پخش زنده
امروز: -
مهلت پرداخت عوارض پروانه چرای دام در خراسان جنوبی تمدید شد.
به گزارش خبرگزاری صداوسیمای مرکز خراسان جنوبی، مدیر کل منابع طبیعی و آبخیزداری خراسان جنوبی گفت: پیش از این زمان اجرای این طرح تا ۸ آذر ۱۴۰۰ بود که به سبب استقبال مرتع داران و میزان مراجعه مرتع داران متقاضی تمدید پروانهی چرا ، شرایط موجود در شیوع بیماری کرونا و تاثیر خشکسالی پارسال روی علوفه مراتع زمان اجرای این بخشنامه تا پایان سال ۱۴۰۱ تمدید شد.
علیرضا نصرآبادی با اشاره به اینکه هزینهی این عوارض به ازای هر راس دام امسال دو هزار و ۱۰۰ تومان تعیین شده است ، افزود: صاحبان پروانه چرای دام در مراتع این استان باید نسبت به تمدید پروانه چرای دامهای خود اقدام کنند.
وی گفت: همه مرتع دارانی که تاکنون موفق به پرداخت حقوق و عوارض قانونی ناشی از تمدید سالیانه پروانه چرای دام سالهای قبل نشدند تا زمان مشخص شده فرصت دارند با مراجعه به اداراه ها ، منابع طبیعی و آبخیزداری شهرستان برای پرداخت عوارض تمدید پروانه چرای و متعاقب آن در اجرای بند ۲۰ فصل دوم شیوه نامه فنی و اجرایی بهره برداری از مراتع کشور نسبت به تهیه و اجرای طرح مرتع داری خود اقدام کنند.
نصرآبادی افزود: بر اساس شیوه نامه قبلی ، هر دامدار مجاز اگر سه سال متوالی و یا ۵ سال متناوب به واریز پرداخت عوارض قانونی در پروانه چرا اقدام نمیکرد پروانه وی ابطال میشد ولی در اصلاحیهی شیوه نامه سال ۹۹ در صورت پرداخت نشدن سالانه حقوق دولت و عوارض قانونی ناشی از تمدید ، پروانه وی باطل میشود.
مدیر کل منابع طبیعی و آبخیزداری خراسان جنوبی افزود: رعایت ضوابط مربوط به پروانههای مرتع داری و کنترل ورود بی رویه دام به مراتع استان برای حفظ پوشش گیاهی و جلوگیری از فرسایش خاک و بروز سیلهای ویران گر الزامی است.
وی گفت: با توجه به کم بودن سطح مراتع دارای وضع پوشش گیاهی مطلوب و خوب در استان (معادل ۶۲۷۸ هکتار) در شرایط نرمال بارندگی نیز میزان تولید علوفه مورد نیاز دامها کم است به گونهای که پاسخ گوی نیاز کامل غذایی دام نیست.
نصرآبادی گفت: مراتع از جمله ذخیره گاههای طبیعی مهم تولید علوفه و دامداری به شمار میروند که بارش یا عدم آن به مقدار کافی میتواند بر تراکم پوشش و توان تولیدی آنها اثر گذار باشد.
به گفتهی وی از کل سطح استان که بیش از ۱۵ میلیون هکتار است ۱۴.۵ میلیون هکتار را عرصههای منابع طبیعی تشکیل داده است که حدود ۸ میلیون و ۵۰۰ هزار هکتار آن مرتع است.
نصرآبادی گفت: ۸۹.۹ درصد معادل ۷ میلیون و ۵۳۹ هزار و ۱۳۰ هکتار از این میزان ، مراتع فقیر ، ۱۰.۱ درصد معادل ۹۳۹ هزار و ۶۶۶ هکتار مراتع متوسط و فقط ۰.۰۱ درصد معادل ۶ هزار و ۲۷۸ هکتار مراتع خوب به شمار میآید.
وی با اشاره به خشکسالیهای مداوم افزود: در شرایط خشکسالی ، گیاهان با کاهش زادآوری و دوره رویش روبرو میشوند و بر اثر از بین رفتن پوشش گیاهی خاک پر ارزش مراتع در معرض فرسایش شدید قرار گرفته که حاصل آن به وجود آمدن طوفانهای شن و فعال شدن تپههای شنی است.