پخش زنده
امروز: -
رئیس کمیته بودجه شورای شهر تهران با اعلام اینکه بیش از ۳ هزار مسئله و چالش در دبیرخانه طرح رصد شناسایی شده است، گفت: شهرداری تهران باید این مسایل را دنبال کند.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما، میثم مظفر در تشریح عملکرد طرح رصد گفت: در شورای اسلامی شهر تهران و در مدیریت شهری به دنبال بودجه ریزی از پایین به بالا هستیم، بودجه ریزی که مبتنی بر مشارکت ذینفعان مختلف، مبتنی بر مطالبات، ترجیحها و اولویتهای شهروندان در زیست بوم خود در محلات و مناطق باشد. میخواهیم بودجه ریزی مشارکتی را در عرصه مدیریت شهری بازتولید کنیم و پروژهها و بودجه و برنامههایی داشته باشیم که نیاز و مطالبه شهروندان در زیست بوم شهری خودشان را منعکس نماید.
وی ادامه داد: در کنار طرحهای بزرگ مقیاس و پروژههایی که عمدتا بصورت متمرکز در شهرداری تهران برنامه ریزی میشود، شورا توجه ویژهای به بودجه ریزی مشارکتی و توسعه محلهها با اولویت محلات کم برخوردار جنوبی داشته است که در قالب "طرح رصد" امروز در صحن شورا گزارش آن ارائه شد.
مظفر تشریح کرد: طرح رصد، در حقیقت رصد چالشها و نیازهای اولویت دار محلات شهر تهران از منظر شهروندان و کنشگران فعال شهری است. ما در طرح رصد، گروههای پیشرو کارشناسی داشتیم که در ۳۵۱ محله، نظام مسائل و چالشها را در مواجهه و گفتگو با مردم شناسایی کردند و بازدیدها، گفتگوها و جلسات کارشناسی متعددی را با شهروندان، شورایاری ها، مدیران محلات، امناء و نخبگان محلات که افراد صاحب نظری هستند در دبیرخانه طرح رصد انجام دادند.
رئیس کمیته بودجه شورای اسلامی شهر تهران ادامه داد: دبیرخانه طرح رصد بعد بازدیدهای میدانی و کارگاههای تخصصی در محلات و مناطق نسبت به پیگیری مسائل و تنظیم آن در لایحه بودجه بصورت تعاملی با شهرداری تهران اقدام کرد و به این توافق با شهرداری تهران رسیدیم که بیش از ۱۱۴۱ عنوان طرح جهت توسعه محلات و برای ایجاد تحول و پیشرفت در محلات شهرداری مبتنی بر خروجیهای استخراج شده از طرح رصد و در واقع مبتنی بر مطالبات و ترجیحهای مردم با تعریف ۱۱۴۱ پروژه توسعه محلی در بودجه پیشنهادی ۱۴۰۱ و ارائه آن به شورای اسلامی شهر تهران اجرا شود.
مظفر تاکید کرد: یکی از خروجیهای طرح رصد، ۱۱۴۱ پروژه بصورت موضعی در محلات بوده است. از خروجیهای دیگر طرح رصد استخراج ۳۰ عارضه و چالش موضوعی در مناطق بوده که به صورت فراگیر تکرارپذیری بالایی داشتند و عارضهها و چالشهای شهری در مناطق ۲۲ گانه حساب میشوند که ما در صحن شورای اسلامی شهر تهران این ۳۰ عنوان عارضه و چالش را با راهکارهایی که دبیرخانه طرح رصد تبیین کرده است، خدمت اعضا محترم شورای اسلامی شهر تهران با حضور شهردار و معاونان شهردار تهران ارائه دادیم و انتظار داریم شهرداری تهران برای تحقق این بسته سیاستی ۳۰گانه تلاش کند و این ۳۰ عارضه فراگیر در شهر تهران مرتفع گردد.
وی افزود: طرح رصد برکات زیادی برای شورای اسلامی شهر تهران در دوره جدید داشت و در کوتاهترین زمان ممکن توانست اشراف کاملی به نظام مسائل و ارائه بستههای سیاستی و راهکارهای عملیاتی برای برون رفت از این چالشها را ارائه نماید و یک آمادگی و اشراف خوبی برای شورای شهر و شهرداری تهران مبتنی بر مطالبات شهروندان عزیز تهران حاصل شده است.