بیماری زایی اومیکرون بسیار خفیف تر از کروناست
رئیس دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی تهران گفت: خوشبختانه بیماریزایی این سویه بسیار خفیفتر از سویه دلتا بوده است، زيرا تلفات سنگینی که در پیک پنجم با سویه دلتا داشتیم، به علت درگیری ریه بود، اما این مشکل با اومیکرون وجود ندارد.
به گزارش
خبرگزاری صدا و سیما؛ آقای دکتر حسین قناعتی در نشست خبری در پاسخ به وضعیت بیماریزایی امیکرون گفت: مبتلایان به انفلوآنزا و شبه انفلوآنزا و سرماخوردگی شدید زیاد هستند، اما خوشبختانه سرپایی درمان میشوند و با وجود ادامه پیک کرونا در دنیا خوشبختانه در ایران هنوز پیک کرونا ایجاد نشده البته این فرضیه هست که فاصله ابتلا تا درگیری بالینی طولانی است. انتظار ما این بود که پیک کرونا با امیکرون ۳ هفته قبل آغاز شود، اما اینطور نشد امیدوارم با رعایت دستورالعملهای بهداشتی مردم شاهد پیک کرونا در کشور نباشیم.
وی با تاکید بر لزوم ارتقای سطح دانشگاههای کشور، افزود: متاسفانه اکثر بیمارستانهای ما قدیمی هستند، ولی در حال بازسازی یا نوسازی هستیم. به عنوان مثال در آینده نزدیک یک مجموعه عظیم به نام مهدی کلینیک در بیمارستان امام خمینی (ره) راه اندازی میشود که ۱۰۰۰ تخت دارد و بسیار مدرن است.
وی با اشاره به وضعیت نامناسب بیمارستانهای مناطق جنوبی تهران گفت: متاسفانه مناطق جنوبی تهران مانند اسلامشهر وضعیت بهداشتی خوبی ندارند، با دعوت ازخیرین، درجلسه اول ۴۰ میلیارد تومان و چند روز قبل۸۰۰ میلیارد تومان برای ساخت مرکز سرطان بیمارستان امام خمینی (ره) کمک شد و یک زمین ۲۰۰۰ متری هم اهدا شد که اگر فروش برود حدود ۳۰۰ میلیارد تومان به ما کمک میکند. در زمینه فضاهای درمانی بیمارستان «شریعتی ۲» با حدود ۱۰۰۰ تخت انتهای اتوبان همت راهاندازی میشود و مرکز بینالمللی علوم و اعصاب در انتهای اتوبان همت تاسیس میشود. خیری هم در «مرکز طبی کودکان ۲» ۳۰۰ میلیارد تومان به ما کمک کرد که طی چند ماه دیگر این بیمارستان بسیار مجهز در منطقه ۱۸ بازگشایی میشود.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی تهران گفت: دانشگاهها در حال تحول هستند و دانشگاههای نسل سوم و چهارم به سمت اجتماعی شدن پیش میرود. اکنون «تی یو ام اس تاک» را راه اندازی کردیم و کاری میکنیم که اساتید دانشگاه بیشتر با مردم عزیز در ارتباط باشند.
دکتر قناعتی افزود: در زمینه بین المللی نیز حدود هشت قرارداد و تفاهم نامه منعقد شده است. دانشگاهی در شهر کربلا با ظرفیت ۱۰۰۰ دانشجو که توسط عتبه امام حسین (ع) ساخته شده بود برای ۵۰ سال شعبه دانشگاه علوم پزشکی تهران شد که با اساتید پروازی و آموزش از راه دور دانشگاه راه اندازی میشود. با دانشگاه چریتی برلین همکاری داشتیم و با کشور اندونزی هم صحبت شد و دو دستگاه رباط جراح سینا ساخت ایران را هر کدام به قیمت یک و نیم میلیون دلار فروختیم. دستگاه گاماکمرا و چندین دستگاه جراحی مغز به کمک سیستمهای پیشرفته در ایران تولید و راه اندازی شده و چند مورد هم صادر شده است.
وی با بیان اینکه در زمینه صنایع دارویی شرکتهای دانش بنیان ما داروهای بسیار پیشرفتهای را تولید کردند گفت: شرکتهای استارت اپ و شرکتهای دانش بنیان ما صدها داروی پیشرفته را تولید کردند که اگر این اتفاق نمیافتاد، باید برای یک قلم دارو حدود ۵۰۰ میلیون دلار ارز هزینه میکردیم.
وی اظهار کرد مهمترین دلیل تغییرات مدیریت نظام سلامت ما بحث تضاد منافع بوده که این روند اصلاح خواهد شد. اکنون به دلیل عدم مراجعه بیمارانی که قبلا برای درمان کرونا مراجعه میکردند در واقع ماهیانه ۳۰۰ میلیارد تومان به دانشگاهها خسارت وارد میشود؛ چون تختهای ما در دوره پیک تماما در اختیار بیماران کرونایی بود و درآمد دانشگاه اختصاصی بوده است. از طرفی به لحاظ نیروی انسانی هم برخی نیروها بویژه بانوان محل کار را ترک کردند و ما دچار کمبود در کادر پرستاری هستیم، برخی پزشکان هم به دلیل دستکاریهایی که در درآمدهایشان (مالیات، تعیین سقف و...) شد کشور را ترک کردند.
رییس دانشگاه علوم پزشکی تهران افزود: در زمینه مسائل بهداشتی همانطور که مقام معظم رهبری در دیدار با کادر درمان اشاره کردند یکی از موفقیتهای جمهوری اسلامی، راهاندازی شبکه بهداشتی بود که مورد تشویق جهان قرار گرفت؛ اما در مراحل بعدی مدیریت نظام سلامت ما دچار تضاد منافع شد و از روند صحیح علمی باز ماند.
رییس دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی تهران درباره زمان تحویل واکسنهای آسترازنکا (که اخیرا وارد کشور شده) افزود: واکسن در حال واردات است و انشاءالله از هفته دیگر این واکسن در دسترس خواهد بود.
دکتر قناعتی در خصوص تصمیم کمیته علمی برای واکسیناسیون کودکان علیه کرونا نیز گفت: ایمن دانستن مطلق واکسنهای کرونا حداقل هشت سال زمان لازم دارد و ما به سبب کاهش مرگ و میر از آن استفاده میکنیم. تا پنج ماه قبل روزی ۵۰۰ کشته بر اثر کرونا داشتیم، ولی اکنون با گسترش واکسیناسیون میزان تلفات کرونا حدود ۲۵ نفر است، اما این که عوارض واکسن چه بوده یا چه خواهد بود، در دست بررسیهای بیشتر است؛ درحال حاضر تصمیم کمیته علمی انجام واکسیناسیون برای کودکان است.
قناعتی ضمن تاکید بر آموزش مجازی دانشجویان و پزشکان، گفت: در دانشگاه نباید آموزش به صورت خطابهای باشد بهتر است به جای ارائه آموزشهای کلیشهای به سمت خلاقیت برویم تا دانشجو در معرض دردهای جامعه قرار بگیرد.