتهای دو طرف از سفارتخانههای دو کشور نیز باشد.
وی درباره خبر رسانههای رژیم صهیونیستی مبنی بر نفوذ جاسوسان ایرانی در سرزمینهای اشغالی نیز تصریح کرد: رژیم صهیونیستی از اشراف اطلاعاتی ایران مطلع است.